Jämförelse: Audi A6 2,0 TFSI Hybrid Lexus GS 300h vs

Jämförelse: Audi A6 2,0 TFSI Hybrid Lexus GS 300h vsJämförelse: Audi A6 2,0 TFSI Hybrid Lexus GS 300h vsJämförelse: Audi A6 2,0 TFSI Hybrid Lexus GS 300h vsJämförelse: Audi A6 2,0 TFSI Hybrid Lexus GS 300h vs

Några tillverkare har satsat lika stark som Lexus av hybridsystem bensin. Dessutom under lanseringen av den nya GS De uppgav att endast införliva denna typ av framdrivning, även om våra händer tillbringade några månader sedan (Highway 2830) version -ingen tillgång hybrid- GS 250, som har upphört att saluföras i vårt land. Glöm det, eftersom jämställdhets avslut var dyrare och framför allt mindre tillfredsställande än GS 300 timmar ny nivå av åtkomst, en mycket tydligare rekommenderas bil. Det är uppenbart att den inte erbjuder en diesel i sortimentet är ett bevis på det förtroende som det japanska företaget i hybrider och att döma av deras futtiga konsumtion, ingen kommer att sakna, eftersom 5,2 liter real i stan, mätt som vårt tekniska center i denna GS 300h, Det är något som väldigt få bilar av sin storlek kan skryta med. och om GS 450h, med sina 345 hk, har redan visat i tid för att vara en exceptionell modell och enastående prestanda, hans yngre bror 300h, med 223 hk, utgör en mer rationell alternativ och billigare, eftersom dess utgångspriset är 45,900 euro med de grundläggande mål Eco, en stram siffra på bekostnad av att ge upp viss utrustning. Slutförande visat Hybrid Drive är ganska komplett, 'är den 3: e av de 5 som helst, men fortfarande hitta något billigare än Audi A6 Hybrid som det står inför, tillgänglig med en unik finish.

brytande system

Det råder ingen tvekan om att registrering "hybrid" Det ger miljöprofil och är synonymt med finess. Problemet är att Det är en typ av bil i mycket snabb utveckling, och modeller för några år sedan fann vi den mest avancerade, har nu tydligt övervinnas, antingen i kontakt, beteende eller elektriska prestanda. Inte så i fallet med Audi A6 Hybrid, men sedan starten 2011 Lexus Han har haft gott om tid att förfina sin hybridsystem, Den sysselsätter liknar Toyota Prius, men högre prestanda arkitektur. Audi, tiden, använder en relativt enkel konfiguration, en integrerad automatisk ändring själv, där skulle den elektriska motorn momentomvandlaren. i både modeller körning är särskilt i staden du kan köra i eldrift för en eller två kilometer genom att trycka på en knapp -eller låta systemet avgöra när att göra det, dra nytta av sina styrkor i trafikstockningar eller din omedelbara svar när du använder den extra tillskott av batterier.

Audi A6 Hybrid - Lexus GS 300h

Men de är mycket olika, och som till stor del avgör deras olikheter är den typ av transmission. Audi väljer en ganska konventionell användning, vilket påminner mig om en förändring DSG, vilket gör det väl lämpat och med en stor kontroll på vår del även i händelse av att sportig körning. Ja, växlingar, trots att mjuk, lätt märkbar. Även i eldrift de kommer att uppfatta, men desmultiplicar elmotorn kraft kör sin styrka genom överföring kan dra nytta av sådana batterier och söla i hygglig takt utan att sakta ner annan trafik när man lämnar trafikljus om du vill köra i eldrift.

I Lexus, är sändningsoperationen som liknar en förändring av CVT. Ren mjukhet utan kraftavbrott eller övergångar mellan dess teoretiskt oändliga utveckling förutom att vi väljer det manuella läget där fijas- marscher simuleras. Det finns inte den minsta antydan till ojämnheter eller vibration som kan subtrahera förfining och om du tapases öron, kan du även tror att du kör en elektrisk avkoppling. Hans enhet, är dock mindre omedelbar än Audi när efterfrågan starka accelerationer, kanske eftersom dess värme, atmosfäriska motorn inte stiger vänder så kraftigt, men även av förändringen, mindre direkt, sedan tidigare stark kraftbehov måste vänta en stund tills motorn når sin optimala zon vridmoment eller kraft att lägga märke till en riktigt konsekvent dragkraft. Vid normal användning är det roligaste utan att gå till överdrift acceleration. Å andra sidan, dess hybrid ledningen är mer intuitivt och antingen tvingar den elektriska cirkulationen med EV-knappen eller lämnar systemet agerar ensam, vi har mer kontroll över situationen vid dosering gaspedalen för att hålla värmen motorn igång.

Höghastighetståg

Dess stabilitet och fjädringskomfort, båda är mer än levt upp till vad man skulle förvänta sig två sedans i sin klass. Såsom valsning och filtrering visar ingen inkonsekvens, inte heller att kräva sina ställningar en hög dynamisk nivå. Lexus erbjuder en något mer sportig känsla, kanske för att vara bakhjulsdrift och en något snabbare och mindre servostyrning, även om förarplatsen. Mycket balanserad hävdat hög noggrannhet och god sed vid alla tillfällen, även under kraftig inbromsning i burscos support och karriärförändringar. Detsamma gäller Audi, att Den anpassar sig till alla typer av körning utan tvekan, bara avslöja större tröghet och krängning än andra lättare A6 om promenadtakt att ta itu med en kurva är resultatet av en drivande fel eller ett resultat av en exajerado driven optimism . I vilket fall som helst, elektronik sötar möjliga reaktioner utan att vara överdrivet påträngande, vilket gör det enklare och ge sinnesfrid.

Audi A6 Hybrid - Lexus GS 300h

Slutligen det alltid känsliga och något konstlad känsla broms hybrider förekommer bara på A6, som doseras värre vid låga hastigheter. Lexus har lyckats lösa detta problem i GS, som är utan tvekan en av de mest eftertraktade hybridmodeller för tillfället.