Jämförelse: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWD

Jämförelse: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDJämförelse: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDJämförelse: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDJämförelse: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWD

Tänk dig en hybridbil medan det går utöver ekologi eller konsumtion. Det är sant att de flesta tänker på en sådan bil och det första som kommer att tänka på är en Toyota Prius, en modell med mycket ekologisk charm, men vi måste erkänna hål vem som helst med lite passion i ådrorna. Nu, när du tar bort bilden av Prius Jag sa till dig att sätta på huvudet (det vill säga, om du inte hade tänkt på det första i en Lexus), jag påminna er om att på marknaden finns bilar som två jämförs här som bidrar till ekologi viss dos av livet. den BMW 3-serie Active och Infiniti Q50 Hybrid inte bara tråkigt men också nöjd; har en prestacional mycket god nivå och en logisk konsumtion för de tider, där har en bil bensin över 300 hk och liknande förmåner verkar vara en onödig lyx.

Jämförelse: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDBMW började sin karriär i världen av hybrider i Series 3 och 5 med en teknik utformad för att vara exakt motsatsen till en bil som Prius. Inte försumma de goda känslor från sports för ljud, och hybridisering föredrar att starta den kraftfulla 35i och erbjuder en kraftfull 340 hk sedan snarare än en bil som llegará- ekologiskt perfekt men tråkigt. Infiniti gör samma sak, ger också ett större utbud än ens funktioner AWD version, liksom Q50 enligt detta jämförande, eller Nyfiken sladdvinda utan "fysisk anslutning" (Utom säkerhetsredundans) mellan ratten och styr.

Syftet med hybridisering är att minska CO2-utsläppen och därmed konsumtionen. Både få det helt, även om de är bilar i vilka genomsnittliga utgifterna är fortfarande känslig för körning, särskilt i BMW. nå 100 km / t på mindre än 6 sekunder, kilometer höll sig kring 25 sekunder och uppnå en medelförbrukning (Genomförande tyst, klar) 7,3 och 8,2 liter per 100 km Jag tror att en verklig bedrift vilket tyder på hur mycket han har avancerat bilvärlden Kom ihåg den sista bilen var tvungen att bensinförbrukningen var hälften så? Jag är övertygad om att det inte var hälften så snabbt eller kraftfullt än någon av dessa två. Om du koncentrera och letar efter större effektivitet vid körning, inlösen den elektriska delen, kan du ladda ner både de genomsnittliga utgifterna att bo nära 4 eller 5 liter, men om du ger att utnyttja denna makt för att vinna fördelar, kommer du att se förbrukningssiffrorna nära 15 liter; du måste hitta en medelväg, som du ser som är mycket bra på båda.

endast elektriska faser
Jämförelse: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDI båda fallen eldrift att flytta bilen fungerar endast som en elektrisk eller bensin motorfästet. Skillnaden är att i BMW du inte kan flytta hundra procent kraft mer än 80 km / t och Infiniti själv kan hålla kryssningar 120 km / t för flera kilometer. Som du ser kör ett system och en annan uppskattar att Infiniti använder elektrisk framdrivning längre, men förbrukar extra liter. Svaret på detta har vi tre viktiga punkter, en är vikt, en annan den högre förluster av AWD friktions Japanska och slutligen termodynamiska fördelarna med sexcylindriga BMW, att redan i konventionella versioner som visas som en av de bästa motorerna på marknaden i deras förhållande mellan prestanda och konsumtion. De två bilarna är mycket tung, men jag Infiniti är 100 kg väger 2 ton; alltför genomsnittlig verkningsgrad söker saloon.

pågående är välkomna på promenad. i BMW Det genomsöktes vackert ljud flyr när den termiska motorn är igång. Detta är gott och trevligt, men hela fortfarande förfining eftersom det vanliga tystnad marschen går förlorad in-hybrider; inte ser det som en defekt utan snarare som en funktion; Jag gillade mig personligen. Vad jag gillar minst är det och är det första hybriddrift där vid start av förbränningsmotorn växellåda ger dig en liten bula, som om alltför termoelement, som har det. För dessa saker Infiniti är "mera Prius". Allt sker smidigt eller raffinering och fram ordentligt accelerera inte upptäcka bensinmotor.

Jämförelse: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDDen dynamiska beteende av de två har inte övertygat mig. Det är inte dåligt men jag tror Det är inte upp till vad som förväntas av dessa modeller. den BMW 3-serie Active Han springer mycket men känns då mycket tung och överskott kroppen gungar, som jag någonsin sett gjort i en BMW. Detta ses även när de inte gör sportkörning. Om du normalt ingenting händer, men det är sant att det inte behöver 306 hk av den termiska delen och sin höga prestacional och om en kombination du en mer konsument hybrid. Case Infiniti Q50 Det är annorlunda. Rama in I gillade det och jag ser det trots vikten, mer balanserad än sin rival. emellertid adress "genom Wire" tarnishes montering. Liksom sin rival, om du är tyst, vilket i slutändan är det sätt att gå-är trevligt och säkert, men Om du sätter sportläge och du får gå snabbt du måste kämpa med en adress som tänker för sig själv och som ibland är inte bra. Detta system är framtiden, men den här bilen Du betalar vägtull att vara nyhet.

Är två bra bilar, men inte den bästa versioner av sina respektive områden. BMW med mindre krängning och skulle vara perfekt med en konventionell styrning Infiniti sätter på repen traditionella tyska sedaner som den konkurrerar. Det första problemet bör lösas baserade alternativ M, men adjö till komforten, den senare har endast en lösning om du väljer Diesel Q50.