Mercedes SLC, döpa om och stil

Mercedes SLC, den nya SLKMercedes SLC, den nya SLKMercedes SLC, den nya SLKMercedes SLC, den nya SLK

eftersom det i Mercedes 1996 raska dem med sin första roadster med infällbar hardtop elektrisk drivning, detta i sin tre generationer (R170 sedan 1996, R171 och R172 sedan 2004 sedan 2011) har kallats SLK. Nu är det tredje generationen presenterar en uppdatering, och mer än förmedlade sin kommersiella liv har det utnyttjas för att byta namn till Mercedes SLC. Något som svarar ny nomenklatur av varumärke modeller av stjärnan, att närma kommersiellt ögon kunder till andra organ med vilka den delar olika tekniska egenskaper. I detta fall C-klass sedan, familj Estate, Coupe, framtida Cabriolet och SUV GLC.

Mercedes SLC, fashionabla nedskärningar

mekaniskt Det har också använts för att omstrukturera hela sortimentet. Först nu supercharged fyrcylindriga motorer, både bensin och diesel, med undantag för specialversion AMG som, vilket vi skall se, ersatte sin 5,5 V8 aspire naturligt 421 hk biturbo 3.0 V6 för 367 hk. Tillgången modell är nu Mercedes SLC 180, en propeller 1,6-liter med 156 hk, som följer SLC 200 och 300, och en 2,0 med 184 och 245 hk respektive. Diesel fortsätter kända 2,1 204 hk nu kallas 250 d istället för 250 CDi. De SLC 180 och 200-serien kombineras med en sex-växlad manuell växellåda, men kan eventuellt ha de 9G-Tronic automatiska 9 hastigheter som är tillgängliga i SLC 300-serien, 250 d och 43 AMG.

nätet bedömning av din begagnade bilJust nu är de bara till salu den SLC 200 (49,250 euro), den 43 AMG (67,175 euro) och 250 d (49,250 euro). i diesel även dess ursprung märkbar vid tomgång, vibrationer och ljud, men sanningen är att vi har känt mer raffinerad vid andra tillfällen. Rör sig med stor dynamik denna modell (0-100 km / t på 6,6 sekunder), men mycket sportig körning saknas göra det mer elastisk, särskilt med större kraft sträckt. Men dess progressivitet tillåter enkelt extrahera sin fulla potential, alltid med mycket låg förbrukning.

Mercedes SLC en skala SL

Stilistiskt mellan nya, vad är slående är det Diamond Grill effekt om sportigare stötfångaren och fyrar nu teknik LED (Tillval) kan också ha Plus automatiska lampor som tillåter rullande hela tiden samtidigt som man skapar de långa mörka områden för att undvika bländande övrig trafik. hans interiör välkomnar oss med aluminium lister slipning effekt med kolfiber, kontrast sömmar och instrumentering med kulor i svart, rött nålar och i mellan, en skärm 4,5 "färg visar fullständig information ombord dator. Här kan vi se speglade fem användningssätt vilket gör att "Dynamic Välj" Eco, Comfort, Sport, Sport + och Individual, med vilken varierar svar motoravgasljud -inte 180 och tillval på 200-, riktningsändring och dämpning, Om du har tillvalet adaptiv. I mitten av instrumentbrädan Infotainment skärm passerar en storlek 5,8 "till 7" medan Comand systemet lägger till nya funktioner.

den tak elektro infällbar hårddisk kan du välja topp opak i samma kropp färg, transparent eller ett glas kan mörkläggas eller ljusare en touch av en knapp. för driv Det krävs att stå, men en gång manöver initieras denna rörelse kan slutföras utan att överstiga 40 km / t. I alternativ också kan inkludera en funktion som kan utföra operationen medan bagagerums blinda inte har aktiverats för cabriolet. Egentligen taket själv skjuter upp sin förankring men för detta bör det finnas ingenting i bagageluckan för att förhindra dess väg.

Inom området säkerhet antar "Collision Prevention Assist Plus" varnar för möjliga intervall med fordonet som föregår oss blinda, oavsiktligt filbyte ... samtidigt som de kan bromsa självständigt. Du kan också räkna signaldetektorn och backkamera.

Mercedes SLC AMG 4343 AMG Mercedes SLC, stora ord

Mercedes SLC brett intervall, modellen tar emot flera modifieringar 43 AMG och inte bara för sin nya motorn. en motor som tack bland annat till sportavgassystem Double Butterfly Auto, Sport + Mode ljud som en ras cykel men framför alla erbjudanden stormakt i sitt svar. övergångar från en växel till en annan mod Manual 9G förändring i sin run-Tronic på halva tiden. Vi får se vad som dikterar klockan, eftersom hans karaktär är mycket angrier än den mest kraftfulla och progressiva V8 slocknat 55 AMG. Det är lättare och framför allt mycket stramare i deras medelförbrukning; med en siffra som godkänts i 7,8 l / 100 km, vilket sänker sex tiondelar det av hans föregångare.

debuterar Omgjorda tåg. De främre axeltappar med styvare, medan den bakre baren har en speciell konvergens av smidda aluminium. Båda är vanliga större negativ camber och en reviderad elastokinematiken. i alternativ du kan lita på Piloted dämpning och mekanisk differentialspärr. det har Ventilerad bromsskiva och perforerad, med "Handling" paket lägga bromsok målade i rött utöver självlåsande och ytterligare radiator. hans stabilitetskontroll har tre nivåer; förbunden med tidig intervention; "Sport hanteringsläge", vilket avsevärt sänker tröskeln för ingripande eller frånkopplad.

Du kan också vara intresserad

Mercedes S Cabriolet

Jämförande Mercedes SLK 55 AMG vs Jaguar F-typ 5,0 V8 S