Range Rover Evoque Convertible, SUV Vi testade cabriolet!

Range Rover Evoque Convertible testetRange Rover Evoque Convertible testetRange Rover Evoque Convertible testetRange Rover Evoque Convertible testet

Nissan Det var den enda hittills haft genomborrat den fjärde dimensionen Murano Cross Cabriolet med (endast USA-marknaden), men nu i vårt territorium Land Rover flyttar Range Rover Evoque bokstavligen i rampljuset. Spektakulära linje med duken taket på karossen berättade, och ännu mer med den sparade i facket: denna nya Evoque är spotlight där han beträder och passerar, som vi har sett i första kontakt.

Kyla och snö utanför. Mucha. Vi gick upp till den nya Range Rover Evoque Convertible med lite tro och bara två kilometer vi måste börja skjuta upp kläder. den effektiv luftkonditionering och aerodynamik få en gratis hytt varm och turbulens för att fortsätta, nu i skjortärmarna. Enastående oss att tänka på detta som ett konvertibelt Evoque, förutsatt slitage på bakspoiler, en enkel men robust metallnät arbete under för att kanalisera luftmiljön utanför de främre passagerare. Som vanligt, detta element åsidosätter de två bakre sätena, men i Range Rover Evoque Convertible är det inte att det finns för mycket utrymme för familj som bor.

Den nya Range Rover Evoque Convertible konto, amplitud, med rätt och lite annat två baksätespassagerarna, ja, resa i en mer central position än den andra Evoke vi har testat. På liknande sätt, den trunk reduceras till 251 liter oavsett kapacitet du tar fyll eller tas bort, mer eller mindre, halva volymen ger en Evoque Coupe. Den praktiska sidan måste du utvärdera dig, men som inte saknar Range Rover Evoque Convertible är enbart för att vara unik i Europa, åtminstone tillfälligt för sin spektakulära linje ... och även på grund kostar upp till 8.400 euro mer än 3-dörrars version av intervallet.

Range Rover Evoque Convertible: huven

för tillfället inga versionerna i den nya Range Rover Evoque Convertible framhjulsdrift eller med manuell växellåda, så lite du måste lägga på bordet 54,700 euro att ta hem en framkalla Cabriolet 2,0 TD4 150 hk, Ingenium dieselmotor, liksom resten av området. den top görs av specialist Webasto, du har fem skikt och det räcker med att säga att deras kvalitet är oklanderlig och tätning nästan en värdig "plåttak". Väger 68 kilo, är det drivs av fyra motorer och endast föra oväsen på bara 18 sekunder, kan du ta det från ovan (I 21 sekunder du återvänder till har Evoke i sluten konfiguration) drift Du kan göra upp under 48 km / t. Men, du vet, ta bort ett tak har andra biverkningar som Land Rover var inte villiga att ge upp: strukturell styvhet.

Range Rover Evoque Convertiblenästan 300 kilo ytterligare borstål (I den pelaren) och ultrahög hållfasthet stål från den aktuella Evoque Coupe löfte samma strukturella stabiliteten i den nya Range Rover Evoque Convertible, som Land Rover ville att vi skulle demonstrera med fakta. Tester jonglering, ups, nedgångar och bron korsningar som vi lämnar Evoque Convertible med ett hjul mer än 50 centimeter från marken. Under dessa förhållanden, kan du öppna två dörrar och bagage utan att märka den minsta deformation av kroppen. Innan vi insinuerade väg, bergspass i synnerhet.

Range Rover Evoque Convertible: Land Rover äkta

Det är sant att den extra vikten av den nya Range Rover Evoque Convertible ses i accelerationsförmåga, även om 2,0 TD4 motorn 180 hk demonstrerar tillräcklig hållfasthet att flytta väl denna Evoque: ja, fördelen kommer inte att vara den starkaste punkten av denna modell. men chassi förblir nästan som reagens stängda versioner. Inte som har förlorats som kör, men jag slår vad om den nya bufferten i denna flexibilitet Convertible ger ett plus i komfort utan att ett handikapp på den dynamiska beteende, så länge du är klart att du är på väg in i en SUV över 1.900 kilo. Tänd det inte, men jag försäkrar er inte dynamiskt påverka tenor hur den rör sig, roterar och förändringar vägkanten stöd.

Den nya Range Rover Evoque Convertible också bevarar var och en av de drivande hjälpmedel eller hjälper resten av sortimentet, är inriktade på säkerhet eller off-road, även om deras anfallsvinklar, utmatning och ventrala är något mindre bra: 19, 31 och 19,8 grader, respektive, behålla sina 50 centimeter fording kapacitet. Off-road, sluttningar, stenar och en del lera, ibland tillsammans, inte för terräng mycket mindre pinsamt, att få utvecklas med absolut lätthet. Också sant att vinterdäck var perfekt allierade att visa god erfarenhet och korrekt installation som döljer varje Terrain dragkraft Lägen responsen och andra deltagare, som faller eller farthållare för låg hastighet, super effektiva med minimala ökningar adhesion där du bara behöver oroa sig ledningen. Och det är det som en bra SUV, detta Framkalla visar också hålla du förväntar dig av en Land Rover.

Slutligen bör också noteras att det inre av den nya Range Rover Evoque Convertible är berikad med Infotainment Kontroll In Touch Pro ärvt från Jaguar, med 10,2-tums skärm och fast för maximal överföringshastighet hårddisk. En mycket originell SUV cabriolet och utan tvekan den mest slående.

Range Rover Evoque Convertible: Priser

Range Rover Evoque Convertible 150 hk TD4 Auto 4x4. SE Dynamisk: 54,700 €

Range Rover Evoque Convertible 150 hk TD4 Auto 4x4. HSE Dynamisk: 61,200 €

Range Rover Evoque Convertible 1800 CV TD4 Auto 4x4. SE Dynamisk: 57,700 €

Range Rover Evoque Convertible 150 hk TD4 Auto 4x4. HSE Dynamisk: 64.200 €

Range Rover Evoque Convertible 240 hk SI4 Auto 4x4. SE Dynamisk: 63,400 €

Range Rover Evoque SI4 2140 CV Convertible Auto 4x4. HSE Dynamisk: 70.500 €

Du kanske också är intresserad av:

Range Rover Evoque Convertible: första premium cabriolet SUV

Range Rover Evoque TD4: faktiska förbrukningen

Range Rover Evoque 2016