Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra 300: Vilket är bäst?

Duell sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraDuell sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraDuell sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraDuell sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra

Som om en av dessa episka sammandrabbningar Ali Foreman, eller Pacquiao mot Mayweather, Ford Focus RS och Seat Leon Cupra leda vänd mot tronen mellan super-GTI i var och en av sina respektive förlängningar. Båda är två av bilarna i sin mediasegmentet och representerar summum när det gäller sports bland kompakt, ett steg över myter som den VW Golf GTI i effektnivå.

Och var och en av dem har hans egen personlighet. sålunda, Ford Focus RS resultat lusher, muskulär och radikal; mer utåtriktad i sin sports; Kort sagt, med en punkt av överdrift i sin paragolpes, sidostolpar och bakre aerodynamisk extractor... och att han har förlorat gill ridning på motorhuven i tidigare omgångar. Hans bild påminner de kämpar stora punch; så att minsta oförsiktiga motståndare kan göra en skillnad och med en enda rörelse slå sin motståndare för att lyssna på räkningen av tio på golvet.

PRESTANDAFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
Acel. 0-100 km / t4.87 s6.19 s
Acel. 0-1000 meter24,45 s25,02 s
Loudness 100 km / t69,9 dBA67,4 dBA
Loudness 120 km / t71,6 dBA69,5 dBA
Bromsning från 120 km / t52,3 m52,4 m
våg1,575 kg1,395 kg

den Seat Leon Cupra, stället, Det är mer diskret och subtila med detaljer som sport stötfångare som identifierar det verkar som inte stoltsera det. Skulle spela rollen av stylist, lättare och mer exakt i sina rörelser, men tillräckligt för att spela i närstrid makt och med sådan precision som gör det svåra enkelt. Det är möjligt att komma in och ut ur räckhåll tills utmattande hans starkaste rival.

Ford Focus RS och Seat Leon Cupra: krets eller sektion

Med tanke på dess förmåga att spänningen är inte lätt att vara lugn och analysera dessa två fullblod baserat på frationella aktörer såsom pris, utrustning eller inredning utrymme särskilt för de åkande i sätena och traseras- bagageutrymme, gynnsam både för att Leon trots att de har en mer kompakt kropp. också Seat är något mer raffinerad, med loudness lägre från tomgång och en suspension av varierande fasthet som bättre passar de avslappnade körsituationer.

Ford Focus RS och Seat Leon CupraMen där de visar sin unika karaktär är när du njuta av din spektakulära mekanisk kraft, som sätter en prestacional nästa nivå Porsche 911 bara ett decennium sedan. sålunda, Seat Leon Cupra imponerar med sin kraftfullhet, med ett spektakulärt acceleration, eftersom det är i stånd att närma sig 25 sekunder för att resa de första 1000 meter något endast tillgänglig för ett fåtal elect-. Men förbleknar inför Focus RS, att Det accelererar som en riktig missil och leder sin rival med nästan en sekund för att slutföra den första kilometer. Det är verkligen förödande! Detta skulle inte vara möjligt utan två nyckelelement: elektroniska drivhjälpmedel, som bär ström till rationella termer, och fyrhjulsdrift, vilket hjälper till att överföra till marken dessa brutal 350 hk och "DOMESTICERA" odjuret, vilket gör det mindre krävande, mer tillgänglig för ett större antal fans än tidigare generationer vände mot kräver att främre differentialspärr.

KONSUMTIONFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
konsumtionen stad10,4 l / 100 km8,3 l / 100 km
konsumtionen Highway8,1 l / 100 km6,8 l / 100km
medelförbrukning9,2 l / 100 km7,6 l / 100 km

Nu, för att sitta bakom ratten i Ford Focus RS det är att vara en duktig expert på sport körning. ändå ännu mer krävande än Seat Leon Cupra, såsom visas mer flexibelt och reagerar för massöverföringar, som produceras av föraren frivilligt eller av misstag några små ledningsbrott. Så visar det lättare att röra sig under bromsning för att stödja, att glida vid plötsliga förändringar av stöd och feinting med överstyrning på hörn utgångar, så det kräver en stadig hand och balans med gas för att behålla kontrollen när du försöker att ställa in en tid på en tidsinställd varv. Dessutom, Ford Focus RS döljer en slutlig effekt: den drift läge modväljare körning att han blir "de facto" i en bakhjulsdrift och skulle åter orsakar gallerierna medar baserade modul rätt pedal.

Ford Focus RS och Seat Leon Cupra 300För hans del, Seat Leon Cupra svarar på denna demonstration effekteffektivitet och med överraskande lätthet att köra kränkande, även i tvåhjulsdrift version vi testade, 4600 euro billigare än allhjulsdrift. Tänjer på gränserna ytterligare och kan närma sig dem utan antydan till oro för att visionen om hastighetsmätaren, kommer det att berätta för oss hur oerhört snabbt att vi alltid kommer att exakt balans och lätt att byta riktning vid minsta antydan till hjul. Det är sant att de långsammare områden sittplats Det kan tyckas mindre snabbt än Ford, men inte mer än ett visuellt intryck eftersom, som vi har sett i vårt test krets i INTA krets, den känslan är inte godkänt av stoppur mätningar. Och Lion tar en utmärkt match till fronten elektronisk differential och slösar inte ett dugg av styrka i något annat än gå framåt. den bromsar, Samtidigt är de imponerande, eftersom Leon lika med imponerande stoppsträckor RS, även om de gör en Rör mjukare pedal, en punkt kanske mindre umbärliga vid användning noggrant i en krets, men mer bekväm i dagligt bruk för sin mindre hårt tryck.

UTRYMMEFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
främre bredd141 cm142 cm
bakre bredd142 cm135 cm
främre höjd98 cm94/100 cm
bakre höjd93 cm95 cm
benutrymme71 cm75 cm
bagageutrymme305 liter390 liter

Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra: dagligen

Glömt stunder av maximal excitation sökning omöjliga accelerationer eller utforska vår kapacitet i någon avskild bergsväg visas varje dag, som vanligtvis utför omges av fast och mobil radar sektion och hotfulla helikoptrar. En dag efter dag där vi värderar saker som ljud som når kupén, lätt att hålla ett samtal med andra passagerare, komfortutrustning, elektronik körning eller anslutningsstöd, aspekter där Seat konsoliderar en fördel att även om det är litet i varje bedömning, bara göra en skillnad i den nedersta raden. Till råga på, hans motor 2,0 Den är något mer förfinad och ekonomisk än fokusera 2,3, även om båda har en forcefulness och svindlande upptrappning.

Hans estetiska bedömning också gör det möjligt för Seat Leon Cupra spendera mer obemärkt i daglig trafik eller även när parkera på någon gatan om vi inte gynna ringa så mycket uppmärksamhet. I det andra hörnet av ringen, den Focus RS uppvisar en hel muskel tecken "extrovert" till glädje för dem som vill också njuta av en mycket sportig kompakt, men också välja att ha en bild som visar mer tydligt att makt och värdera större exklusivitet utan att du bry betala ett mycket högre pris.