Test: Citroën C4 Cactus 1,2 Ren Tech 82 hk, tämjer staden

Test: Citroën C4 Cactus 1,2 Ren Tech 82 hk, tämjer stadenTest: Citroën C4 Cactus 1,2 Ren Tech 82 hk, tämjer stadenTest: Citroën C4 Cactus 1,2 Ren Tech 82 hk, tämjer stadenTest: Citroën C4 Cactus 1,2 Ren Tech 82 hk, tämjer staden

Hasty en blick för att inse att Citroën C4 Cactus är inte en bil längre. Trots vad namnet antyder, sker det på den tekniska grunden för mer blygsam C3, genomsyras av en linda mycket attraktiv, särskilt för yngre. Hans lättsam bild med lösningar som Airbumps vakter utanför, hög kropps och komfort generellt, öka intresset för en produkt verkligen olika termer används för att köra.

En av de mest personliga versioner är nyfiket animerad av bensinmotorn aste av intervallet. Det är en trecylindrig 1,2 liter förskjutning och 82 hk som trots sin blygsamhet kan upprätthålla en rimlig pendlings perifera kryssning vi hade lite agility med -facilitada förändring i det här fallet genom ETG5 kopplingens robotizado- och kommer att lysa i stan med bränslekostnader faktiskt finns. Tomgång är mycket tyst och vibrerar något, Funktionen upprätthålls tills tiden når den sista delen av disken nära det röda området, att dess tillstånd kände trecylindrig motor. Dess enkelhet gör den lämplig för stadskörning, typiskt för korta resor i vilka bara tillräckligt med tid för att nå den optimala drifttemperaturen och därför straffas felsökningselement turbo gas som EGR-ventiler och partikelfilter.

Comfort Stad

I detta fall är Pure Tech 1,2 kompletteras med tillval femstegad förändring ETG. Det är ett alternativ Cactus Citroën C4 1,2 Ren Tech 82 hki utbyte mot 900 euro extra kommer att föra oss tröst, speciellt i stan, undvika att behöva trycka ner kopplingspedalen. I själva verket existerar det inte, men mekanismen är integrerad i växellådan och kommer att öppna eller stänga antingen automatiskt eller så lyda impulserna av -fijas- paddlar bakom ratten.

det är en förändring att till skillnad från konventionell automatisk momentomvandlare, Det kräver en liten inlärningsperiod att uppnå maximal jämnhet i drift. Innebär att uppskatta när förändringen kommer att ske på den tiden att minska bördan av gaspedalen på så sätt undvika pitching bilen skulle komma först när urkopplad förändring och för det andra när uppväxling är att logga in. När du har sparat denna omständighet, det är trevligt att använda och kommer att göra en mer aktiv roll i att driva.

Även i staden kan vi gynna din kropp är högre i en konventionell passagerare. och undvik att röra stötfångarna vid parkering på trummor på gatan och under samma omständigheter kommer plast kroppsskydd hindrar små stroke orsakas av människor som öppnar din bildörr slarvigt parkerade där bredvid bilar.

Den dynamiska kapaciteten är begränsad både vid acceleration och för att klara av en omkörning. Visas preferens för avslappnad acceleration och konstant strävan att fortsätta uppskatta åkkomforten rytmer. I detta avseende är suspensionen också mjuka, kanske till och med sluta på grund under svåra förhållanden såsom stora gropar dök upp i vissa hastighetskurvor visar når vissa svårigheter att upprätthålla väg. Den positiva motsvarighet är att varken asfalt fläckar över staden eller rörelsefogar eller knölar som ska överföras till kupén.

Den charmiga mångfald

Cactus Citroën C4 1,2 Ren Tech 82 hkDen dismetría studeras och en design som skiljer sig från den vanliga göra en överraskning inuti. Det är generöst rymlighet, bagageutrymme och förvaringsutrymmen, även om bristen på djup justering av ratten kan göra det svårt att hitta den mest bekväm körställning. Känslan också förbättras med en plats i nedre delen av ryggen området var mindre framträdande men inte får vara obekväm.

Den testade enheten har namnet Shine, mest utrustad med två robotiserad, och sanningen är att det är generöst utrustad, med element såsom webbläsare, klimatkontroll, bakifrån kamera och regnsensor och ljus som utgör prisskillnaden från den undre yta.

Kort sagt, detta är C4 Cactus en bekväm, välutrustade bil, kan stoppa över mycket korta avstånd och vars mekaniska enkelhet du kommer att göra mycket lämplig för dem som främst gör stadskörning eller som avslappnad körning, titta på jämnhet sina kontroller kommer att ha en positiv inverkan. Har personlighet och lösningar som stötfångare och skyddade Airbums bekräftar deras anpassning till de hinder av staden och dess parker.