Första testet: Mercedes C350e kommer hybriden

Kontakt: Mercedes C350eKontakt: Mercedes C350eKontakt: Mercedes C350eKontakt: Mercedes C350e

Mercedes har varit långsamma med att komma in i hybrid världen, till den grad att Det hoppas över steget att tillhandahålla konventionella hybrider att direkt tillkännage en plug-in hybrid intervall eller plugg. Först han visade oss S 500 Plug-in Hybrid, gör och nu samma sak med C-klass och dess nya version C 350e, helt färdig och redo att säljas i vårt land från maj. C 350e med den nya nomenklatur hybrider av huset, lämnar Plug-in Hybrid namn att lägga öppnar "och" att särskilja dessa versioner.

Den 350E finns med två kropp vanligt, den sedan fyrdörrars familjen kallas Estate. Utåt dess yta eller trim nivå ingen förändring när det gäller C-klass som vi redan vet. Skillnaderna är etablerade i tillägg till "och" i sitt namn, ett nytt försäljningsställe som ligger på höger sida av den bakre stötfångaren, som knappast märks. Boot reduceras i 40 liter När det gäller dödsboet, eftersom batterierna går under det och baksätet. hybridisering görs genom att kombinera en bensinmotor fyrcylindrig 211 hästar med en annan elektrisk 60 kW, med vilka den har en gemensam effekt 279 hästar och kombineras genomsnittlig förbrukning, som godkänts av 2,1 l / 100 km / t. Tillkännager strumpor förorenande utsläpp, även kombination av 48 g / km CO2.

Kontakt: Mercedes C350e

Dessa data konsumtion är spektakulära, särskilt om vi anser att det är en bil med en steg från 0 till 100 km / t på 5,9 sekunder och en begränsad topphastighet på 250 km / t, men allt i livet har en förklaring. Dessa förbrukningsdata och annan plug-in hybrid marknaden uppnås med hjälp av 31 km elektrisk självständighet Plug-in, varigenom 2,1 l / 100 km uppnås i den första 100 km, sedan flytta till konsumera vad du spenderar hybridsystemet enligt användningen hela tiden. Men även med den elektriska laddningen utmattad, slutlig konsumtion mindre än klass C 250, som även utklassar.

Den använder samma motorbensin C250 211 hästar redan vet, som har lagts till mellan honom och 7G-Tronic automatisk växellåda Plus en ytterligare koppling och elektrisk motor av 60 kW efter honom. Den har en Litiumjonbatteri, Det härbärgerar hybridsystemet belastning och proppkomponenten. Tar henne helt urladdat 3,1 timmar att ladda ett gemensamt nätverk plugg. C 350E lägger till möjligheten att ladda den extra autonomi till själva motorn, så att Han medger att föraren hantera hur, när och hur mycket elanvändning, beroende på vilken typ av väg-trafik.

och har fyra lägen övergripande drivande och fyra hybridsystem. Den första kallas Singel, Sport +, komfort och ekonomi, verkar på samspelet mellan de båda motorerna, belastningen gaspådrag, styrning och om den har luftfjädring, hårdhet och form av dämpning arbetet med att göra bilen mer eller mindre dynamisk, mer eller mindre sparare.

Kontakt: Mercedes C350e

I tillägg till detta sattes förinställningar hybridsystem kallas Hybrid, E-Mode, E-Spara och Charge. läge hybrid bilen hanterar automatiskt alla system. Elmotorn startar och försöker kombinera de två motorerna på bästa möjliga sätt, beroende på körstil, hastighet eller terräng kan även ansöka körning segling på plan eller på en nedförsbacke istället för omlastning med den kinetiska energin om den finner lämpligt. med E-Mode Det tvingar användningen av den elektriska delen, så att denna ekologiska och tyst autonomi när föraren önskar spenderas.

läge E-Save upphäver Plug-in elektrisk räckvidd, till lagring. Den hybridbil är fortfarande här och kommer att flytta med elmotorn vid den tidpunkt då begäran hybridsystem (vid uppstart llaneando på nedgångar eller låg belastning gaspådrag). med ladda föraren kan 100 100 ladda den elektriska intervallet utan att ansluta bilen i strömmen. På detta sätt bränsleförbrukningen ökar men låt oss gå laddar batteriet även vid tomgång, så att vi kan åt områden där utgifterna är högre eller, som i London, till exempel, bara du tillgång har att helt elektriska fordon.

Kontakt: Mercedes C350e

Ökar dess vikt till 250 bensin 185 kilo eftersom hybridsystemet och batteri, vilket inte är mycket ökning som vanligt i denna typ av bil. Under kilometer jag gjorde med honom Jag uppskattar inte beteende skillnad med en konventionell klass C. Denna enhet hade luftfjädring, och som hjälper till att stabilisera kroppen snarare än en version av metall våren, men faktum är att bra beteende som har C upprätthålls i denna hybridversion. Jag gillade jämnhet som gör motor övergångar och övergripande förfining. I grund och botten är samma system som utrustar den klass S, men med en fyrcylindrig motor i stället för V6. Jag testade alla typer av körning och efter att ha skjutit staden och omgivningarna helt elektrisk, ca 20 km, lämnade bilen med 30 procent av elektrisk utbud som finns.

Sammanfattningen är positivt. Mercedes har tagit, men kommer med en bra bil, raffinerad, elegant och låg strömförbrukning utan att glömma sportighet och komfort. Priset är ännu inte definierad, även om vi har bekräftat att kommer att öka ca 10 tusen euro med avseende på en C 250. Den börjar säljas från maj.