DS e-Spänd: testa en elektrisk sports science fiction

DS-test e-Spänd en elektrisk sport över 400 hkDS-test e-Spänd en elektrisk sport över 400 hkDS-test e-Spänd en elektrisk sport över 400 hkDS-test e-Spänd en elektrisk sport över 400 hk

Den spektakulära prototypen DS e-Spänd Det har presenterats i år på Geneva Motor Show och har vunnit utmärkelsen bästa konceptbil, en seger som kunde ha varit slutet på hans karriär, händer så ofta med tomma skal.

DS spel är oändligt mycket mer riskabelt, inte begränsad till halvmesyrer, så att DS e-Spänd Det är en riktig bil som kan skjuta som en vanlig bil för någon väg. Och för att bevisa att de har organiserat en provkörning inte mindre än i hjärtat av Paris, en eftermiddag i början av juli! En sann "jaget" tros tillkännage kurs som kommer att ta märket med framtida modeller som lyckas den initiala DS3, DS4 och DS5 så olika varandra. Låt oss inte glömma att det bara finns sedan 2010 och DS som ett självständigt varumärke har lite mer än ett år När 2015 Carlos Tavares Han tog tömmarna av PSA-gruppen. Våga kasta journalister på gatorna i den franska huvudstaden ombord på en enda prototyp visar mod, självförtroende och förhoppningar om DS och förtjänar vår beundran.

DS e-Spänd: vi försökte

Gripande innan de fick in i bilen, eftersom en prototyp nästan alltid måste tas med stor försiktighet, men i detta fall testare kommer att ske utan några restriktioner sätta oss projektledare DS e-spänd. Jag klättrar med Thierry Metroz andrepilot, chef för varumärket stil, Jag sade en knapp i mitten av taket på bilen för att starta och en annan i den centrala tunneln att engagera förändringen är kontinuerlig och tre växlar.

Intermittent trafik med exemplarisk hantering och med några oundvikliga ringande i den täta trafiken i huvudstaden. En procession av bilar DS Det ger oss ett visst skydd från de speciella parisiska drivrutiner och lugn som tillåter oss att uppskatta bilen. Total tystnad sedan starten, utan minsta vibration eller ljudtransmission, DS e-Spänd Det rör sig som en racerbil, dans på fyra 20-tums däck.

DS-test e-SpändDS e-Spänd: kolfiber och mer än 400 hk

I kapitlet om suspensioner och DS-Spänd, dubbla tvärlänkar vid varje hjul och kolfiber chassi framkalla en sådan personlighet, men inte tolka att det är besvärligt eftersom suspensionen fungerar bra utan att vara hårt och filtrera mycket bra räkningen. Naturligtvis inte allt är perfekt, stiliserade speglar är inte praktiskt, det är den centrala bakre videokamera och har störningar och värdefulla säten är nära till skogen ... men ser estetiskt fluffigt. Det viktiga för oss är den dynamiska delen där DS e-Spänd med två elmotorer på 201 hk och 510 Nm vardera i alla tillgängliga från tomgång eller snarare sedan marschen började. Beläget i bakre mittläget, mekaniska driver bakhjulen och påminner oss om att bilen har undertecknats av DS Performance, DS racingteam deltar i Formel E och slutade trea mästerskapet i hans första medverkan. Accelererande mellanregister driva bilen bryter balans med andra fordon runt omkring oss och snart du måste sluta att återvända till fållan. Känslan är förvånande eftersom det inte finns någon variation i accelerationskraften inte avbryts och att ha någon vändpunkt. En 100 km / t styrkan av accelerationen verkar ännu större än 60 km / t och producerar svindel särskilt eftersom endast åtföljs av en mild pip piñonería som förråder insatser för en tyst mekanik. I körförhållanden hade vi klart begränsat, kunde vi skymta acceleration 4,5 sekunder till 100 km / t Det verkar mycket troligt, särskilt med tanke på bilen väger 1850 kg, varav 400 kg är batterier. Hjulet är sant att vikten inte uppfattas eller har en känsla av att gå på en prototyp. Sitter ganska låg, med en sträckt hållning och bra känsla av rymd, bilen ryckas naturligt och med en utmärkt utsikt framåt och dess dimensioner uppskattas. Adressen är en trevlig överraskning, exakt och mycket "riktiga" eftersom hjulen röra lätt och dra rattkransen sänder sensationer.

den ratt den DS e-Spänd tulpanformade läder center är en dyrbarhet som tyvärr ... Plano runda upp och ner, lider av samma lagunen platser: mycket brist på praktisk design validering. När bromsarna är kraftfulla och uppmätt med en perfekt mjuk känsla. saktar därmed vända skarp sväng när man lämnar den parisiska perifera, den DS e-Spänd förmedlar goda känslor och föreslår en verklig och goda dynamiska egenskaper som kunde se någon trafik Vägen avstängd ... Vi diskuterade dessa intryck till Thierry och berättar att för dem DS E-Spänd är en rullande laboratorium och är därför en växande fordon kommer att rättas till och polering. Om din estetiska utseende meddelar stil med kommande DS, tekniska lösningar också förutse framtiden, eftersom dragkedjan i denna prototyp eller LED strålkastare, justerbar till 180 ° framför och former av skalor bakom att hamna i fordon gatan. Men nu är vi i en ABS-utrustade men utan stabilitetskontroll prototyp och börjar regna, vilket inte tycks påverka Thierry erkänna att ja, vi kunde glida på någon asfalterad rotunda av kapitalet. Sanningen är att hela team av DS är förvånansvärt avslappnad och efter att ha kört e-Spänd förstå det förtroende som överväldigar dem eftersom bilen är en riktig prototyp men så bra gjort som förtjänar allt beröm.

DS e-SpändDS e-Spänd: slående designen

När det gäller utformningen av bilen kan jag bara säga att hans verkliga närvaro effekter oändligt mycket mer än en bild. Silhuetten av bilen har en helt perfekt balans och smidighet och gör upp en harmonisk ensemble där aggressivitet former och delikatess stil felfritt utan resurser zany mix. Bortom färg det eller ej, verkar det som varje ton skulle värderas av vägar bilen utan tvekan Det är en av de vackraste kupéer som finns idag. Inne i designen är minimalistisk men med en grad av förfining i material och detaljer som är specifika för ett märke som vill representera franska lyx. Formerna av dörrpaneler och instrumentbrädan minns den yttre flödet, läder sys med pärla punkt (som kommer att vara standard) ett nöje för ögat och beröring.

Luftare och olika knappar dekorerade med motiv "Paris spik" känd i klock samt digital instrumentering och pekskärm fira god smak och enkelhet. När det gäller den mest futuristiska bilen paradoxalt det är mycket verklig och det återspeglas i grillen på bilen och in i fästet som ansluter den centrala displayen på instrumentbrädan, båda gjorda i 3D primer. Eric apode, produktchef, räknar med att detta är framtiden, nästa revolution utföra det omöjliga i dag. Men DS e-Spänd Det är som DS stil bok men inte utgör tillför serien, trots att verklig med 85-90% jämfört med produktionen. Varför inte tillverka? Frågade vi. Eric suckar och släpper varumärket är fortfarande mycket ung ... Carlos Tavares meddelat att mellan 2018 och 2020 sex opublicerade nya DS-modeller finns, Vi skulle föredra dem sju.