Jämförelse: Ford Mondeo 1,5 EcoBoost 160, Mazda 6 2,0 SKYACTIV, VW Passat 1,4 TSI ACT 150

Jämförelse: Ford Mondeo 1,5 EcoBoost 160, Mazda 6 2,0 SKYACTIV, VW Passat 1,4 TSI ACT 150Jämförelse: Ford Mondeo 1,5 EcoBoost 160, Mazda 6 2,0 SKYACTIV, VW Passat 1,4 TSI ACT 150Jämförelse: Ford Mondeo 1,5 EcoBoost 160, Mazda 6 2,0 SKYACTIV, VW Passat 1,4 TSI ACT 150Jämförelse: Ford Mondeo 1,5 EcoBoost 160, Mazda 6 2,0 SKYACTIV, VW Passat 1,4 TSI ACT 150

I år nu når sin Ecuador, har inneburit för detta segment ankomsten av två tungviktare: den Ford Mondeo och Volkswagen Passat. Och båda har innovativa bensinmotorer, om vi gör flera tusen kilometer per år, kan vara lönsamt, inte bara ekonomiskt, utan också roa oss när med en förfining som turbodiesel, ens tillnärmelsevis kan nå. Först av allt vi vill göra klart ett övervägande: om de senaste tre representanter för dessa märken kan betraktas som "söner general" Idag sin produktionskvalitet, utrustning och allmän drift, låta dem inte missunna även i vissa fall skulle strida mot fordonen teoretiskt betraktas som "premium".

olika formler

Jämförelse: Ford Mondeo 1,5 EcoBoost 160, Mazda 6 2,0 SKYACTIV, VW Passat 1,4 TSI ACT 150I de två nykomlingarna hittar vi intressanta raketmotorer enligt deras motorhuvar. i Ford Mondeo en EcoBoost 1,5 liter är, överladdad direktinsprutning och turboladdning. Dess 160 hk godkänd har varit mycket kort när vi har lagt på vår chassidynamometer som överstiger 180 jämnt. I fallet med Volkswagen är "downsizing" ännu mer radikal, sänka motorn till 1,4 liter. Men det mest intressanta med denna motor är möjligheten att automatisk frånkoppling av två av cylindrarna vid körning mönster gör det lämpligt. Genom ett meddelande på instrumentbrädan, föraren vet när motorn använder hälften av sina cylindrar, så att även med lite skicklighet kan påverka denna sparsam uppfinningsrikedom. Samtidigt Mazda håller den traditionella arkitekturen, med två liter och flygstridskrafter, som i gamla dagar.

Denna brist på kompressor kan det tyckas att den japanska modellen missgynnas mot rivaler, men när du har klarat alla tre av våra dyno siffrorna motsäger. I själva verket, den Mazda 6 hoppar dramatiskt från 145 hk godkänt en generös 162, medan Passat endast sju mindre än det godkända beloppet, står vid portarna till 157 hk. Mondeo, under tiden tycks ha drabbats av en monterings fel och njuta av växeln en annan version, sedan flyr till en stratosfäriska 188 hk. Trots sin betydande tillväxt i prestanda, Mazda motorn om du märker att din andningsluft med en svagare respons vid låga motorvarvtal. Moment siffror vittnar om detta, eftersom det vid 1500 rpm genererar drygt 16 mkg medan Mondeo når 20 och Passat flyger över allt, mer än 27. Detta betyder inte att det är obehagligt, långt därifrån, på tre Japanska är den jämn och accepterar att bästa prestanda i miljön av tomgång i växel. Om vi ​​levde i en förgången tid, skulle det vara intressant att se vilken av de tre hög hastighet reagerar bättre, men i dag är sekundär. Ändå kommer du att bevittna Ford är den mest sprudlande som kommer till den röda zonen på varvräknaren, följt av Volkswagen och Mazda, båda mycket jämn.

Översättningen av de respektive utbytena stoppuret inte är linjär eftersom en destabiliserande faktor, vilket är vikten visas. Om strömmen, desto snabbare bör Ford. Det är dock inte. Och är det, med avseende på Mazda 6, till exempel, nästan 200 kg skillnad och över 170 på Passat. Resultatet av denna ekvation visar att Volkswagen är den mest dynamiska av de tre, tätt följt av Mazda och Ford. I varje fall är skillnaderna upplevs, speciellt när omkörning, eftersom resten av mätningarna är svårt att flytta trafiken på den öppna vägen. Och tyvärr för Mazda i denna manöver det visar sig vara mindre ljusa.

Jämförelse: Ford Mondeo 1,5 EcoBoost 160, Mazda 6 2,0 SKYACTIV, VW Passat 1,4 TSI ACT 150Viktfaktorn påverkar också en annan viktig kapitel konsumtion. Och hur skulle det kunna vara annorlunda, Mondeo är mest konditionerade, med våra genomsnittliga förbrukning än två liter Mazda, vars motor är ytterst stram, utan "downsizing" eller övergödning. Inte långt efter, Passat får de lysande siffrorna utgifts, men det är förvånande att den miljö där den ska visa sitt bästa för väg- potential, oftast verkande cylinder koppling, nästan en liter kvar bakom japanska modellen. Mondeo, förvisso något påverkas av dess högre vikt, få siffror som för tio år sedan skulle vara lysande, men tiderna och vetenskap förväg upprörande och idag är det inte.

Refinados

Marknadsutvecklingen under de senaste åren har lett till en mättnad av körning med turbodieslar. För detta återigen njuta av denna storlek sedans som drivs av bensin raffinaderier är avslöjande. Inga buller eller vibrationsnivå diesel syskon. plötsligt tre modeller av drygt 25.000 euro pris vi ber Klass S.

Om vi ​​inte är inbitna hjul, versioner som dessa är mer än rekommenderat. I synnerhet, Denna Mondeo Titanium bländar. Hans imponerande närvaro, glöm inte att närmar sig 4,9 meter lång, framgångsrik och imponerande estetisk -har stödområde hjulbas och bredare spår i tre av dem gör sin roll i ståtlig. Det är den mjukare fjädring och för att kompensera, Den har en överlägsen riktningsförmåga. Vid en första har att vänja sig inte möta den inre axeln av kurvan.

Passat och Mazda 6 erbjuda en mer naturlig balans mellan prestanda och komfort. Dess dynamisk körning är mer intuitivt och inte överraska föraren överdrifter i någon av deras reaktioner. I varje av de tre vi är väl serveras i aktiv säkerhet, även om Ford bromsar mer effektivt och har även elektroniska stödpaket redan ville Apollo XI vid ankomsten till månen.

lordly

Resor på någon av våra spelare är verkligen ett nöje. Space allt, generös utrustning och isolering oklanderlig väg- och luftmiljö. Dess utformning skulle betona Mondeo, för deras utmärkta platser och elegant miljö. Passat visar en rätlinjig utformning, som subtraherar hidalguía och de främre ryggstöden visar overzealous i uppgiften att aquilatar vikt. Mazda, som Mondeo, förbinder sig "hänsynslöshet" att inte erbjuda vanlig webbläsare och erbjuder extrautrustning är kortare än sina konkurrenter, lämnar ingen möjlighet för fler återförsäljare att justera enheten till din egen smak .