Audi Q7 e-tron quattro: plug-in hybrid, diesel och 4×4

Audi Q7 e-tron quattroAudi Q7 e-tron quattroAudi Q7 e-tron quattroAudi Q7 e-tron quattro

Tills implantatet elbil på våra gator och förbränningsmotorer, som kommer att försvinna någon gång, går utvecklingen genom några mellanliggande banor som hybrider och plug-in-hybrid. Bilindustrin arbetar ständigt på att göra mer effektiva motorer. Men gränsen för bensin eller diesel effektiviteten är redan nära, Så nästa steg är att kombinera dessa motorer med externa teknik för att göra dem renare med naturen utan att ge upp sin makt egenskaper och autonomi. Detta är fallet Audi Q7 e-tron, mycket intressant för all teknik som ger plug-in hybrid och eftersom det är av de få (Volvo V60 D5 bredvid Twin Engine) Den gör hybrid plug-in till en dieselmotor.

Audi Q7 e-tron quattro användningsområden V6 3,0 TDI av 258 hästar, kompletterat med andra elektriska 94 kW belägen bakom växellådan, åtskilda av en andra koppling, ytterligare momentomvandlare 8 hastighet Tiptronic. Media har aktiv motor, frigörs av RS6 och sedan av Porsche, som ständigt igång och är ansvariga för att eliminera vibrationsegenskaperna hos dieselmotorn. Detta system, i kombination med en mekanisk isolering nästan perfekt, Han lyckas dölja den vanliga personlighet diesel, ljud eller vibrationer kan genom att gå igenom en förfinad bensinmotor. den batteri är litiumjon, 17,3 kWh, och ytterligare plug infiltration. Den har också en ursprunglig värmepump som återvinner termisk energi från elektriska komponenter och används för att driva luftkonditioneringen, vilket därigenom reducerar effektförbrukningen för batteriet. standard~~POS=TRUNC funktioner~~POS=HEADCOMP och quattro allhjulsdrift alternativet, eftersom vår testenhet erbjuder luftfjädring, en dyr extra (2.400 €), vilket gör att Audi Q7 e-tron en bättre bil.

Audi Q7 e-tron quattro

Allt detta effektiv kombination, tillsammans med det stora antalet komfortfunktioner och storleken på bilen, för vi har en faktisk vikt på 2662 kg, liknande till fordonet av denna storlek 10 år sedan och ca 200 kg mera än en lastbil; avvaktan på frågan om du vill bli kung effektivitet. Jag förstår att Audi har gjort ett brutalt försök att minska i vikt, eftersom antalet komponenter som har bör väga mer, men det verkar överdrivet, idag är den tyngsta av de som säljs i enlighet med våra mätningar bil.

Livet ombord på en bil som Audi Q7 e-tron är sublim. Dieselmotor hörs att inte tala om den elektriska rull isolering är mycket bra och du känner dig som en bekväm lounge. Sätena är mycket bra, oavsett om opt för extra såsom massage eller kyla dessa. Förarplatsen integrerar föraren och gör att du tror att du är i en mycket mindre bil, känsla som kompletteras väl med styr drift eller pedaler och bakre kamera; Det ger inte känslan av att vara en förbipasserande bil 5 meter. HVAC-systemet omedelbart sätter bilen vid den valda temperaturen, oberoende av den plats där du befinner dig. Bakom är satt till tre personer, eftersom placeringen av batterierna förhindrar ger extra sju säten, Ja leads konkurrera Volvo XC90, även hybrid, plug-and-hjulsdrift. Det tar mer än tre separata säten som kan vikas eller flyttas på längden, varvid stammen kan gå 530-640 liter fem platser användbara. Även stora, för storleken som har bilens bagageutrymme det är rättvist, 580-745 liter erbjuds av Volvo XC90. Ingen extra utrymme under golvet är viktig detalj i en plug-in bil eftersom det inte finns någon plats att lagra din laddarkabel, som upptar tillräckligt.

Audi Q7 e-tron quattro

Driften av hybridsystemet jag gillade det, så länge batteriet är laddat. Du får gå till 40-45 kilometer (efter ca 2 timmar och en halv belastning) utan att starta motorn och en relativt normal körning, då förbrukar cirka 7,5 l / 100 km. Det är bra. Du har råd, beroende på var du bor och om du kan ladda varje dag, inte för att starta motorn i månader, med de fördelar detta har för planeten, och sedan ha en mer än acceptabelt för resor fyrhjulsdrift diesel. Du kan ladda batteriet på plats, val även med att ändra laddningshastighet, men med tanke på att inte spendera mer baserad olja; inte illa om du gör det att komma åt begränsas av föroreningar eller som kontrollerade områden (Barrio de las Letras i Madrid till exempel) områden i storstäder; slutet offset och inte betala biljetten i O.R.A. Efter att ha uttömt batteri rör sig som en hybrid i början av mars eller när vi accelererar, som återvinner energi, så det är "lilla hybrid" bil, inget att göra med driften typ Toyota Prius. Det är då dieselförbrukningen för Audi Q7 TDI kommer ut.

du har mycket bra prestanda och den rör sig smidigt trots storlek och vikt den har. Med luftfjädringen döljer mycket väl vikten, som bara kommer upp med fasta fina eller i land, stunder då däcket lider tröghet. 7 har drivlägen eco alternativ, bekväm eller sportig asfalt, för ut av det eller ens att gå igenom komplicerade trialeras, ett automatiskt läge och ett konfigurerbart för att passa föraren. Det påverkar den riktning, hantering el, automatisk växellåda, hårdheten av suspensionen och dess höjd och motorn. I komfortläge suspensionen är mycket bekvämt, även behålla lämnar lite förlängning, mycket amerikansk smak. Personligen föredrar jag sporten, som fortfarande är mycket bekväm. Webbläsaren hanterar resurser bil beroende på rutten, aktivera eldrift eller motor så effektivt som möjligt.

Audi Q7 e-tron quattro

När det gäller en Audi Q7 3,0 TDI med 272 hk och ohybridiserad, e-tron förbrukar 1,1 liter mindre än halv utan en elektrisk del, Dessutom skillnad om vi ökar batteriet laddat, som vi kan se medelvärden av mindre än två liter lätt de första 100 kilometer, då Det är mer effektivt också erbjuda liknande förmåner. Prisskillnaden med vanlig diesel är ca 10.000 euro och du kan inte sätta 7 säten; i handen är huruvida make up, som för att pengar kan du köpa några 10.000 liter diesel och kommer att behöva utstå några 300 kilo mindre; köpa bil är en fråga om ekologiskt sinnade eller fördelar i din stad, inte konsumtion.

Du kanske också är intresserad av:

Audi Q7 Exclusive

Audi SQ7

Audi Q7 e-tron quattro 3.0 TDI: faktiska förbrukningen