New Mercedes Klass E 220D 2016: vi har redan smakat!

Klass Mercedes E 220D 2016 testetKlass Mercedes E 220D 2016 testetKlass Mercedes E 220D 2016 testetKlass Mercedes E 220D 2016 testet

Väntan är över och slutligen har vi kunnat leda den Mercedes E Class 2016 ny generation. Du öppnar dörren och kommer att verka du är på en Mercedes Class S: skrymmande stolar med en elegant design med finish fack trä och aluminium... Sätena är mycket bekväma och sidostöd ryggstödets uppskattas. Å andra sidan, motor Det är verkligen tyst; Om du har möjlighet att lyssna, så har du verkligen inställd öra.

Framför föraren Mercedes E Class 2016 föreliggande två skärmar 12,3 tum högsta prestanda. Klassiska områden med typiska nålar kan mycket väl vara den senaste generationen av Mercedes Klass E. Alla funktioner styrs antingen genom en joystick som en "pekplatta" och genom två beröringsytor på multifunktionsratten.

den storlek och browser konstruktion avslöja stil med en genuint tysk tillverkare: gör det möjligt för användaren att visa alla bensinstationer område, med uppgifter priser, så att du kan spara mest. Du kan också visa tillgängliga parkering. Ja, fungerar systemet genom att sända data som ständigt genom Internet.

Mercedes E inuti 220dMercedes E220d: parkering utan förare

Om du kör en version av Mercedes E Class 2016 utrustad med Park-Pilot-systemet, Du behöver inte vara inne för att parkera den. Du kan ansluta smartphone bilen genom en ansökan. Detta upptäcker parkeringsplats och föraren behöver bara beskriva cirklar med fingret på skärmen för att indikera telefonen till bilen vägen framåt, och det fungerar perfekt. Även om den upptäcker något hinder inne i garaget, en cykel som du har sparat, till exempel, stannar bilen och frågar om du vill fortsätta med parkering. Om risken för kollision, bilen bara stannar. Finger cirklar är helt enkelt en ytterligare kontroll: används för att indikera bilen när du ska sluta, eller tillhandahålla drift i trånga parkeringsplatser. Det är att ansvarig för att driva resterna i slutändan föraren. Förresten, under parkering med fjärrkontrollen kan det inte finnas någon ombord Mercedes E220d.

den automatiska parkeringssystem Park-Pilot spår parkeringsplatser, både online och på trummor, längs vägen, och föraren kan välja att parkera framåt eller bakåt. Bilen berättar föraren att hålla händerna från ratten och separera fotpedaler. Sedan börjar på parkeringen. Härifrån manövrering bil, framåt eller bakåt oberoende efter behov. I parkering på trummor, måste föraren välja att lämna torget till vänster eller höger. Om du måste gå bakåt, upptäcker trafiksystem och varnar föraren när han har fritt spelrum. den nya parkeringsvakter Mercedes E Class De är redan ganska utvecklas med en hög grad av prestanda och perfektion. Det verkar som är inte långt när föraren kan få bort bilen och det kommer att ta hand om parkering ensam.

Mercedes E inuti 220dDen som vill använda din smartphone att parkera Mercedes E Class 2016 på andra ställen förutom ditt garage, kan du använda NFC-funktion (Near Field Communication) På telefonen: du kan använda den som en nyckel för att öppna och starta bilen. För närvarande fungerar detta med SIM-kort och Samsung S6, att de har en NFC-chip.

Mercedes E Class 2016: förare känns nästan som uneaten

Slutligen började köra: den nya motorn diesel 2,0 av fyra cylindrar den Mercedes Klass E 220D. Vid start, detta "brusar" försiktigt och vänt två gånger DISTRONIC spaken. den klass E bestämmer hastigheten av signaligenkänning eller browser, Det är permanent anpassar sig till hastigheten hos fordonet framför och även håller sig inom banan. Du måste bara något röra motorn för att systemet ska vara aktiv, eftersom lagstiftningen fortfarande inte ger autonom körning. Vad vi menar här precis köra 'bra'? Väg- och hastighetsreglering är flytande, bilen ingenting fredgenomfartstrafik. Endast i svåra förhållanden Körfält hålla assistent Det är på kanten: vår väg ned kraftigt i en lång kurva till vänster och sedan sväng skarpt åt höger och Mercedes Klass E ett spår 'cesser' och snabbt återhämtar linjen. Aktivera intermittent i några sekunder är tillräckligt för att byta körfält, kommer bilen att göra resten. Den märkliga inledande känslan av paternalism ger snabbt sätt att anpassa sig till teknik.

Naturligtvis, vi testade också vad som händer när du inte att hålla kontakt med ratten Mercedes E 220D 2016. Systemet förebrår oss med en pipsignal och sedan börja minska hastighet. När mindre än 60 km / t aktiverar varningsblinkers och bilen bromsar och gradvis. I axeln, den Mercedes Klass E inte starta eftersom den upptäcker en kontinuerlig linje och tolkar det bör inte gå längre än det.

Mercedes E 220D 2016 tillbakaupp hastigheter på 130 km / t, den New Mercedes E-Class Du kan även följa andra fordon autonomt. När etablerade vilken bil ska följa, använder den en radar och stereokamera, och som inte ens behöver vägmarkeringar: bilen är precis den linje som föregår det. Men under testning, vår käre Mercedes E220d Han gick en gång till ängen begränsar den rätta vägen. Ingen anledning till oro, för det är föraren: för likriktning riktningen.

den regiassistent för att undvika olyckor detta är ny. Till exempel, om ett barn visas plötsligt framför bilen, fordonet bromsas inte bara snabbt, men sänder också en impuls till ratten med föraren som anger vilken sida ska utföra en undanmanöver.

Mercedes E 220D: effektiv och raffinerad motor

den ny dieselmotor den Mercedes E 220D 2016 Det fungerar nu med en scen turboteknik, ett sofistikerat system för avgasåtercirkulation och ett avgasrör placeras direkt i rengöringssystemet av motorn. Tyst, utövar sin funktion, och förblir nästan omärklig även när du börjar ge gas, och vi talar inte bara om akustik. Trampar motorvägen, motorn lite krångligt men visas är han har lättade över 35 kilo, den klass E fortfarande väger 1,680 kg. deras 194 hk och maximalt vridmoment på 400 Nm uppnå god accelerationstiden (från 0 till 100 km / t på 7,3 sekunder) och möjliggöra en maximal hastighet på 240 km / t. Det senare bidrar också i hög grad aerodynamik: enligt tillverkaren, har en motståndskoefficient av 0,26. Och den sofistikerade gas återcirkulationssystemet och minska inre friktion tack vare belagda cylindrar närmare och liten göra E220d en bil homologated som genomsnittlig bränsleförbrukning 3,9 liter per 100 km.

Mercedes E 220d: i ett nötskal

den New Mercedes E-Class, med dess stora framsteg mot autonom körning och Parkeringsavgift, Det har avledas vår uppmärksamhet från att köra klassiska gamla skolan med händerna på ratten och din högra fot på pedalerna. Detta steg mot automation är mest imponerande nya E-Klass.

den Ny e 220d sparar bränsle tack vare sin dynamik och acceptabel avkopplande jämn gång. på inre utrymme, den nya E-Klass rör sig i området av S-klass kommer att anlända nästa vår med ett pris från 48.500 euro (Officiella kursen i Spanien i denna diesel version).

Du kan också vara intresserad

- Mercedes E Class 2016: Så här fungerar det automatiska parkerings (video)

- Mercedes E Class 2016, priser för Spanien