Q2 Audi 1.6 TDI: första testet med egna mätningar

Q2 Audi 1.6 TDI, prova Diesel tillgångQ2 Audi 1.6 TDI, prova Diesel tillgångQ2 Audi 1.6 TDI, prova Diesel tillgångQ2 Audi 1.6 TDI, prova Diesel tillgång

Perfekt inramade nedan Audi Q3 och prissatta motsvarande en Audi A3 Sportback, ny Audi Q2 Det riktar sig till en yngre och mindre offentliga konservativa smaker. Dess utformning är fet och utforskar lösningar aldrig tidigare sett i Audi, samtidigt som förlitar sig på den starka drag av ett segment som fortsätter att vinna anhängare, som vid denna tidpunkt är en garanti för framgång. Den goda nyheten är att inte missbruka det och inte överdrivet hög, så att både estetik och körning, även de som kanske gillar att bryta ett löfte mode SUV, eftersom det nästan inte verkar så. I själva verket är dess markfrigång 14,5 cm (13,5 i suspension S line vår enhet), så det är en modell bäst lämpade för asfalt till grusvägar, i synnerhet 4x2 version av tillgång till diesel sortimentet handen.

Den okonventionella tillvägagångssätt Audi Q2 av de ljusa färger finns för de inre lampetter, som säkerligen kommer att tilltala yngre förare är också uppskattat, tillsammans med den höga graden av anslutning och vikten som ges till element som webbläsaren och stereo, med flera alternativ att välja toppas av ett ljudsystem 14 högtalare som undertecknats av Bang & Olufsen. Virtual Cockpit, Google Earth, uppdatera online-kartor, punkt Wi-Fi, carplay Apple, Android Auto, Induktiv laddning för telefon, tillämpningar rapportering bränslepriser i närliggande bensinstationer, nära parkering, väderprognos, trafikinformation i realtid ... är några av de saker du inte får missa om du vill anta att vara den sista, men för dem måste betala en saftig extra.

Audi 1,6 TDI-test Q2Under huden Audi Q2 döljer MQB-plattformen, så har lite att göra med Audi A1, mycket med Audi A3, med vilken den delar hjulbas. Ja, på grund av dess korta överhäng, är det 5cm kortare. Den senare modellen är mest skada kan ske i form av försäljning, för inte så liten SUV Det är ett bra alternativ med tanke på att knappast förlorar gäller beboelighet Audi A3: Upprätthåller den inre bredden och vad det förlorar i avstånd till benen på de bakre passagerare det vinster i takhöjd till taket samma nivå. Inte så med bålen, och att den officiella siffran är högre i Audi Q2 -405 liter, jämfört med 365 i Audi A3 och 380 i Audi A3 Sportback-. Vid mätning på vårt tekniska center har endast 285 liter kubik -335 liter Audi A3 och 370 Audi A3 Sportback-. Anledningen är att vår enhet, även med punktering reparationssats istället för ett reservhjul, hålla hålet för det, tillsammans med en mängd av expanderad polystyren som förhindrade att placera stammen golvet i sitt nedre läge. Vi kommer att behöva vänta på att andra olika enheter för att se om det överstiger dess "bror" Audi A3.

Nackdelarna om Audi A3, den Audi Q2 har en högre tyngdpunkt som subtraherar hastighet kurvtagning i händelse av att utföra en dynamisk körning-vad motverkar delvis med en större bredd, och effektiv electrónicas- stöd. Å andra sidan, måste du nöja sig med möjligheten att utrusta LED-strålkastare ganska sofistikerad Led Matrix tillgänglig Audi A3 efter restyling. Dessutom är det helt övertygande och överraskar med en nivå av förfining och nöjet att liten eller ingen regelbunden användning i sitt segment.

Audi Q2: Mycket litet SUV

Körning touch är en av de bästa tillgångarna i Audi Q2. Istället pedaler, styrning och mekanisk respons kalibrerad på millimetern och mycket harmoniskt sätt, felfri, jämn och exakt drift. Lika åstad är ljudisolering av motorn, eftersom endast ljud hörs när vi har uppnått tillräckligt för vägbuller hastighet dölja det. Förmodligen på grund av den generösa mått däcket monterat på testenheten, ljudnivån från asfalten är något högre än vi skulle vilja, men jämfört med andra bilar i sin kategori Audi Q2 Det håller decibel borta, även vindbrus vid hög hastighet är mycket nöjd. Detsamma gäller för alla typer av vibration, frånvarande för det mesta utom i mycket specifika situationer, till exempel om du accelererar i 6: e mycket få varv.

Q2 Audi 1,6 TDINär det gäller komfort suspensioner och kvaliteten på bacheo Audi Q2, Vi har också står inför en verklig Audi, och att vår enhet inte bara ut med valfria adaptiva dämpare, men det var utrustad med 18-tums hjul och S sänkt upphängningslina. Kroppsrörelser mycket kontrollerad, men även här påverka vissa elektroniska hjälpmedel som håller situationen under kontroll tidigt, nästan omärkligt för föraren och utan att koppla möjlighet helt. Även i det läge "ESP off"den "autoblocante" elektronisk stänger spinn när du accelererar noga i trånga hörn eller i svagt grepp, medan den automatiska bromsningen av de inre hjulen gör bilen fastnar på vägen präglas av ratten. Om du gör hamnar att alltför mycket understyrning, även om ESP trattar snabbt. Sammantaget Audi Q2 mycket neutrala och prisvärda reaktioner, som man skulle förvänta sig av en Audi, men utan att vara tråkig. den adress, i sin tur sänder den med tillräckligt trohet vad som händer under hjulen också är progressiv radio. Detta innebär att det är mer direkt när du slår över, möjligen i den närmaste änden zonen, så det är inte en alltför athletic idiot eller som kräver anpassning från vår sida, eftersom det är särskilt märkbar när man böjer hörn eller parkering.

Men 1,6 TDI motor Det är vad det är, och makt, tillsammans med en lång förändring utveckling, inte ger mycket hög prestanda Audi Q2. Men ja som uppnår mycket omedelbar, smidig och linjärt svar, med massor av vridmoment från ett par varv och en perfekt accelerator dosering i alla typer av situationer, som översätter till körglädje. Inom all denna förfining är i samklang ditt system Stopp / Start, eftersom de flesta inser inte när man ska starta motorn och också ganska slät.

Några negativa därför att du kan sätta till Audi Q2. Kanske avsaknaden av handtag och takventiler på baksidan är en av dem, även om det nu är Audi Q3.

Q2 Audi 1,6 TDI 116 hk, data (mätningar Technical Center Highway)

TEKNISKA DATAQ2 Audi 1,6 TDI 116 hk
motor1598 cm3 / 4 cylindrar
Real makt121,5 hk vid 3960 varv per minut
Real maximalt vridmoment26,3 mkg vid 1720 rpm
Acceleration 0-100 km / t Real10,27 sek
maximal hastighet197 km / t
Verklig vikt skala1,382 kg
Real genomsnittlig förbrukning5,5 l / 100 km
faktisk användning på väg5,2 l / 100 km
Real urban konsumtion6,1 l / 100
Bredd / efter139/132 cm
Space ben tillbaka74 cm
bagageutrymme285 liter
prisFrån 27,850 euro

Du kanske också är intresserad av:

Q2 Audi 1.6 TDI: Läs faktisk förbrukning

Q2 Audi 2.0 TDI Quattro: test och mät nya SUV

Audi Q2: Vi har redan kört nya Audi SUV ... i Kuba

Audi Q2, Mini Clubman och Ateca Seat: Vilket är bäst?