BMW 225 xe: MPV, 4×4 och hybrid plugg

BMW 225 xe, 4x4 minibuss med effektiviteten av en hybridmotorBMW 225 xe, 4x4 minibuss med effektiviteten av en hybridmotorBMW 225 xe, 4x4 minibuss med effektiviteten av en hybridmotorBMW 225 xe, 4x4 minibuss med effektiviteten av en hybridmotor

bil tillförsel hybrider Den växer ibland och även BMW. Så småningom hybridbilar blir realistiska alternativ till traditionella bensinbilar och diesel. Men inte bara det. Den allt vanligare nyheter miljö De talar om förorening av de stora städer och protokoll som de skulle gälla på privata transporter, placeras i en privilegierade ställning modeller hybrider, om slutligen begränsar eller förbjuder användningen av konventionella bilar i dessa centra stor kapital och tillgång till hybrid och el tillåtet. Och i detta avseende, BMW Active Tourer 225xe komma med "bröd under armen".

BMW 225XE: hybrid plug 4x4

Om du klickar här du kommer ihåg vilken typ av hybrid är den nya BMW 225xe. Men inte skrämmas av all sin teknologi. Kanske det bästa av 225xe är det vanligt att din körning, hur bra det fungerar och slutligen en känsla av normalitet sändning. Vid de kontroller du känner BMW 225xe Active Tourer som en annan Active Tourer mer, även med en hög grad av förfining. Vid utvecklingen av denna makalösa minibuss av BMW ansågs ha denna version och skillnaderna eller straff verkar inte mycket.

den baksäte det är 30 mm högre jämfört med konventionella versioner för att göra rum litiumjonhybridsystemet, men dess stora naturlighet att komma in och lämna 225xe Active Tourer, Jag skulle vilja säga ännu bekvämare. I fallet med bagageutrymme 68 liter går förlorade i 225xe och 400 liter Resterande är sant att kanske inte mycket ljus i en minibuss familj påståenden. också deras insättning av bränsle, minskas från 61 till endast 38 liter, det verkar liten för långa resor. Dessutom dess funktionalitet och användbarhet tar dig att känna sig som en Active Tourer mer ... men annorlunda.

BMW 225XE: nollutsläpp

Dess förmåga att resor uteslutande på elektriska och till en hastighet 125 km / t, den 225xe Det förmedlar att magi som du har någon elbil. pågår MAX eDrive, elmotorn på bakaxeln är ansvarig för att flytta bilen skulle reagera på detta sätt som en bakhjulsdrift. de är 88 CV och 16,8 mkg ger att flytta runt staden och förorter vägar med en mycket god kreditvärdighet. Under de första meter spontan kapacitet svar den motor elektriska låter dig, särskilt i stadskörning mellan gator, bilar och lampor det finns ingen annan aktiv Tourer bättre. Kom ihåg att förändring är automatisk 6 hastighet, men när 225xe Active Tourer den rör sig endast i elektrisk transmission och hjulet inte ingriper ha endast en marsch, varvid dess acceleration är mycket progressiv, konsekvent och underhålls gränslös. det är fantastiska plockning och acceleration, utan ljud mekanisk och släthet Sammantaget mycket trevligt.

BMW Active Tourer 225xe

av Munich kapital- och omgivande områden har vi kunnat rulla in elektriska med 225xe drygt 30 kilometer, börjar med batteriet laddat butt. Som standard 225xe Det föreslår kombinerad driftläge Auto eDrive när du startar. Detta läge växlar och kombinerar den konventionella motorn bensin och elektriska i den mest effektiv möjligt. Om elmotorn täcker vårt krav på acceleration och hastighet (i det här läget upp till 80 km / t), den 225xe svara så eldrift. Därifrån under större acceleration, motor 1,5 bensin 136 hk plötsligt kommer in i scenen och så mycket mjuk. På den tiden gick runt som en framhjulsdriven och nu jag ändra hanterar motor stack 6 hastighet.

Beroende på många variabler, beroende på effektivitet, den fördelar och stabilitet, den motorer är alternerande eller kombinerade, sändning för mycket komfort av körning och fungerar ibland som en vehikel dragkraft integrerad. Så du kan göra för att 125 km / t. Därifrån elektrisk motor återinträder inte längre körs. Därför, den ökade effektiviteten av 225xe sprider främst på hastighet och kapacitet som 4x4 Han når den punkten. Det är inte avsett som en sport variant eller en version 4x4 specifik, men dessa funktioner ger snabb ständigt prioriterar effektivitet. Med båda motorerna driver den kombinerade maximal effekt är 224 hk och accelererar 225xe därefter. av 0 till 100 km tar 6,7 sekunder, endast en tiondel att 225i xDrive Automatisk 231 hk och 6 om inte 220d xDrive Automatisk 190 hk.

BMW Active Tourer skärm 225xe

den BMW 225xe Active Tourer Den har en tredje läge SAVE Battery, att håller konstant belastningsnivå den batteri, som ska användas för att backa var mest intresserade oss. bör vara dött batteri, sålunda också skulle ladda med bensinmotor batteriet till 50 procent, ineffektivt ett sätt, men det tjänar till att ge rent elspis i tätort.

BMW 225XE: Roadside

den 225xe belastning övervikt 150 kilo om 225i och 220d xDrive, men BMW talar om en jämnare fördelning än 4x2 versionerna. I vilket fall som helst, 225xe Pisa och styrda med hög känsla av fasthet och säkerhet, medan filtrerades den ojämna ytan med släthet. Vägen lämpar sig att drivas som du vill. Behåller körlägen konventionell intervall: idrott, Comfort eller Eco Pro, med svaret motor och chassi de kan vara byta. läge Eco Pro Förändringen påverkar också funktionen av förskjutningen tröghet.

Slutligen pris slutlig av BMW 225xe Active Tourer för Spanien skall vara 39.500 euro. På grund av dess egenskaper, 225xe nytta av inköpshjälpmedlet planen Movea, så du måste subtrahera 3.700 euro (Denna bonus beskattas senare i din inkomst). Ändå priset på 225xe och i allmänhet alla hybrider och speciellt plugg, Det är ett stort hinder, men hans sinne är inte längre en fråga om ekonomi eller ens använda åtagande miljö, Det kan vara att helt enkelt har rätt att cirkulera i städerna. Och ur dem vara så övertygande rodador som en konventionell bil.

Du kanske också är intresserad av:

BMW X5 xDrive testade 40e

Hur hybridbilar Work

Toyota Prius: kungen av hybrider