Kontakt: Porsche Cayman S, skuggan 911

Porsche Cayman S, skuggan 911Porsche Cayman S, skuggan 911Porsche Cayman S, skuggan 911Porsche Cayman S, skuggan 911

Porsche har oroat mer än någonsin för att göra en skillnad mellan 911 och Cayman ur estetisk synpunkt. Målet är klart: att skydda 911 mot denna 'inhemska rival' och undvika att bli förvirrad när vi såg i backspegeln.

Kontakt: Porsche Cayman S, skuggan 911Även konturerna av kroppen av den tidigare generationen bibehålls, ljusenheter av olika design, helt ändrar det 'ansikte Cayman släpps. Porsche är medvetna om att Medan 911 Carrera har 25 hk mer än Cayman S, Det är cirka 130 kg tyngre och allt detta utan att glömma att Det kostar cirka 30.000 € Mera. Jämförelser, därför kan vara motbjudande.

Liksom 911 och Boxster senaste generationen, Cayman är en helt ny bil från första till sista skruven. Monocoque, till exempel, är styvare och lättare 30 är också på grund av den massiva användningen av aluminium i sin konstruktion kg. Det nya organet, i sin tur, ökar dess hjulbas 6 cm och 1 cm vägar växa.

Den sexcylindriga boxermotorer som uppmuntrar Cayman släpptes i 911 och Boxster. den 2,7 liter den här gången ger 275 hk i stället för 265 som annonseras på Boxster, medan i Cayman S 3,4 liter 325 HP leverans -consumption av 8 liter per 100 km-, dvs 10 hk mer än den Boxster och 25 hk mindre än 911 Carrera.

Liksom i Boxster, används den manuella sex relationer i stället för den nya sjuväxlade som hade premiär på 911. I det här fallet, som en nyhet, med valfri Sport Chrono har ett system som emulerar manövern hälen spets "i minskningar. Detta ökar automatiskt revolutionmotor att växla att manövrera den mer smidig.

Hur som helst, PDK sjuväxlade bibehålls som ett alternativ vilket beräknas ta 70 procent av köparna. Och är att även om prisökningarna runt 3.000 €, är detta växellåda bekvämare och effektivare konsumtion minskar och förbättra prestanda, särskilt med alternativet Sport Chrono, eftersom det har en funktion Launch Control med vilken 0,2 sg vinns i 0 till 100 km / t.

körglädje

Kontakt: Porsche Cayman S, skuggan 911I presentationen, bara kunde leda S version. Turnén ingår testa alla typer av vägar och kan också rulla i kretsen i Portimao, där tvåsitsiga verkade vara i sitt esse. Under den tidigare modellen, kan man se att tack vare sin hjulbas digests mer effektivt oegentligheter fast. Det håller också vägen enklare och ger känslan av att gå vertikalt.

den Cayman du går kurvor med imponerande smidighet, Det är mycket exakt i dragen och ger intryck av att vara en mycket lätt bil. Erbjuder en hisnande hastighet steg kurva, men till skillnad från andra mittmotor sport, deras reaktioner är mycket progressiva och när den bakre antyder, är det alltid med mildhet och progressivitet.

bromsar Cayman S nu har större diskar, så det är inte förvånande att retentionskapaciteten är imponerande, därav valet av keramiska skivor som ska reserveras endast för avsikt att skjuta i kretsen flitigt, bland annat eftersom de kostar en jättestor € 8000.

den Cayman Det är prissatt 57,461 €, medan Cayman S når 74,388 €, Normalt belopp som vida överstiger med tanke på de intressanta alternativ som erbjuds, vissa av dem nästan oumbärlig som PDK, det lotsade fjädring eller Sport Chrono-paketet.