Första Test: 2015 Mazda6, mer raffinerad

Kontakt: Mazda6 2015 mer raffineradKontakt: Mazda6 2015 mer raffineradKontakt: Mazda6 2015 mer raffineradKontakt: Mazda6 2015 mer raffinerad

D-segmentet successivt minskar sin andel av den totala marknaden, både i Spanien och i hela Europa, och dess kunder allt mer inriktad på premiummodeller. I detta sammanhang Den uppdateras Mazda6 efter bara 30 månader sedan lanseringen i slutet av 2012, öka den upplevda kvaliteten. Mazda6 är en bil aktnings dygder och ovanliga tillvägagångssätt. Dess längd på nästan 4,9 meter dimensionellt honom närmare toppklass lyx salonger. Men på samma gång, Detta 4-dörrars sedan och hans bror Wagon (Med vissa mindre slaget och längd, men ännu större trunk) De har utformats med låg vikt som en av de viktigaste resultaten; Målet uppnått i absoluta tal och i jämförelse med andra mindre långa rivaler.

motorer

Mazda6deras huvudmotorer, åtminstone för Spanien, är en 2,0 bensin 145 hk och 2,2 Diesel 150 hk, även om det finns också en 2,5 bensin och diesel 192 hk och 175 hk, båda tillgängliga endast med automatisk växellåda med hydraulisk momentomvandlare, och logiskt att öka avsevärt i pris. Det finns också en 2,0 bensin med 165 hk, men inte kommit till vår marknad. Båda 'viktigaste' motorer SKYACTIV namn De är mjuka, elastiska och mycket sparsam konsumtion. Även bensin är framstående, bland annat den höga kompressionsförhållande, håller turbodiesel precis tvärtom (för en diesel) och komma överens om figuren. Och de två kombineras med manuella växellådor långa utveckling, det verkar inte för den utmärkta elasticiteten uppnått så mycket. 150 diesel automatisk växellåda kan också bära samma version 175, vilket medför en viss förlust av prestanda och ökad bränsleförbrukning. Diesel 150 och 175 hk -in kropp Vagn- De kan kombineras med en integrerad växellåda vilket kan vara användbart för dem som besöker skidorter flitigt, men lägga till dem i 60 kg och gör nytta försämras något och ökar bränsleförbrukningen.

Förutom att mekanisk transmission nyhet, allt annat var redan sant i Mazda6 är känd sedan 2012, nu estetiskt de retuscherats, särskilt på de främre lampor och grill, emellertid, som fortsätter att tillkännage god aerodynamik (Cx 0,26); Vi måste också notera att ytterbackspeglar är mindre.

Mazda6den ombyggda inre förstärkning i närvaro och det har också varit mer försiktig ljudisolering, med mätbara resultat, och i linje med den övergripande kvaliteten på denna modell. den Mazda6 är trevlig att köra, tillfredsställande vägegenskaper, bra komfort, rymlig interiör och stammen av god kapacitet, bättre än den officiella siffran. Och deras elastiska motorer möjliggör utmärkt bränsleförbrukning uppnås både bensin och diesel. Dessutom, diesel (och bensinmotor 192 hk) har en sinnrik anordning kallas i-ELOOP, Den består av en återvinning / elektrisk energiackumulator vid bromsning som laddar i 10 sekunder och sedan levererar el till konsumtionspunkterna utan att behöva göra batteriet. Visas endast när parkera relativa nackdelen med sin ökända längd.

priser

När det gäller hans priser, att I praktiken börjar med 22.000 euro för version 2.0 av 145 hk Avslutningsmodell, De gynnas av allmän rabatt på 3500 euro, incitament 1,590 euro till finansiering för varumärket, och i det senare fallet förlängd garanti till 5 år / 150.000 km, i stället för tre år / 100.000 km. De har också andra fria förpackningar av release. Diesel versionen av 150 hk, svaranden skulle ha ett utropspris på 27,675 euro, men denna fördel genom finansiering skulle lämna siffran på omkring 26.000.

Den 'grundläggande' Avslutningsmodell och innehåller många användbara detaljer, som dubbla zon klimatanläggning, 17 "hjul, vittnes däcktryck, farthållare, ljus och regnsensorsystemet, bromshjälp, färddator, bakre ryggstödet fällbara i tre sektorer (och yta resulterande belastning helt slät), elektriska parkeringsbromsen och pekskärm 7 "multifunktions tumhjulet. Å andra sidan är standardkonfigurationen med antipinchazos kit utan reservhjul; och rekommenderade reservhjul är ett tillbehör laddning och betalas separat. Style + versionen lägger riktnings LED strålkastare, parkeringssensorer, styr- och varningssystem blinda bakre trafik. I toppversionen Lyx visas Head Up Display, adaptiva LED-strålkastare, navigator (tillval på andra) detektor trötthet varnings filbyte, Bose ljudsystem, taklucka, uppvärmda framsäten, bakre kamera eller hjul 19 " .