Test: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG BMT 150 Sport, den perfekta familjen

Test: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG BMT 150 Sport, den perfekta familjenTest: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG BMT 150 Sport, den perfekta familjenTest: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG BMT 150 Sport, den perfekta familjenTest: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG BMT 150 Sport, den perfekta familjen

1973 körs när Passat kommersiella karriär började, först som en vision av undertecknandet av Wolfsburg Volkswagen Audi 80. 8 generationer samtal med B8 kod för nyutgivna, men i själva verket sex, eftersom B4 och B7 är inget annat än en uppgradering, mer eller mindre djup, i B3 och B6 respektive.

Just nu är det modellen större Volkswagen Group med MQB-plattformen, även om det är mer än sannolikt att överträffas i storlek genom den tredje generationen av Skoda Superb på. avseende på Föregående Passat är så lång, en cm bredare och fyra lägre. ändå Inuti tjäna mycket utrymme tack hans kamp växer åtta centimeter. Också den vinner trevägs centimeter breda i fronten och två i den bakre, vilket tillsammans med tillväxten av slaget kan öka dess slitbanan och därför kraftigt förbättrar dess beteende.

Volkswagen Passat Variant 2,0 TDIÄven inredningen är helt ny, reminiscens föregående Passat är mycket närvarande. Det förbättrar den upplevda kvaliteten känsla. Dess utformning är mycket nykter, men med konnotationer av stor elegans, som instrumentpanelen trim band med horisontella krom barer som återskapar den främre galler och integrerade främre luftutsläpp.

ergonomi, igen, Det är enastående, med alla reglage nära till hands och en De söker säten komfort och tillräckligt med kläm Sport- åtminstone i denna version. Vi gillar verkligen de justerbara nackstöd på djupet, även om det ibland rör sig om den bakre passageraren inte är försiktig när du loggar ut från passagerarutrymmet. De åtta cm över slaget tillåta facket pass att vara anmärkningsvärt hög att den enastående utrymme, särskilt för längsgående avståndet Baksätespassagerarna, som kommer att tro nästan en limousine resa. Och för att vinna tre cm, vilket gör att du kan stå upp och sex bred Hyundai i40 CW, och minska gapet till sju cm med spektakulära denna mätning Superb. Vinner två cm i bredd framför medan höjden trots att lägre växer en front och fyra i baksätet, som alltid reser bäst två vuxna tre, mer för stora mittunneln bredd eller sätes former.

i tidigare versioner Sport är digital instrumentering och resten traditionella klockor och nålar med en skärm i centrum för indikationer på färddator. I mittkonsolen kan vi också hitta olika pekskärmar. Av Edition har en yta på 6,5", som i Advance, inklusive navigationssystem (€ 660 i Edition), medan Sport hittade en 8" som presenterar navigering, hårddisk kontroll röstkommandon och DVD bland annat.

Som en grotta, organiserad

Volkswagen Passat Variant 2,0 TDIDess stam tillbaka för att få den högsta poängen. Det är inte den största i sin klass, men är över genomsnittet; även om i detta fall långt från Skoda Superb (640 liter). Jämfört med sin föregångare går från 535 till 520 liter Även om denna förlust är inte verkligt, eftersom vår enhet med Sport trim kommer med hjul 235 / 45-18 ", och som reserv är lika med de övriga fyra (applåder för Volkswagen) inte tillåtet att använda konfigurerbar mobil våningen på två höjder andra versioner och kapacitet är lika med den utgående modellen. Bortsett från detta, under våningen hittar vi en Behållare för lagring insynsskyddet styrhytten som inte är placerad med mycket komfort, eftersom du måste dra två plastpaneler som kräver dra viss ansträngning, luckor för akuta trianglar och verktyg. Dessutom, sade att det rörliga golvet kan användas för att compartmentalize lasten.

Som väntat funktioner 12V-uttag och goda vikbara handtag som satt nät eller remmar för att säkra lasten. Andra gadget är två infällbara hakar och två fasta för hängande påsar, kontrollerar för att vika sätena från stammen själv och särskilt möjligheten att vika sätet i tre delar (40:20:40) med en central mer den typiska praxis swing dörren in skidor men tillåter inte placeringen av objekt också länge är höga. Och om vi beslutar att avta de tre sektionerna, kan vi göra det möjligt för en helt platt yta med 2,05 m vid botten, 1,88 upptill och en bredd på mellan 1,44 och 1,00 m för att möjliggöra en cubicar 1095 liter. I alternativ erbjuder öppnandet av grinden och toldilla elektrisk bagageluckan (460 €, med möjligheten att öppna sensor för att flytta foten under stötfångaren med handsfree-nyckel), lastnät fack med bagageutrymmet (205 €) och nätverk för säkring av lasten (75 €).

Mycket att välja mellan

Volkswagen Passat Variant 2,0 TDII den kommersiella start olika versioner Det är anmärkningsvärt. Dessutom hela året nya varianter kommer att ansluta. I bensin tillgång steget är 1,4 TSI 125 hk, vilket följs av en 1,4 TSI med frånkoppling av cylindrar ACT 150 och 1,8 TSI 180 hk. Anländer maj 2,0 TSI med två effektnivåer: 220 och 280 hk. Diesel erbjudande fokuserar på 1,6 TDI 120 hk och 2,0 TDI med tre effektnivåer: 150, 190 eller 240 hk, de senare två turbokompressorer i serie och exklusiv DSG 7 -av hastigheter nyutvecklade som oljebadet 6, inte torr som andra DSG7 monterad mindre kraftfulla modeller såsom 1,8 Summa TSI- och 4MOTION. Därför har alla motorer är fyrcylindrig, turboladdad och direkt injektion. Förändringen kan vara manuell eller automatisk sexväxlad dubbelkoppling sexväxlad driven DSG för 2,0 TDI 150 och 190 hk eller 2,0 TSD. även Totala 4MOTION kan associeras med TSI 1,4 2,0 ​​TDI 150 och 150 eller 190 hk.

Det kommer också att finnas en version GTE hybrid plugg som kommer att kombinera en 1,4 TSI 156 hk 109 hk elektrisk samman för att ge en maximal effekt 211 hk, med ett intervall i eldrift 50 km och mer än 1000 totalt.

Tystnad, skytte

Kanske inte har samma kvalitet rulla nya Mondeo, men detta är mycket hög och erbjuder en eftertryck, högre än föregående Passat, och framför allt, mycket mer smidighet. Även i kurviga vägar vi tror att vi tog en Golf, inte en släkting till 4,77 meter och 1.633 kg. Och även om märket påstår sig ha minskat 85 kg (33 i kroppen 9 på chassit 3 och ledningsdragning till motorn 40), våra skalmärken från den sista Variant 2,0 TDI 140 bevisat reduktion av endast 12 kg, och vi får inte glömma belastningen både teknik och utrustning är mycket högre. När det gäller komfort inte når finhet av en Citroen C5 med luftkudde, men det håller mellan båda faktorerna förmodligen den bästa balansen av all sin kategori. Och det i denna version med lågprofildäck som dämpning känns fast. Men är det vidhäftning är enastående, med en så liten, även i trånga hörn och förutse gaspedalen, kostar tänka på bilar av denna storlek utan sport smeknamn beter inget bättre även på samma sätt understyrning. Och inte att stoppa i så små avstånd. Med denna ram Inte undra på 2,0 TDI 150 hk vet lite, även om hastigheter över genomsnittet och 5,9 l / 100 km följa utgifternas effektivitet, men mindre än 500 euro kan du få tillgång till 190 hk-version. Naturligtvis i alla fall med DSG, så fort som någonsin och så smidigt manövrar som någonsin. Och med förändringar så att vi inte kan låta bli att tänka att handboken är död. En snabb och exakt styrning tröttar toppar bästa Passat dynamiskt byggt hittills.

Från 26.983 till 45.743 euro

Avsnittet är mindre balanserad pris. Och du ser var du tittar, är räkningen Passat högre än konkurrenternas general, även om vissa säger att det även under andra betyder familjen premie. Denna enhet är över 40.000 euro, även om rabatten -a 1811 av den återstående mängden bra som en gåva- utrustningspaket sänker den psykologiska barriären 38.279 euro, som kan reduceras med ytterligare 1,635 euro (36,644 totalt) Om vi ​​beslutar att finansiera transaktionen genom varumärket.