Kontakt: Ford Focus 1,0 EcoBoost 2015 ännu mer flexibel

Kontakt: Ford Focus 2014Kontakt: Ford Focus 2014Kontakt: Ford Focus 2014Kontakt: Ford Focus 2014

Vi har redan haft i början av 2014 stora förändringar i 2015 Ford Focus för att möta innan den når Paris Motor Show, som nästan sammanfaller med marknadsföring, kunde vi köra den. På övriga marknader har de berättade att priserna förblir, nästa vecka vi bör veta.

De är intressanta ny mekanik, 1,5 EcoBoost motorn, såsom i varianter 150 och 182 hk bensin turbo, men vårt intresse var i nya 1,5 Diesel 120PS. Ford ville visa upp undervisning för tillfället för att pressa de mest kraftfulla motorerna i intervallet, 2,0 TDI Diesel 150 hk som representant. Så vi bestämde oss för att köra den mest fantastiska motorn i den senaste tiden, 1,0 EcoBoost 125 hk med sexväxlad manuell växellåda.

Följ chassit

Den nya Focus 2015 tyngre än tidigare. De inte erkänna det öppet, men siffrorna ogiltigförklarade och låta honom förstå. Det är en restyling för förfining har uppnåtts Based placera mer isolering, Tjockare front fönster, tillsats förstärkningar i ramen för att minska buller och vibrationer.

En av de viktigaste aspekterna har varit förstärkning av vaggan i vilken är förankrad motorn. Sålunda, Ford avsett att motorns vikt mindre deformerade struktur, så att suspensioner och styrning arbeta mer exakt. Utan tvekan är den mest gynnade version 1,0 EcoBoost eftersom motorn ingång är extremt lätt. Som ett resultat, 1,0 Focus beteende lämnar dig med munnen öppen. Den elektriska servostyrningen har fått nya kartläggning och närvaro lagar är mycket mer generös, så drivande insats är minimal. Å andra sidan, har ställt in friktion och tröghet styrsystem, vilket ökar center känsla raka och böjda, Focus svarar med kirurgisk precision körning. Den bakre upphängningen hjälper hans, men smidig, eftersom fronten gör allt och tröghets är smala.

den Dämpning är också ny, som några av de elastiska upphängningsankare, med resultatet av en filtrering av bekväma oegentligheter, medan troget följa stigen och profilen av vägen. Anmärkningsvärt. De berättade ingenjörerna som ville återvända till den anda av de tidiga Focus, effektiva utan förekomsten av elektroniska driv hjälpmedel ... och de har lyckats.

ETS, den smartaste ESP

Men länge fokus och nu har elektroniska hjälpmedel har förbättrats. De har utvecklat en ny prediktiv logik stabilitetsstyrsystem har ETS döpt, Engelska akronym översättas som "Förbättrad stabilitet i Övergång". I huvudsak, i stället för att läsa rörelser bilen under en kurva och jämförs med en matematisk modell för att se om det avviker från vad föraren vill är ETS väntat, Läs order av ratten och andra bil sensorer och innan bilen utför rörelsen, kan du förutse om det kommer att producera en förlust av stabilitet. Tekniker säger att ETS kan fram till halv sekund svarstid som skulle konventionell ESP, så att med minimal intervention, nästan innan bilen börjar glida, kan du fixa en situation av instabilitet. Dessutom gör detta att köra mer flytande och ESP interventioner mindre frekvent än föregående Focus.

mer mogen Interiör

Inne i nya Focus Han har förlorat personlighet typologi av sina kontroller, logik ledning och även tillgängliga, men det har blivit mycket enklare för alla användare. Det viktigaste är närvaro av en pekskärm i färg åtta inches, Kröner instrumentbrädan och som gör att flera interaktioner. Ford Focus debuterar i Europa-system Synk-anslutning 2, avseende på Synkronisera mycket bättre tidigare i enkelt och snabbt svar. I de två Sync-systemet mest sekundära åtgärder under körning kan utföras genom muntliga instruktioner, bland annat klimatreglering.

Fokus nya funktioner för att komma, eftersom de aktiva bi-xenonljus med variabel balk eller hjälper motsatt Återta på trummor, varnar för ankomsten av fordon. systemets prestanda autonoma nödbroms har förlängts från 30 km / t till 50 km / t.

Konsumtionen version med stop-start tre tiondelar minskar, men bara en i den konventionella versionen. I själva verket, på grund av den ökade vikten, den konsumtion i staden officiellt förvärra utan funktionen S&S.

Fortfarande, en sann språng framåt i förvaltning, beteendemässiga och förfining vara "helt enkelt" en restyling.