Suzuki Vitara, en bil som är en stor konkurrent

Kontakt: Suzuki Vitara betydande konkurrentKontakt: Suzuki Vitara betydande konkurrentKontakt: Suzuki Vitara betydande konkurrentKontakt: Suzuki Vitara betydande konkurrent

Hämtar nya Suzuki Vitara ett historiskt namn som inleddes 1988, som hade en framträdande plats i historien om all-terrain och nu hade något glömt att styrkan i andra stadsjeepar och innan dess kommersiella utveckling mot en Suzuki Grand Vitara har uthärdat som har varit angrepp av rivaler med roll större artilleri budget en.

Suzuki VitaraSuzuki men ändå ser fram emot krig och erövra jungfrulig mark mellan Storlek SUV nytta, som flyttar mellan 4 och 4,2 meter, inga attityder behov av stora off-road Suzuki Vitara om kan föreslå 4x4 dess köpare och en slående design. Renault Captur, Peugeot 2008, Nissan Juke, som öppnade detta segment som vi förstår nu-ens en Citroen C4 Cactus kan vara sina konkurrenter, men genom iscensättningen och storlek inne kan även utmana modeller som rör sig i 4,3 meter lång, och här kan du redan få ännu Opel Mokka.

Alla hans rivaler utom Opel Mokka, leka med ursprungliga estetiska men avstå manlighet, styrka, robusthet ... Och här är där du kan rymmas Suzuki Vitara nya, en modell med en slående front, med en mycket muskulär sida, och alla med en kubikcentimeter inredningsarkitektur för att tillhandahålla är uppskattade, särskilt i de bakre åkande. Dessutom, engagemang olika färger, nästan obligatoriska vid denna tidpunkt duotone kombination med en annan viktig tak ... ögat, ingen skulle hävda att mäter 4,17 meter. Du tror att du är mer utförligt modell, en bil som utmärker sig i fem centimeter i höjd med sina konkurrenter ....

Suzuki VitaraMekaniskt bara två alternativ vid start, bensin och diesel, både 1,6 och 120 hp. Som växellådor, sa att det adjö till S-Cross CVT och ändras till ett nya automatiska sex relationer -Only bensinmotor, för tillfället. Dessutom har två manualer, fem relationer för bensin och sex för Diesel. Det finns ingen officiell konsumtionssiffror Diesel -utsläppen av 106 g / km CO2 det bör placeras i ca 4 liter medan bensinförbrukningen start vid 5,3 l / 100 km. konfiguration 4x2 Det kommer att bli den tilltalade, men med möjlighet att dra nytta av Allgrip systemet redan lämnat han sin äldre bror och S-Cross fyra drivkonfigurationer: 4x2 auto -prioriza ekonomi och problem utom när den upptäcker fyrhjulsdrift, sport, snö och lera -Det sista låset läge eller trialeras gäller dragkraft till hjulen med agarre-.

Säkerhet, överträffar sin äldre bror Suzuki S-Cross presenterade senaste året och en halv. I ett segment som Suzuki Vitara racing, erbjudande LED-lampor, adaptiv farthållare hålla säkert avstånd från framförvarande fordon, broms -Första stad akuta varningar om prestanda inte upptäcka föraren bromsade, sju krockkuddar inklusive knä, rygg kamera... är mycket anmärkningsvärda inslag. Inuti belyser det också nästan obligatoriskt pekskärm för att ta bort tryckknappar av mittkonsolen förutom att kunna Anslut med din smartphone dela funktioner i telefonen.

Vad vi tror om den nya Vitara

Suzuki VitaraSanningen är att den nya Suzuki Vitara Vi gillade mycket, ännu mer än sin storebror Suzuki S-Cross. Dynamiskt vi inte hitta stora skillnader, men Vitara är mycket välisolerad, inte flytta in vibrationer och mycket lite buller smyger.
den 1,6 Dieselmotor 120 hk, som vi testade, är energisk Suzuki Vitara i den nya, erbjuder ett antal mycket stark vridmoment från 1500 rpm och utvinning väl. den konsumtion i datorn Resor under den korta sättning görs runt trevlig varit 6,6 l / 100 km, mycket bra om vi anser att vi har cirkulerat på bergsvägar med fyra passagerare ombord. jämn och exakt styrning och suspensioner bekväma och effektiva De bidrar till att köra mycket enkelt och med stor tillförsikt. Inga gungar den nya Suzuki Vitara mycket kurvtagning och tillåter stor väg noggrannhet.

Inuti nya Suzuki Vitara också det verkade bra löst, med mer än tillräckligt med utrymme för fyra åkande, bra benutrymme för de åkande i baksätet och utmärkt utrymme. den bålen, under tiden, med 375 liter, är inte den största i sin kategori, men den är lämplig. Totalt slutförande är ganska bra men ingen mjukplast på instrumentbrädan Suzuki Vitara; tillräckligt hål att lämna föremål på dörrar, mittkonsolen och handskfacket och Mycket komplett utrustning i översta segmentet version.