Jämförelse: Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTI mot Skoda Fabia 1.4 TDI och

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTI mot Skoda Fabia 1.4 TDI ochHyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTI mot Skoda Fabia 1.4 TDI ochHyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTI mot Skoda Fabia 1.4 TDI ochHyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTI mot Skoda Fabia 1.4 TDI och

Det är det andra segmentet av försäljningsvolymen på vår marknad, men verktyget är en av de kategorier där verkar inte spela någon roll mycket vara den sista: Ibiza -Med uppdateras försäljning från och med juli 2015 går -Den nuvarande modellen Polo åtgärder i andra halvan av 2014, var Corsa och Sandero modeller såldes förra året. Det kan visa sig vara en kategori där kunden tar förmodligen mer anledning att hjärtat, eftersom en Excel-tabell och deras motsvarande avkastning i hand, det finns en sådan jämlikhet för som förvärvar sådana bilar som rena verktyg transport är lätt att hamna faller in i variabeln att avgöra köpet.

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTI mot Skoda Fabia 1.4 TDI och

Då ja, inser jag att utöver vad som är nödvändigt för att desplazase med minimal effektivitet, säkerhet, komfort och mångsidighet -och jag passerade genom huvudet Dacia- Det finns många, många skillnader mellan vart och ett av de olika modellerna som utgör segmentet B. Och här har vi tre tydliga exempel. Nykomlingar, den Opel Corsa försvarar en av de platser heders rankig försäljning medan både Skoda Fabia som den Hyundai i20 kommer att användas nya strategier att bevisa sitt värde om åtminstone De vill komma in i 'topp-tio' och argument i själva verket ingen brist.

i20, överraskning faktor

Jag hör det språk som i20 är en av dessa bilar 'flat', utan själ eller tecken. Men vad en stor förtjänst för dem som överskattar den drivande komfort och förfining. Liksom sina två andra konkurrenter, även helt ny bil från topp till botten, med en kanske inte så cool inredning närvaro i sin design, men mycket genomarbetade och bil makings högre. Lite eller ingenting kan avundas Hyundai till bästa tävlingen Med en Peugeot 208 som en bra punkt av referens- i närvaro och ytbehandlingar, särskilt i en kategori där cockpit har översvämmats design, färg och elektronisk pryl, men inte alltid av högre kvalitet än förr i tiden, VW Polo är en av de bästa exemplen. Stort evolution för koreanska här, även om den exponentiella språng är att du känner dig vid gjutning rullande, eftersom -Evolution föregående 1,4 motor och chassi CRDi- återvinna terreo som hade vunnit för i20 kan också tyckas vara en liten i30.

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTI mot Skoda Fabia 1.4 TDI och

Jag sidospår klang eftersom alla känsla såsom hög Fabia att, mekaniskt, förefaller ha lagt bara visa effektivitet, eftersom den mekaniska hållfastheten och utmärkt isolering kroppen uppenbart lågt däckljud, Koreanska styrelse har också haft en mycket låg vibrationsnivå, mycket smidig och oklanderlig komfort dämpning. Naturligtvis är varken eller det avsett att vara en bil vig reaktioner. Fortfarande något konstlad, riktningen på i20 komponenten förblir min minst favorit, särskilt när du har möjlighet att växla mellan tre bilar på en gång; princip är skillnaden mellan stöd och motstånd mittpunkt och första kvartalet sväng vad som återstår, inte längre köra precision, men vissa känsla och bra touch.

Fabia, racing

Och det finns många nyanser. För om i20 är all komfort, utskjutande utseende för att driva Skoda Fabia är effektiviteten i dess chassi, mer i fallet med enheter som vårt utrustade med sportchassi. Tydligt de känner fastare men inte förringa för mycket komfort, vilket visar gömma en av de bästa punkt vakterna i kategorin. Med 208, Mini och hans bröder Polo / Ibiza, måste vi erkänna en komponent för att driva mycket mer stimulerande än hans andra två rivaler för sin utsökta precision och neutralitet, som kan göra föredra för dem som vill ha de bästa känslorna i hand -och fötter, saktar också mer och bättre. Även i verkligheten, / klient är denna skillnad i effektivitet av denna typ och profil bilen inte, eller åtminstone som jag ser yo så relevant som det kan vara bättre eller sämre mekaniska egenskaper och lyhördhet ... just utseendet sämre den förnyade Fabia.

Fyra är inte många. Bevisas av 1,5 dCi Clio, den bästa kategorin konsumtion, men också 1,6 e-HDi Peugeot 208 -in korta förändringar-anländer med bästa förhållandet effektivitet / hastighet mellan 90 hk turbodiesel. Idag återgår VW-koncernen att ersätta en 'klassisk' fyrcylindrig på de andra tre redan är monterad från Audi A1 till ovannämnda Polo motor, men det finns fortfarande spår, har ingenting att göra med dem som matas av insprutningspumpen fortfarande de visas i toppositionerna i vår historisk förbrukning. Det är sant att barriären sänka våra genomsnitt 5 liter separera sämre sparare segment, även om igen tillgripa tillstånd av jämvikt, särskilt Jag föredrar något mindre sparande och mer glädje, något som äntligen kan hitta i den uppdaterade Corsa 1.3 CDTI, vars driv har genomgått radikala förändringar. Och, alltför mekanisk vibration, låg känslighet vid låga varvtal och inte alltför fastnat översteg 3000 rpm, handikappet av Fabia är inte bara en liten mekanisk förfining att hans andra två rivaler, men långsammare svar större engagemang och för evigt behålla sin optimala prestanda zon.

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTI mot Skoda Fabia 1.4 TDI och

Corsa, bra balans. Jag medger att ha tagit en stor överraskning med en Corsa, generation till generation, hade han aldrig färdig helt övertygande. Dess lilla motorn är nu nästan lika unctuous och elastisk som 1,4 CRDi dess största motorn hjälper du bevarande bra typ även mellan 3000 och 4000 varv per minut, och var i tjeckiska motorn kan inte hitta något. Väl bistås av en 6-växlad, kombinerar både nöje och lyhördhet som den koreanska modell, spendera bara en tiondel mer än Fabia. Men de goda känslor också överföras till dess chassi och inte bara på grund av beteende eller komfort, men tuning suspension och i synnerhet ledning. Det kommer inte att vara en tiralíneas, som Fabia; eller ren bomull, som i20; inte heller det har förfining av 208, men balans gör Corsa är mycket homogen, mycket bekväma och effektiva i praktiskt taget alla scenario. Balans, dörr inåt, också är i ett rymligare inre än genomsnittet i baksätet, enligt vilken, även av i20, bör lägga till en central överföringstunnel mindre störande än Fabia.

strax

Acceleration. Det finns knappast en andra från varandra i kategori bland de snabbaste, den Sandero dCi 1,5 / 90, och den långsammaste, fyrkantig i händerna på den nya Polo 1,4 TDi / 90 med samma motorn med den Fabia.

Bromsning. Super Fabia. Med mindre utrustning bromsar (skivor är valfria dess bakre), erbjuder den bästa betningsmedel pedal och bättre än genomsnittet avstånd.

Klang. Corsa, 180 grader. Hur och hur mycket har förändrats 1.3 CDTI på alla sätt. 1,4 TDi tricilíndrico påminner i hans beröring och buller i gamla pump injektor.

Omkörning. Nimble i20. Ombord har motorn verkar inte ha mest makt men dess elasticitet än kompensera för denna typ av träning. Lovvärt svar också små 1,3 Opel.

förbrukningar. Långt från 1,5 dCi Renault. På en Clio, av 4,3 l / 100 km genomsnittliga referens de är i denna kategori och typ av bränsle. Ju mindre bra för en Fiesta 1,6 TDCi, bara en liter media.

Beboelighet och vikt. Hur betyder mer än du: med en mindre påträngande bakre mitt tunnel, är Hyundai rymligare. Fabia är den lättaste av jämförande, men inte Kategori: Party Sandero och väger ännu mindre.