Volvo S90: testa den nya svenska lyx sedan

Vi kör Volvo S90 och nya V90Vi kör Volvo S90 och nya V90Vi kör Volvo S90 och nya V90Vi kör Volvo S90 och nya V90

med en mycket elegant design, ett rymligt och elegant interiör och effektiva motorer, ny Volvo S90 Det visas som verkligt alternativ den almighty Tyska premium salonger. För att kunna konkurrera på lika villkor med sina konkurrenter kommer fyrdörrars sedan karossutformningar och fem, Det kallas V90, med avsikt att nå nivåer som misslyckades med att erövra föregångaren S80.

Således nya modeller volvo S90 och V90, att införliva effektiva motorer och innovativa lösningar för säkerhet och elektrifiering, De kan möta tyska salonger som Audi A6, BMW 5-serie, Jaguar XF och Mercedes E-Class. För att göra detta, förutom att investera en summa av 11.000 miljoner dollar i forskning och utveckling under de senaste fem åren, avgick de nya stora varumärkesplattform, kallad SPA (Släpps i XC90), vilket ger stor flexibilitet och kan växa i längd och höjd baseras på utvecklingsbehov: salong, familj, SUV, el, bensin, diesel, etc. med viss lätthet.

nätet begagnad bil värderingVolvo S90: ny flexibel plattform

Lanseringen av XC90 markerade en före och efter i varumärket, som syftar till att förnya sig helt under de närmaste åren. 2020 kommer att ha ett komplett utbud av produkter i olika segment, med stöd i princip motorer tre och fyra cylindrar och elektrifiering, avsedda att vara försiktig med miljön. De lovar också att inga dödsfall under det året kommer att ske ombord på nya Volvo av en slump. Tillvägagångssättet för den nya modellen är mycket lik den som används i XC90 SUV, modell med vilken den delar också vissa designelement, utöver intervallet av motorer och transmissionssystem.

den intervall av drivraketer anställda i volvo S90 och V90 de är alla fyra cylindrar och två liter - diesel och bensin, turboladdare och stöds av elektrifieringssystem för att nå 407 hk vid plug-in hybrid T8. Hur skulle det kunna vara annorlunda, de erbjuds versioner av dragkraft eller full beroende på effektnivån, Det är den mest kraftfulla fyrhjulsdrift varianter i bensin och diesel, alla utrustade med automatiska växellådor 8-hastighet med momentomvandlare.

Volvo S90 2016Det nya motorprogrammet har också utvecklats inom ramen en modulär arkitektur, med lösningar som uppnår höga effektnivåer utan att tillgripa stora förskjutningar att uppnå höga nivåer av makt. Sålunda, med enheter fyrcylindriga tvåliters uppnås upp till 235 hk vid dieselmotorer D5. Det vill säga, som liknar motorförskjutning ökad kapacitet och prestanda genom att använda sekventiella tvåstegs turboladdare, plus ett system som kallas Powerpulse, bestående av en tryckluftstank med två-liters kapacitet, som är fylld via luftfiltret genom en kompressor, som kan att påskynda turbo svar när en ögonblicklig energibehov begärs genom gaspedalen. Acceleration lovar D5 är överlägsen andra konkurrenter utrustade motorer 6 cylinder diesel och 3 liter.

Också det ger andra Tekniska innovationer i de nya Die motorersel-förbränning, vilket ökar matningstryck i common rail upp till 2500 bar och med användning av mycket exakt, som kan tillhandahålla upp till 9 munstycken injektioner per cykel.

Volvo S90 och V90: två eller fyrhjulsdrift

från D5 Diesel och bensin T6, den Volvo S90 och V90 har AWD-system utvecklat av Borgwarner, vilket fördelar ström mellan axlarna. Under normala grepp förhållanden i stort sett hela kraften skickas till framaxeln, medan, om nödvändigt, du kan skicka direkt bakåt upp till 50 procent av vridmomentet. Upp inte känner mycket tung, men lättare variant meddelar 1.800 kg, vilket skulle lägga hela integral transmission.

Under presentationen hade vi möjlighet att D5-enhet (AWD) i kroppen saloon och egendom och saloon T6. Från tomgång, med nästan omärklig ljud inifrån, D5 ger en linjär och kraftfull respons och tillåter cirkulär motorväg cruising hastigheter med mycket låga ljudnivåer. Bra spel på slingrande områden är också drar propellern, vilket gör att bekvämt och snabbt rullande utan förbrukningssiffrorna stiger för högt. Vi saknar införliva kammar på ratten -reservadas ögonblick för T8-, för hantering av växel sekventiellt subtraherar viss effekt. T6 visas mycket snabbare acceleration, men visar också en kostnad av högre bränsletryck tillräckligt känslig gaspådrag. på suspensioner Inga skillnader påträffades mellan dem, med möjlighet till justering av hårdhet kudde.

Volvo S90 och V90 2016Volvo V90, en familj mycket mångsidig

särdrag samma motorer och ger samma nivåer av saloon utrustning S90, men med ett extra plus för mångsidighet. Den kombi variant V90 erbjuder inte bara 60 liter kapacitet än sedan, framför allt, Det underlättar införandet av skrymmande föremål en stor baklucka med öppningssystem och lockout. Höjden på stöveln är inte särskilt spännande, men dess bredd och djup, vilket gör 560 liter cubicar med sluten toldilla. Dessutom är ganska låg lastplanet, så att mycket bekvämt bära bagage inne. Varumärket chefer säger användning av en tvärgående bladfjäder på bakaxeln, i stället för spiralfjädrar, Du kan tjäna extra liter i bagageutrymmet. överraskande, Volvo V90 längd är mindre än 3 cm av saloon (4,93 meter), medan höjden är 1,47 meter framför den saloon 1,44.

Volvo S90 och V90: uppkoppling på högsta nivå

När vi träffade på Volvo XC90, den nya modellen inkluderar en pekskärm tablett typ, 9 tums diameter med ett intuitivt gränssnitt för anslutning. Eftersom hon kan hantera de viktigaste funktionerna i bilen och kan agera mycket enkelt med nästa generations smartphones. Det är särskilt praktiskt för deras dimensioner När du visar kartor, som också kan ses på instrumentpanelen och skyltar, genom Head Up Display. Dessutom, Apple carplay finns möjlighet att driva iOS-enheter.

Volvo S90 och V90: säkerhet framför allt

Bortsett från systemet pilot Assist, att medan Det kräver att föra händerna på ratten, Den kan köra upp till 130 km / t lättare, eftersom det klarar att centrera bilen i körfältet och lyckas bibehålla en logikavståndet till fordonet genom närhetsradar. funktionen är också infört i modellen City Safety att upptäcka stora djur (i Sverige 47.000 olyckor inträffar årligen djur). detta system lagen tillåter natt eller dag. Det ger en intuitiv varning, bromskraft för att undvika kollisioner. Också det innehåller en system för påkörning bakifrån varning, parkerings assistent, etc.

Du kan också vara intresserad

- Volvo S90 och V90 nya priser för Spanien

- Volvo XC90: En hög-klass SUV

- Volvo S90 Excellence, inre revolution