Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2,2 SKYACTIV-D 175

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2,2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2,2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2,2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2,2 SKYACTIV-D 175

Kanske du funderar på att köpa en medelstora sedan. Det är ett segment som inte är i sin bästa kommersiella tid på grund av "high fashion"Som alltmer de har mer acceptans; slutet, drygt 50 procent av omsättningen i kategorin är företag som köper för sina flottor, eftersom köparen av denna typ av bil eller satsa på finns det nu en enorm compact eller har överlämnas till mode SUV. Och det är verkligen synd eftersom det finns nu äkta stora bil i segmentet och Aldrig tidigare generalister sedans hade varit så fullständig och så bra. Antingen båda av denna jämförelse är tydliga och intressant exempel.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2,2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2,0 TDCi Titan och 180 hk Mazda 6 2.2D Lyx 175 hk De är stora och är ännu större så mycket att erbjuda. I dem kan du hitta teknik som tills nyligen bara kunde vara en premie bil, gott uppförande, innehåll konsumtion och en behaglig resa kapacitet. De två alternativen är att ge dig Dieselmotorer kraftfullare respektive intervall och hög kvalitet beslag som gör dem mycket attraktiva. Du kanske vill ta hem en Audi, en Mercedes eller BMW snarare än en Ford eller Mazda men jag försäkrar er att förutom kärlek som du har din favoritmärke, med dessa versioner av Mondeo eller 6 du inte missar nästan ingenting, utom nyanser och bakre framdrivning och efterbehandling vissa personuppgifter; och priset även spela till din fördel.

Bra på alla sätt

Det första du måste ta hänsyn till antingen är storleken. Var uppmärksam på din parkeringsplats innan de köper dem, vilket med 4,87 m lång och nästan två meter bred du kanske redan har utrymmesproblem på din "klassisk" garage. Under de senaste generationsskiftet Mondeo växte 2 cm och 14 cm MAZDA! Denna detalj efter kontroll (det kommer att verka dumt, men inte alla gör och tar ingen överraskning) spelar till din fördel när det gäller innerutrymmen eller bagagekapacitet är berörda. Mellan Mondeo och 6 inre storleksskillnaden är försumbar. De är gjorda för fyra vuxna som reser mycket bekvämt, Om du vill kan du lägga till ytterligare en, men som i allt detta segment på långa resor femte slutet trött på dig, bredden på baksätet och hårdheten och formen på det centrala stödet. Mazda longitudinella utrymmet är bättre, även om Mondeo är redan tillräckligt bra för att inte gå leka med knäna på ryggen. Om utrymmet är inte värre en än det andra, trots skillnader. Front Klagomål kan bara komma från den valda stationen, eftersom både bekväm reser dit ergonomi och även en snygg design, den japanska sportigare, mer elegant på tyska.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2,2 SKYACTIV-D 175Utrustningsnivån är hög i både frukt av titan och lyx avslutar fall. Det finns goda anslutningsmöjligheter och båda kan hantera olika funktioner med röstkommandon serie, något mer komplett i Ford. Mazda har ett litet huvud Up Display som inte är mycket användbart om du är en av dem som bär det höga hjulet, och Mondeo jag inte gillar speglar, alltför böjda och överdriven deformation av verkligheten som kan leda dig att begå buggar bort, men tar tid att vänja sig och göra dem. Liksom Mazda, Mondeo Livet ombord är trevligt med stora doser av komfort generellt och bra anslutning.

bagageutrymme

i bagageutrymme Ja det skillnader att överväga. Den första kommer från grind, mycket mer praktiskt i Ford, mycket mer hanterbar i Mazda. Den första lämnar en stor mun och praktisk belastning men är mycket hög och det finns en viss kraft till lägre -Alltid kan sätta elektrisk grind för 500 € mer. I sex där dörren, bred för vad som är brukligt i segmentet, men små jämfört med sin 5-dörrars rival. Bagageutrymme är i förhållande till utrustningen. Den japanska levererar alltid några intressanta 535 liter, medan Ford har 605 liter om transporterar reparapinchazos 480 liter kit eller reserv nödsituation hjulet, som det är också en extra 200 €. Jag stöder hjulen rekommenderar alltid akut reparationssatser före-idioter men i detta fall förlusten av stammen är så stor att bättre lämna det som är standard och har BOOT; reservhjulet är stort, men som en annan åtgärd (215/60 R16 235/50 R17, jämfört med de andra fyra) i slutet blir akut hjul ark, med sina begränsningar men med hastighet- stor hjulstorlek; Ford grejer.

särdrag

Mondeo uppbär en motor 2 liter med common rail direktinsprutning och VGT. För hans del, använder Mazda en 2,2 liter med identisk injektion men två turbos sekventiell drift, en mindre och snabbare acceleration för låg avkastning och en större för resten av regimen. Resultatet är bra på Ford och något bättre i Mazda, vilket ger en högre nivå prestacional. Det är snabbare än sin rival och så småningom konsumerar densamma. Skillnaden i acceleration och återvinningar, med tanke på vilken typ av bil vi pratar om, ser jag inte Mondeo att styra när som helst, som redan erbjuder mycket bra uppgifter trots att förvärras. Där mekaniska egenskaper i de två modellerna, eftersom Mondeo väger 166 kilo mer än sin motståndare och tar längre tid ändra utvecklingen. Så småningom anländer till en liknande 6 förbrukning och prestanda som är inte dåligt, vilket indikerar att Motorn är tekniskt mycket bra, emellertid Mazda resultatet är bättre. Denna enhet 6 har flera hästar i vår bank än hans rival när det borde vara åt andra hållet, något som säkerligen bidrar till bättre prestanda. Inte bra märken bilar supervitaminados skicka bevis eftersom det i slutändan resultatet förvrängd och vet inte vad som är verklighet. Däremot har konsumtionen Mazda varit bra, vilket indikerar att det är tekniskt bättre köra än sin rival.

beteende

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2,2 SKYACTIV-D 175i dynamiska beteende lite som inträffar i motorn. Mondeo är ett utmärkt val, men Mazda är bättre; det faktum att sex beter bättre betyder inte att Ford är dåligt. Framför Laguna, Avensis, Insignia, etc. Dynamiskt Jag anser Mondeo är framför dem, men den står inför här för mig är referenssegment, även före Passat idolized för många. Båda bilarna är på plats och har drivande hjälpmedel för att bete sig på ett säkert sätt. Jag gillar Mazda eftersom det har en mer trogen dina kommandon front, sända en hög känsla av kontroll i alla lägen utan att skadas komfort. Mondeo är fler borgerliga och i vissa extrema fall laddade i fronten för den mest vikt. Under normal körning kommer att känna skillnaden är att lika komfort med Mazda är närmare BMW slogan Gillar du att köra? och Mondeo är allt lite mer filtrering. De är bra bilar, ja, Jag avråder LED strålkastare, som fortfarande inte ger den visuella kvaliteten varumärken view premium; den BiXenon bättre.

Det är fantastiskt hur justera sina priser märke innehållande en direkt märkning. De har en liknande utropspris, även om det måste komma ihåg att både våra jämförelse finish är den mest omfattande av sina respektive områden. Kombinationer av finish och utrustning är högre Ford, eftersom du kan konfigurera den för att passa med fler alternativ, medan Mazda bara kan du välja färg och lite annat bland sina tre sista möjligheter. I gengäld erbjuder en komplett utrustning.