Test: Lexus NX 300h F-Sport design och effektivitet bland SUV

Test: Lexus NX 300h Sport, design och effektivitet bland SUVTest: Lexus NX 300h Sport, design och effektivitet bland SUVTest: Lexus NX 300h Sport, design och effektivitet bland SUVTest: Lexus NX 300h Sport, design och effektivitet bland SUV

Även de mest negativa år av ekonomisk kris som har massakrerade den försäljning bilar, De har kunnat framgång en biltyp, som följer henne flexibel funktionalitet, en bild hög social makt och exklusivitet. den SUV har fortsatt att växa i antal, har de varit inblandade fler varumärken och praktiskt taget redan där en typ av SUV för enligt vad behov och möjligheter. För många av oss, har de blivit formatet konventionell bil, avsedda som familjebil (och urbana modeller och konsoliderade) och före övertagande från representations salonger.

Det har funnits i flera år Lexus med dess galaktiska RX, konkurrent till alla de som är väl-kända BMW X5 och Mercedes ML, en modell som uppfyller alla lyx, förfining och kvalitet representerar mark. Nu ner ett steg med detta nya NX, en modell 14 mindre centimeter (mätt 4,63 meter, som en Audi Q5), Men inte mycket mindre sofistikerade och lyxiga än så.

Lexus NX 300h SportDet kommer senare en NX med konventionell motor 2,0 Turbo 238 hk bensin, aldrig ett diesel som säkert av svaret på marknaden, popularisera, men eftersom vi redan har den här versionen 300h hybrid. Mekaniken som har samband nästan uteslutande standard alla Lexus, ingen repliker eller mycket övertygande genom en tävling som nu, efter påtryckningar från allt restriktiva miljöåtgärder, verkar det som i utvecklingen av hybrid Normal till plug-in (Stor självständighet och eldrivna), hotar bekväm status Lexus i denna fråga.

Samtidigt nya NX Det upprätthåller en hybridväxt "konventionell", Den består av en bensinmotor 2,5 155 hk och en eller två elektriska, beroende på vilken typ av grepp som på grund NX också vara en 4x2 SUV (Från konkurrenskraftig 38,300 euro).

Lite teori

båda elektriska motorer alltid förekommer i denna sportiga yta F Sport. en (143 hk) Den är kopplad till värmemotorn och tillsammans eller alternerande, så länge antar Drive NX under normala körförhållanden, glädje för förare och passagerare, med en hög prestanda och körbarhet, unika mekaniska standard diesel eller bensin i någon rivaliserande. Som utarbetat år Lexus i RX, den andra motorn (68 HK) Den är placerad på bakaxeln och därmed emulerar en fyrhjulsdrift. Detta händer bara rivs av i de första ögonblicken, att flytta från att stå för att få flytta (dragkraft och minskar stressen värmemotorn i denna kritiska övergång, kraftigt minska bensinförbrukningen i staden), för att sedan omedelbart frånkopplad.

Också verksam vid acceleration bakgrund (dragkraft) och när systemet detekterar förlust av dragkraft på framaxeln (regn, smuts, kurva, etc). egen elektriska motorer fungera som generatorer (främst i bromsning och retardation) för att ladda upp nickel-metallhydrid batteri den hybridsystem. I sig själv är batteriet kunna driva de elektriska motorerna vid låg hastighet och ge NX elektrisk räckvidd upp till 1,5 kilometer, lätt upp till 60 km / t, att söla och förväg fastnar under den magiska som innebär elektrisk framdrivning. Inte vara rädd av en sådan teori, eftersom NX gör alla typer av kombinationer av motorer utan att föraren behöver ingripa i något annat än att accelerera och bromsa.

i praktiken

Lexus NX 300h Sportden Lexus NX börja mata idyllically mekanisk mjukhet när endast Det rör sig med el och är inte mindre roligt när knappt uppfattar kommer i drift sin försiktig mekanisk bensin. Är en stor argument som initial dragkraft som linjär filtrering, med liten mekanisk vibration och buller null; det är inte ett fåtal turer elmätare i staden enligt ert engagemang för gaspedalen och fantastiska energieffektivitet. Och det är där SUV verkar på sin plats, där denna NX balansera balans med en smak användnings oöverträffad och bränsleekonomi så lite nivå bästa Diesel.

Men dess sofistikerade mekaniska system markerar tecknet mycket NX (Eftersom alla hybrider av Toyota / Lexus), Och med beaktande, eftersom frasen jag har tagit från webbplatsen för varumärket ("lära sig att förstå") Du kan komma överens om en hel del att lära sig att förstå dess funktion. hans automatisk växellåda Det är desto mer singular och även om det är förmodligen avgörande energieffektivitet den NX, stark acceleration reagerar mycket märkligt sätt. den NX åtnjuts och uppskattat exponentiellt ju mer mjuk du är med accelerator. den justerat för valutaeffekter, inte långsam, ryckas med annan trafik och gradvis få fart, Det leder oss att gå med mycket glädje och tröst, igen, för att sätta detta argument mot att köra en vanlig motståndare. I själva verket uppfattar dig en produkt ännu mer premie för sin egen verksamhet ... men inte alltid.

Lexus NX 300h SportAccelerera måttligt och inte för nöjes skull, tar dig att höra en revolution motor av bensin Det är inte medföljer hastigheten uppnås och stora media försämras mycket bra innan det har gett dig. detta "slip verkan" du kan minimera veta hur och när man ska accelerera i normal körning, antingen genom en känslighet som du hamna utveckla eller information på sin bild av Klockor du har; men omkörning, krona en Repecho, sammanfoga på en motorväg eller främjande ett bergspass är stunder du kan inte undvika och du fråga hittills till superb rodador vilken det är NX.

Hans ram definierar också NX som en SUV speciellt trevlig och bekväm. Därför, även om denna yta F-Sport Mt. variabla dämpare med 30 lagar åtgärder som söker större noggrannhet styrning och rörelser, hur alla tillsammans, NX du kommer att gilla alltid sin komfort General mars, inte för hans sportsmanship. den bekväm fasthet du kan få med dina kuddar du kommer att uppskatta den snabba motorvägar, snarare än vridna vägar, där för ditt svar förändring / motor, dess broms (beröring och modulering) och smidighet, Du kommer inte hitta hemma eller naturligt att gå fort.

Vid kontrollerna också andas en hel del sports, för deras uppenbara platser, körställning och dess ratt med paddlar. de simulera förändringar av mars, upprätthålla bensinmotor mer aktiv, reaktiv och revolutionerade, precis som i minst driver denna NX. 4 körlägen (Eco, Normal, Sport och Sport +) plus en ren elektrisk EV, den NX Det väcker många former av ledningen, men hans sportsmanship inte tillgodogöra sig. Lexus har övertygat oss särskilt för sin allmänna komfort och därmed deras mekanisk hybrid De har mycket att säga. Och i hans hög effektivitet, åtnjuter en bensinmotor.