Kontakt: Renault Clio Sport Tourer, den mest kända Clio

Renault Clio Sport TourerRenault Clio Sport TourerRenault Clio Sport TourerRenault Clio Sport Tourer

Presenterades vid Paris Motor Show förra året, ny generation av Renault Clio är redo att få en bra bit tårta försäljning inom sitt segment, B eller användbarhet. Och är att när den bygger en attraktiv bil, chanserna att människor går till återförsäljaren att vara intresserade och köpa det, är mycket höga. Om detta total makeover begrepp läggs till som senaste generationens motorer (Bensin och diesel) system säkerhet (Aktiv och passiv) ovanlig i sin kategori och en bra utrustning komfort kan erhållas från de mest grundläggande versioner, är framgång nästan garanterat. Och det är vad han har gjort Renault med sin Clio.

Nu familjen växer med en ny medlem, den familj version, ett koncept som vinner anhängare i detta segment och allt som erbjuds av olika märken. Sport Tourer Det är namnet som du har döpt (låter bekant lite unga) och faktum är att pennan (elektronisk, förstås) Yohann Ory har kartlagt en mycket attraktiv linjer.

Kontakt: Renault Clio Sport Tourer, den mest kända ClioJämfört med sedanmodell, Clio Sport Tourer är längre (4,27 m 4,03 m jämfört med kombi), upprätthåller samma längd hjulbas och har en bakre överhäng 2 cm längre. Men var är skillnaden uppenbarligen på den bakre delen av fordonet. Förlängning av taket för att bakluckan gör de åkande i baksätet är 15 mm hög. den bagageutrymme tillkännager en maximal kapacitet på 443 liter (Femtio procent mer än den saloon) mätt till kanten av baksätena, en volym som kan förlängas upp till 1380 liter, om baksätet vikta, vilket lämnar en plan lastyta. Passagerarstolens ryggstöd kan fällas framåt, att föra en lastlängd 2,48 meter erbjuds, som kan utföras på ett säkert sätt objects ganska lång. Under bagagerumsgolvet finns ett annat hål med en kapacitet på 85 liter (som redan ingår i den officiella 443 liter bagagevolym) som tillåter dig att sätta in olika föremål utom synhåll för främmande älskare. Tröskelbelastningen är ganska låg (604 mm från mynningen av stammen till marken), så att lastning av tungt eller skrymmande föremål tillhandahålls.

Under namnet R-Link, Renault kuttrar multimediasystem för vänner av kommunikationsteknik. den R-Link förvaltar browser, den telefon, den ljudutrustning, olika fordonsparametrar och informationstjänster som körläget praktiseras (berättar om du gör en effektiv eller inte kör), e-post, Twitter och även om det har ett program som heter R-ljudeffekt ändra ljudet uppfattas av de åkande i passagerarutrymmet (utanför låter fortfarande som) kan välja mellan 6 olika miljöer, från Renault Sport eller V6.

fyra mekanisk

Kontakt: Renault Clio Sport Tourer, den mest kända ClioMekaniskt sett Clio Sport Tourer inte en innovation i förhållande till salongen. Sitt sortiment består av fyra motorer, två bensin och två turbodiesel, alla kopplade till en manuell växellåda fem hastigheter. När det gäller motorer bensin, är de 1,2 aspireras naturligt 75 hk effekt och en kombinerad förbrukning av 5,5 l / 100 km och tricilíndrico TCe turbo 0,9 liter förskjutning och 90 CV tillkännage en förbrukning på 4,5 l / 100 km och levereras som standard start-stopp-system Stopp / Start, och regenereringssystemet bromsenergin (ESM) och dynamiska nät automatisk öppning och stängning för att förbättra aerodynamiken av bilen.

intervallet diesel motorn har 1,5 dCi 75 och 90 hk, med en förbrukning av 3,6 l / 100 km i båda fallen. Det är en variant med 90 hk motor som standardiserar 3,2 l / 100 km tack vare genomförandet av vissa utvecklingar av förändring om tretton procent längre än de som förkunnar de 3,6 l / 100 km. I princip denna version inte väntas säljas i vår marknad.

I vår Touchdown hade vi chansen att prova version 1,5 dCi 90 hk ström. En extremt smidig, progressiv och ger låg hastighet rulla smidigt och klättring vänder snabbt till små pisemos gaspedalen motorn. den växellåda Det är ganska jämn, noggrann och snabb. Skulle jag behöva en sjätte växel? Sanningen är att i kilometer som vi gick med honom att vi inte kommer ihåg det. I områden med kurvor kan vi gå "ligerita" i långa marscher, med vad vi garantera en innehålls förbrukning av mängden vridmoment som tillhandahålls av motorn från bara 1200 rpm, och helt glömma den andra och även tredje växeln, eftersom, med undantag för kött, resten av spåren kan ställas inför under de senaste två växlar smidigt.

dynamiska beteende Sport Tourer knappast skiljer sig från den hos den saloon (med minst två passagerare och två resväskor från de hos "hytt" ombord). Fronten lyder ganska exakt order av ratten, är beröring servostyrning ganska bra och den bakre är ganska orörlig. Upphängningarna är bekväma och gropiga områden kommer inte "choke" få passagerarna njuta av åkturen.

den Renault Clio Sport Tourer börjar sälja i vår marknad den 22 mars, med priser som sträcker sig från 12,750 euro den 1,2 Authentique 75 hk till 16,850 euro Energin hos Expression 1,5 dCi 90 S&S ECHO2.