Test: BMW 518d, omdefiniera gränserna

Test: BMW 518dTest: BMW 518dTest: BMW 518dTest: BMW 518d

Som vi har sett nyligen i serie 3 och särskilt den serie 1, hur BMW Det är ned en stegpinne att föreslå tidiga versioner som kan göra du tvivlar, men i slutändan tror med överdriven solvens täcka vad du är skyldig och du kan förvänta efterfrågan på dessa grundläggande mekaniska alternativ. Men jag tror att tänka på viss kund, den stolta ägaren till en BMW, inte flottan chef kan se i denna version endast det bästa kostnads ​​/ image.

denna exempellösa 518d använder samma block 2,0d av 184 hk 520d känd, men i hans case fixing sin makt 143 hk. för dem 41 CV mindre, på räkningen du sparar 2.600 euro, Jag skulle satsa på 8-växlad automatisk växellåda och då skulle du ha en 518d Steptronic fantastiska, men gå på fester.

BMW 518d

Inte många år sedan en BMW 525 TDS E34 (1987-1995) Diesel representerar de sportigaste sedan och marknadsdynamik. dess motor 6-cylindrig Diesel 2,5 Det var spektakulära, med hur och hur mycket skjuta från 2000 rpm Efter en viss letargi och hur sträckt tills väl förbi 4500 rpm. Jag kommer ihåg att denna version var den som började att sätta på repen hierarki bensinmotorer även i en BMW varumärke som förment sport och ledande salonger.

detta block 525 2,5 TDS gav 143 hk, på samma sätt som i dag producerar 2.0D 4 cylinder 518d, Men jag kommer att gå vidare att båda är makalös: den 518d är snabb, effektiv och framför allt mycket trevligare att använda. om ger en 22 procent effekt avseende på 520d lämnas ensam 5 procent vridmoment Det flyter på låga varvtal och det är de viktigaste argumenten från sin goda prestanda. den 518d har en enkel vals från det ögonblick när du sätter i rörelse. Det lämpar sig för ändringen av första marscher även under 2000 rpm (Inte som det 525 TDS) vad du får nedan är en god acceleration, vissheten att du driver och vinner hastighet. Du sätter gränser och uppfattar att du har resurser att genomföra de logiska oförutsedda händelser. På kort tid kommer du att känna submotorizado Och om du upplever att enheten en snabb bil.

BMW 518d

Sant att en 520d får du känslan av att köra en bil "sports", endast för smidig och dynamik i 518d, men om du vet dina siffror översätta acceleration, kan du få en uppfattning: vår testenhet har flyttat i intervallet 8 sekunder i de 0 till 100 km och mycket lite Det har inte gått ner 30 sekunder vid kilometer, Hänvisning börjar definiera de mycket lösningsmedel drivna bilar. Ytterst 518d det fungerar på samma nivå som vad man kan förvänta sig av en stor BMW sedan som ser sköld.

På vägen, i alla fall du inte får försumma motorn när du har satt den 6: e och trafiken ställer ständigt sakta ner och starta bilen. Och ingen motorisk svaghet. Tro inte att detta 518d använder kort för att kompensera för brister utvecklingar: förflyttar en Final utveckling på nästan 60 km / t per 1000 rpm, eller vad som är samma sak, 120 km / t är circularás 2054 rpm i 6:e. Bara lett till mer extrema situationer som du tittar på behovet av förändring oftare, men inom logiken.

Rodador bakgrund

Detta leder också till se konsumtion i dator snart stabiliserats mellan 5.5 och 6,5 liter; och inte mycket annat, genom att ladda upp din kryssning långt inte lämna oss. den mid-range med sin 70-liters tank det går över 1000 km, så om de kommer att gå mer än nödvändigt; Det är trevligt för bra låga varvtal, förbrukar väldigt lite och Det är billigare 5-serie ...

Oavsett vad promenad, 518d Det är lika 5 serien som alla andra, och att jag kommer ihåg att jag inte har suttit kört en "5" som standard som testenheten hade vi, som om de som är ansvariga för sig själva BMW kategori ifrågasätta version eller tvärtom, vi ville visa sin filosofi som sådan. Volante massa, trasa platser, 17-tums hjul och hög profil däcket... I denna mening saknade jag en del av 'känslan' sportig och lyxig modell.

Test: BMW 518d, omdefiniera gränserna

Men detta är en visuell uppskattning mer än något annat. Dämpning har inte en sport orientering, inte heller bör ha det (baserat på alternativ har vad du vill) och omedelbart känna sig bekväma att beträda, men precis som alla BMW, även reaktiva och snabb front. Men det är en balanserad bil, med vilken du kan gå snabbt, eftersom den genererar förtroende, behöver den inte kompetens, delvis på grund motor inte att mätta din ram brett fotavtryck. Det fungerar bra i öppna och slutna banan.

Kort sagt, bara mäta allt (kraft, vikt, hjul, etc) gör 518d en någorlunda balanserad och avgörande i alla aspekter version. Om motorerna fortsätter att optimera sina prestandakurvor ... Kommer vi att se en hypotetisk 516d 120 hk? Jag skulle inte utesluta det.