Test: Audi A3 Sportback e-tron, ett steg framåt

Test: Audi A3 Sportback e-tron, ett steg framåtTest: Audi A3 Sportback e-tron, ett steg framåtTest: Audi A3 Sportback e-tron, ett steg framåtTest: Audi A3 Sportback e-tron, ett steg framåt

Jag vet inte om den första generationen hybrider Han har uppfyllt förväntningarna hos tillverkare och kunder på grund av särskilda undantag som Toyota Prius, har andra modeller hade en token närvaro på marknaden. Men en ny generation av hybrider pluggbar Det verkar ha en större roll. Och inte bara för att en tid Mercedes Det har meddelat att 2017 kommer att ha 10 modeller av dessa egenskaper. Allt tyder på att det kommer att bli mycket mer variation av varumärken och modeller hybrider pluggbar som det var aldrig tidigare konventionella hybrider.

den plattformar modulära kommer också att påverka mycket i detta avseende ge tekniskt och ekonomiskt implantation av dessa mekanisk. I själva verket, den kompakta plattform tvärställd motor MQB även utvecklat avsedd för detta första Audi e-tron Det har gett Volkswagen GTE har sin relevant Golf och Passat) med liknande egenskaper som det här A3. Och därmed till fler modeller eller varianter på plattformen stöds Group MQB De kan ha en variant hybrid kontakt (Seat Leon?), Bara långt fatta beslut om att göra det.

Audi A3 e-trondetta A3 Sportback e-tron Det ser ut som en version av intervallet. I hans fall, tillägger han, med 1,4 TSi förbränningsmotor av 150 hk, andra elektriska av 102 hk. Den är placerad mellan låda av förändringar S tronic, som den har en koppling att ansluta eller separera rotationen av två motorer. den batteri av ion med en maximal kapacitet 8,8 kWh Det ligger under bagageutrymmets golv, lämnar, ja, kapaciteten reduceras till en diskret 280 liter (100 mindre än i den konventionella A3 Sportback). I gengäld, är ett sådant batteri kan driva den elektriska motorn för att driva e-tron upp till en hastighet av 130 km / t på eldrift och tillåter dig att ha en autonomi teoretiska upp 50 kilometer.

den batteri du kan belastning i en ta iNHEMSK 220 volt mellan 2,3 timmar (Installation av 16 ampere) och 3,7 (10 ampere). Men lika viktigt som dess status plug-in, Det är möjligheten att batteriladdning även under mars med motor av bensin, att använda elektrisk laddning i specifika områden, och medellång sikt skulle kunna vara tillgång den centra av stor städer. förutom den rent eldrift (EV) och lanserade infiltration (Hybrid chargue) Det finns en annan tvåfaldig: hybridbil (Automatisk kombination av båda motorerna som effektiva som möjligt) och hybrid hold. Detta läge hjul med bensinmotorer och bevarar batteriladdningen, för senare användning inom specifika områden.

På alla dessa sätt får du genom en nyckel, men som standard A3 Sportback e-tron börjar alltid vid makten, om inte batteriet är helt urladdat eller utetemperatur antingen mycket låg eller mycket hög (extrema nivåer). Dess mål är att stavenar dagligen i elektrisk, om en autonomi pretty realistisk om 30 km räcker. men om inte händer ingenting.

Audi A3 e-tronabsolut normalitet

Endast en interaktion av bromspedalen när tändningen meddelar dig att du inte är en A3 någon. skyddande rulle resultat formidabel, av hur och hur skjuter. I denna mening är det som en elektriska ren. Du kan accelerera snabbt och intensitet som tills vi flyttar från 130 km / t eller trampa på gaspedalen, den e-tron förskott med det magiska som vi är vana vid elektriska: omedelbart med mycket styrka, accelererande mycket snabbt och utan den minst oväsen mekanisk.

Dess förmåga leder dig känna samma solvens en konventionell bil också i sätt av utkanten av staden, där du också stöta på en konstig där ingen chassi eller hans byta, eller hans adress, eller hans bacheo, eller hans bromsning, vanligtvis atypiska i många hybrider. Jag kör på samma sätt annan A3, med förtroende för en fast fot och ledde ett mycket enkelt, utan att verka inflytande honom en viktig Övervikt över 200 kilo.

När batteriladdningen tar slut, den e-tron växlar ensam hans Automatisk hybridläge. Och återigen, kommer allt som naturligt. Med kombinationen av de två motorerna, A3 Sportback det har 204 hk och därför, så går. Om du tar förändring läge S, den två motorer Tryck alltid och på is, vänder ström för att ladda batteriet processen. för dess effekt, den kapacitet för Autogenerate i bromsning och utförsbackar är mycket hög.

Audi A3 e-tronMed förändringen i normal mod, den e-tron hjul segling när retarderas eller nedgångar att omvandla fler vägar tröghets meter. Alla dessa övergångar är väl integrerade och enhet utan extra uppmärksamhet.

Visst framtiden kommer att kräva att vi nollutsläppsfordon, men tills det kommer, elektriska och denna typ av hybrider De är ett alternativ, inte en skyldighet. nästan 10.000 euro det kostar e-tron mer än 180 hk 1,8 TSI och 2,0 TDI 184 hk Jag tror inte att compensés till konsumtion, men bra de är. Men tänk på att en elektrisk laddning beräknade genomsnittliga priset per kilowatt i Spanien 2014 skulle kosta på en 1 EUR, 3 för 100 kilometer. den AIDS tillstånd för inköp kommer att vara viktigt, eftersom kommunal hjälp dem undantagna av pay skatt av cirkulation och parkering i reglerade områden.

i Automatisk hybridläge urban konsumtion är fortfarande mycket god, 5 liter bensin och från bara 5,6 liter vägkanten. Bortsett från den mekaniska och pris, ingenting egentligen du önskar eller förlora i Sportback e-tron, Just i fallet, som jag nämnde, kasta dem i något som saknas över bålen.