Toyota C-HR vs Audi Q2: Vilken är den bästa SUV? ¿Hybrid eller bensin?

Jämförelse: Toyota C-HR vs Audi Q2Jämförelse: Toyota C-HR vs Audi Q2Jämförelse: Toyota C-HR vs Audi Q2Jämförelse: Toyota C-HR vs Audi Q2

Audi Det har lyckats positionera Q2 (i Du se länk sortiment och priser) På rätt plats vid rätt tidpunkt. Å ena sidan, den har en kropp kompakta dimensioner (4,19 meter längd) inte hindra honom erbjudande rymlig interiör, så det kan klara av både modeller B och C-segment av kompakta segmentet. Å andra sidan, kommer det sjudande SUV kategori, samtidigt som en estetisk av de mest slående och en möjligheter till utrustning värdig av de mest lyxiga Audi. Det kommer att locka dig kanske överväga som ett alternativ till mer traditionella modeller inom företaget, läs Audi A3 eller A1 Sportback.

Som till Toyota C-HR (i Du ser också länka sitt sortiment och priser), Är det skörda en stor kommersiell framgång, och inte utan anledning. Också engagerad i design, även Audi Q2 och enmotoriga som säljer i vår marknad är hybridtyp, något som ger dig en hög effektivitet med hög nöje användning. Om det inte vore nog, har inuti vård inget att avundas modeller av högre rang, eftersom det ger en framstående atmosfär och fullständiga personuppgifter. De är fullmatat med attraktiva bilar, var mer tekniskt intressant men också mycket olika. Duellen serveras.

Toyota C-HR vs Audi Q2Toyota C-HR VS Audi Q2: duell motorer

Q2 inom området, är den 1,0 TFSI bensinmotor 115 hk åtkomststeget. Det är en tricilíndrico, turboladdad och lösningsmedels respons trots sin blygsamma förflyttning. Det är väl isolerade för buller och vibrationer, så det är ganska raffinerade och, i detta fall i samband med en Automatisk dubbla kopplingar S tronic 7-växlad. Antingen i manuellt läge eller lämnar arbetet i automatisk drift är mycket korrekt, snabb och smidig. Eftersom spaken själv kan anpassa sig till normala och sportläge eller via en meny att välja från olika körlägen (Comfort, Auto, Dynamisk och Individual). Piloted hårdhet valfritt fjädring och styrning, gasrespons, klimatkontroll och aktiv farthållare kalibrerad också läge som valts.

den Toyota C-HR drivs med samma hybridsystemet Prius, med vilken den delar plattform. Ingen fast utväxling enligt sändning fungerar på liknande sätt som en ändring i steglöst sätt, med en omedelbar gasrespons av den elektriska motorn 53 kW (72 hk), tillsammans med den även snabb respons 4 cylinder atmosfär bensin med 98 hk: Totalt ger 122 hk. Det bara kommer till stor del från sin höga nöje att använda, bra omedelbarhet som våra krav på den högra pedalen, vilket också gör att dosera kraften i millimeter sätt även rivas bort eller parkeringsmanövrer, ibland så är uppfyllda eldrift, vilket ger mycket försiktigt, komplett noggrannhet och utan vibrationer.

PRESTANDAToyota C-HRAudi 1,0 TFSI Q2 Ultra
Acel. 0-100 km / t11.66 s11.12 s
Acel. 0-1000 meter33,40 s32.98 s
Omkörning 80-120 km / t8,56 s7,92 s
Loudness 100 km / t66,0 dB66,6 dB
Loudness 120 km / t69,1 dB68,6 dB
Bromsning från 140 km / t73,3 m67,7 m
våg1,488 kg1,391 kg

Dessa samma situationer där C-HR Toyota utvecklar med fullständig behärskning är de som kan genera någon automatisk dubbelkoppling, som inte ger lika mycket kontroll i slits, så i stadskörning Audi Q2 är mindre givande. Å andra sidan, även om det inte låter illa, är tricilíndrico av Q2 mer lyssnande med låg hastighet och sänder fler vibrationer, alltid inom mycket uthärdligt gränser. Som ersättning, gör förmågan att hantera förändringen i manuellt / sekventiellt sätt kan involvera mer körning i händelse av att söka större sportighet, vilken C-HR löses genom B växelläge, behålla mer och dess körlägen Eco, Normal och Sport, som nås via fullständiga menyer färddator.

Toyota C-HR¿Och hur är det konsumenten? Tja, som alltid, full strid vanns av hybriden. Inte för att Audi Q2 spenderar mycket som det fortfarande till mycket rimliga nivåer för att vara en bensin SUV med automatisk växellåda, men är det C-HR, med deras arv Prius, är extraordinärt. Och inte bara i stan, som du förväntar dig att använda för vissa kilometer som 100% elektrisk, utan även på vägen.

KONSUMTIONToyota C-HRAudi 1,0 TFSI Q2 Ultra
konsumtionen stad3,4 l / 100 km7,3 l / 100 km
konsumtionen Highway4,9 l / 100 km6,4 l / 100 km
medelförbrukning4,3 l / 100 km6,8 l / 100 km

Hur de går på väg

På vägen, kraftöverföring Toyota C-HR är mer linjär och det ger den falska känslan av att köra mindre än det faktiskt körs medan Audi, men inte heller är en kula, har gett lite mer turbo motor och transmission typ karaktär. En nivå av chassit, både uppnå ett beteende som inte kan fel det en hög grad av körkomfort och en anmärkningsvärd kvalitet bacheo.

den Audi Q2 är något mer flexibel, med en mer känslig bakre mass överföringar och mer reaktiv till små antydningar strypa när vi är i kurvan. Din adress, progressiv radio, är snabbare än sin rival, som också är ganska okomplicerad. I själva verket Toyota C-HR också faller korta i kurvan effektivitet, Att upprätthålla en enkel och förutsägbar reaktioner, men inte utan smidighet vid behov eftersom den bakre multilink kan få lite avrundning Om du stöttar lyfter foten från gaspedalen fullt stöd, under ledning av det elektroniska stabiliseringsprogrammet. Kort sagt, de två bilarna ramen är upp till omständigheterna och klarar alla behov, även om nivån på prestanda är mer i linje med avslappnad körning.

Audi Q2Toyota C-HR och Audi Q2: inside

Vi analyserar nu Audi Q2 interiör och bra know-how. Förarplatsen är perfekt tack vare den exakta regleringen av ryggstödet och den stora uppsättningen av rattstången, och kan räkna med slående bakgrundsbelyst inredningen i karossens färg. Funktionellt ingen av dessa två SUV har ventiler och tak handtag i baksätet. Q2 erbjuder mer bakre höjd, samma bredd och mindre benutrymme. Men i alla fall obetydliga åtgärder. hans trunk är dock mycket mindre: vi mätte 285 liter jämfört med 420 Toyota C-HR.

UTRYMMEToyota C-HRAudi 1,0 TFSI Q2 Ultra
främre bredd138 cm139 cm
bakre bredd132 cm132 cm
främre höjd90-96 cm91-97 cm
bakre höjd90 cm93 cm
benutrymme72 cm71 cm
bagageutrymme420 liter285 liter

Toyota, förresten, erbjuder en spektakulär och lyxig interiör. Instrumentpanelen läderklädsel ger en touch av klass till ett inre av modern design. Instrumentpanelen är mycket intuitivt. Tvärtom, menyer och tryck hantering skärm kräver för mycket uppmärksamhet. Alla säten är rymliga och bekväma, även om ganska små bakrutor har lägre höjd och ovan nämnda. Det är i allmänhet mer praktisk sak.

Hur är det med utrustningen?

En annan sak att tänka på är tillgänglig utrustning. i Audi Q2 kan hitta några inslag som visar stor finess, såsom digitalt instrument Virtual Cockpit, Head-Up Display, webbläsare med Google Earth, vilket gör trafikinformation i realtid eller kartuppdatering på nätet, liksom äpple Carplay och Android Auto. Toyota C-HR är inte så "bländande" i detta avseende, men även det erbjuder allt som vi kan ställa en bil förra generationen, med säkerhetsfunktioner som sensor döda vinkeln varning frontalkollisionsdetektering Rear Cross Traffic, liksom andra lyx som JBL ljudsystem (Bang&Olufsen i Audi), bakre kamera, adaptiv farthållare och läderklädsel med uppvärmda framsäten.

Rabatterade priser (juli 2017)Toyota C-HR (Från 24,750 till 29 tusen euro)Audi 1.0 TFSI Ultra Q2 (Från 28,950 och 31,675 euro)

Du kanske också är intresserad av:

Seat Ateca vs Toyota C-HR, vad som är bättre?

Audi Q2 vs Honda HR-V, vad som är bättre?

Nycklarna till framgång för Toyota C-HR