Nya Audi RS försökte 3, rimliga supercar

Nya Audi RS 3: försökt i Sedan och Sportback versionNya Audi RS 3: försökt i Sedan och Sportback versionNya Audi RS 3: försökt i Sedan och Sportback versionNya Audi RS 3: försökt i Sedan och Sportback version

Om en potentiell kund fortsätter att sätta ursäkt av praktiska när mycket snabba Audi TT RS uppstår Audi ger åter lösningen (eller nu två), släpper också extremt snabba och men funktionella nya Audi RS 3 i två format kropp, RS 3 Sportback traditionella och nya RS 3 Sedan.

Audi RS 3, kinesisk smak för alla

Det har varit nästan tre år sedan först visade en begreppet RS3 Sedan, Audi A3 Clubsport Quattro Concept. Med europeiska ögon, där SUV genomsyrar all utveckling på marknaden, lansera lockbete som en sport baserad på en kropp av tre volymer De verkade enkla fyrverkerier. Ett erbjudande för den kinesiska marknaden. Nope. den Mercedes CLA framgång i Europa Det har visat sig att formatet inte bara som i Kina. Och även om den kinesiska marknaden kommer att vara den första Audi till Från augusti även avnjutas i Europa Sedan Audi RS 3.

och Audi RS 3 som är Sedan? En schweizisk armékniv. Har allt och gäller allt. Så om du inte vill gå ut med honom vägar (något som de flesta användare kommer någonsin SUV, å andra sidan), eftersom de Suspensionen sänktes 25 mm jämfört med en normal Audi A3. Har en stam som kan sakna den klassiska kompakt bil, fyra bra platser och en något stramare femte, rimlig komfort suspension (Åtminstone med tillvalet magnet dämpning vi kunde smaka), stor ljudisolering ... Yo, insvept i den traditionella Audi konstruktion omisskännlig, vara ursäkter för en bil älskare hitta tillräckligt skäl praktisk natur. Som jag skulle behöva om han funderat på att köpa en superbil och dagliga nödvändigheter saktade honom.

Audi RS 3 Sportbackmen Audi RS 3 i Sedan ingen behöver motiveringar som gillar bilar. Dess enkla samling siffror, med 400 hästkrafter encabezándola, och det gör den till en av de mest eftertraktade bilarna för tillfället. När datorn startar, berättar en hes hosta avgas dig (och resten passerar där), vilket har väckt kraftfull motor. I ett ögonblick som en katt spinner, utan att orsaka vibrationer inuti, eller lägre akustisk aspaviento såvida instrueras av föraren, vilket kan reglera en fjäril avgaserna med vilka tora det ljud som avges.

som bra "bil för alla" du kan starta nya Audi RS 3 med fullständig jämnhet. det är automatisk, bär en dubbelkoppling av Sjuväxlade S-Tronic, det bara fungerar sött marscherar om vi börjar gå mjukt, som om vi steg på gasreglaget framåt. den Styrningen kontrolleras av två fingrar trots breda däck 255 mm sektion (valfritt, eftersom serien är två smalare och lika med de bakre centimeter). Denna enhet tar carbocerámicos bromsar, ett alternativ som innebär att du har en kallelse att komma in även i en krets, som "smisk" skoningslöst och att överleva i försöket. Pedalkänsla skulle gå obemärkt för alla med en kraftfull inbromsning utan mycket kraft på det. Kom igen, vad kan förväntas i en Audi.

Audi RS 3: En sport kula

Allt detta inledningen beror på att Audi RS 3 har också idrottssidan tyder dess design, exteriör och interiör. Nej, det är kosmetika, är Audi RS 3 en sport versaler. För om i stället för att kliva på gaspedalen mjuk, ta den till botten, aktiveras katapult som tar dig på 4,1 sekunder vid 100 km / t. Siffran kan inte säga något, men även varning förlorar baksätet åkande glasögon slitna pannband ... I den här övningen den akustiska miljön är utmärkande, att kalla på något sätt. Detta är den karakteristiska ljudet av fem-cylindriga motorer. Om du aldrig har hört en, det finns tusentals filmer när Audi vann World Rally Championship. Du flyttar bara den miljön.

Audi RS 3Han har inte brytt Audi ingenjörer hör också turbo, har de lämnat det ljudet att läcka in i kupén när bilen verkligen pressa konvertera RS 3 a rally simulator utan virtualitet. Det som är bra med detta är att bullernivåerna orsakade spänningar och ligger kvar på mycket innehöll nivåer. Det är så lätt att köra som om du inte körde sådan makt. Naturligtvis kommer förklaringen från elektroniken (med två möjliga nivåer i stabilitetskontroll, en mer tillåtande obalanser orsakar föraren) och totala variabla dragkraft, den senaste generationen av Haldex, stånd en stund bilen kan verka som en bakhjulsdrift.

Dessa episodiska utbrott av konsumtionen av nya Audi RS 3 kan gå upp till 20 l / 100 km, men eftersom vattnet tillbaka till den verkliga världen, du kan förlora tio. För vissa är det en nya generationens motor, helt annorlunda än tidigare RS 3, tillverkade helt i aluminium (Vissa magnesium gjuts på bottnen) för vägning inte mindre än 26 kilo mindre. Detta förklarar delvis lätthet med vilken den främre inträder kurvor och känslan av brist på tröghet vid kurvtagning.

När vattnet återvänder till lugn och motorn spinna uppskattar nya drivhjälpmedel. Till exempel, drivande funktion i sylt Nej, vi hade inte och kunde inte tömmas probarlo- som gör att vissa hjul pedaler och även under 65 km / t. Eller radar för att hjälpa till att vända manöver. Kända funktioner av de senaste produkterna från Volkswagen-gruppen, men i en "praktisk" sportbil som inte kunde missa.

Du kan fråga vad du vill att så många hästar. Eller hur man förklara hemmet mer än 50.000 euro som kommer säkert att kosta när den anländer i augusti. Men om du älskar bilar, är detta en kandidat för att vara den mest "rimliga" till dina nycker.

Du kanske också är intresserad av:

Alla nya Audi till 2023

Den nya Audi RS 3 Sportback, video

Nya Audi A5 Sportback vs Opel Insignia