Renault Laguna 2,0 dCi Eco2 Energi

Renault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault Laguna

försvinner ovan 2,0 dCi 130 hk denna nya variant, bara standardisera 118 g / km (Tidigare 126), går att svälla listan över bilar inte betala registreringsavgift. Och att i kristider, i en salong 4,7 meter i längd och en kraftfull motor 130 hk, Det är uppskattat.

Vi har alltid försvarat giltigheten enorm Laguna 1,5 dCi 110 hk (Hittills den enda Laguna sub 120 g / km som uteslutits dem från att betala den berömda skatt) att även misstänkta känsla submotorizada genom kombination av siffror, comprobabas omedelbart som sin trevliga motor 1,5 du tjänade till att hantera i livet Real som en fisk i vattnet. Men även om det går emot trend "downsizing" ström (Renault själv har ett 1,6 dCi roman 130 i Mégane / Scénic intervall Du kanske inte ser denna generation Laguna), nåd detta ny version 2.0 dCi är att det ger ytterligare förtroende, trovärdighet i varje situation på vägen som utöver det vanliga och enligt våra mätningar, förbrukar mindre bränsle än "liten" 1,5.

Laguna har en mycket balanserad motor med kraftleverans och vridmoment väl fördelad genom hela dess rotationsområde, och även progressiv som någonsin i Renault dCi. Han rör sig med lätthet, Träffar vår bank antalet CV och vridmoment mkg officiellt meddelat. Två liters turbodiesel garanterar en mycket bra push. Det saknar betydelse att det snabbare. Omkörning bra siffror i alla hastigheter, alltid bland de bästa. 6:e solvens rör sig. När det gäller konsumtion, mycket förbättrad version, som råkar vara den bästa i segmentet.

I stan, delvis tack vare en Stop-startanordning som det har visat sig vara effektiva stoppa motorn nästan lika många gånger som vi har gripits och rearrancándolo snabbt, om än inte lika göra den reversibla växelströmsgeneratorer PSA (Renault använder startmotorn själv). Och på den vägen, eftersom det har en 6:e generös att med tanke på den korta utveckling som kräver 1,5 dCi stängs motorn vid lägre varvtal upprätthålla god reacceleration svar. Säg det trevligare, mer övertygande och förbrukar mindre ... 1.100 € det kostar mer.

Länge sedan jag gick upp till Laguna och jag hade glömt att denna generation hade ändrat "Franska komfort" genom beröring, inte trevligt och bekvämt, när du förmedlar en fast slitbana kanske mer typiska för en annan nationalitet. Om du ofta förorenad motorvägar, du kan finna skjuta dig själv bättre filtrering. Men om du ofta tvåvägs vägar och kurvor, ingen ocker något. Dess främre ände är mycket reaktiv och riktnings; så stöder mycket fast, dämpning gradvis föremål kroppsrörelser och allt detta leder dig att känna lätt att köra snabbare. Men det är inte en sportsedan (om vi talar om 4Control GT version med integrerad styrning och fjädring inte specifikt förnekar det), men en bekväm sedan Det anpassar utan aparatosidades ska utföras med "andra ville".

Ja, om konkurrens, denna version Det är inte den senaste säkerhets, där de börjar att generalisera assistenter lane, sensorer blinda fläckar eller pre-crash men för 2300 €, har vi exklusiv riktning mot 4 hjul som ger en urban manövrerbarhet och väghållning för effekt och säkerhet som skulle överraska dig om du kommer att smaka ...

Laguna är en av de gamla modellerna av ett segment med så många konkurrenter och variation inte stress om något du kan ta ut sin rätt. Data i hand Jag tror att en rund produkt, en familj sedan "perfekt"Men det är inte väcka mig någonting. En utmärkt balans representerar 130 CV version. Den har en beboelighet rimlig, bra fjädringskomfort, ädla reaktioner... Det är en av de bilar som inte är lätt att fel, förutom kanske en något litet trunk från konkurrenterna.