Hyundai Elantra 2016: testa sina nya dieselmotor

asdfasdasdfasdasdfasdasdfasd

den Hyundai Elantra, en fyrdörrars sedan inramade från födseln 1990 i kompaktsegmentet, öppnar sin sjätte generationen. I Spanien började han marknadsföra lite senare än i andra länder år 1992.

Idag, ridning mellan Hyundai i30 och i40 kroppslängd, erbjuder en alternativ modeller som Citroën C-Elysée-nu, vilket står för mer försäljnings-, Skoda, Seat Toledo, Fiat och Renault Fluence typ ... och Hyundai lanserar honom mer förtroende än föregående generation, som bara hade motorer bensin när som själva varumärket, 7 av 10 försäljning i detta segment produceras dieselmotorer.

Eurotax RatingNu Hyundai skärper skottet. Inte bara kommer det 128 hk 1,6 bensin som han hade sin föregångare och kommer att ansluta området efter sommaren, men har också en Diesel: A 1,6 136 hk. Det liknar den som redan finns inom samma område, Hyundai i30. I själva verket, som i den kompakta femdörrars kommer Hyundai Elantra kombinera både som sexväxlad manuell växellåda I det fallet, vilket ger ett maximalt vridmoment på 26,5 mkg mellan 1.500 och 3.500 varv eller en automatisk dubbelkoppling, och -30.6 MKG sju hastigheter mellan 1750 och 2500 rpm-. En liknande nivå av utrustning, den mellanliggande Techno, är detta andra fall en ökning av priset på 1.850 euro. Förmodligen kompenserar för att betala detta belopp, utom i mycket speciella situationer där stängningen av kopplingarna känns lite långsam och abrupt, Det fungerar smidigt, smidigt och välj växlarna snabbt, även kick-down situation.

motorn diesel dessa versioner CRDi, vilket är vad vi kan prova med denna förändring, vIbra och låter lite och svarar på gaspådrag tillräckligt hårt. I den väg vi gör i den norra delen av Sierra de Madrid och krånglig inblandade, konsumtion märkning datorn eran i slutet av denna, 6,6 l / 100 km.

Hyundai Elantra, differentierad bild

Hyundai Elantra är nu lite längre av vilka var 4 cm, medan bredden ändras lite eller höjd -2.5 och 1,3 cm, respektive. hans galler med krom barer eller matt beroende på trim nivå, är mycket lik andra märken bilar, även om deras framsidan är lätt differentierbar av dess strålkastare placerade vid en lägre än i30 eller i40 Hyundai position sedan inte följa formen av huven och de spår i vilka dimljusen är belägna. Vid den högsta efterbehandling, stil, de viktigaste lamporna är xenon och de är följer av lysdioder för funktionen dagsljus.

2016 Hyundai Elantra bakreden invändiga material är korrekta, men inte alla av hög kvalitet: ingen mjuk plast, till exempel i någon av dörrpaneler, även om de är de områden som är mest till hands instrumentbrädan. ratt, justerbar i höjd och djup; och gearknob, Men de stoppade läder på alla nivåer.

Sätena är Style version också klädd i läder. också elektriska föreskrifter, ventilation och uppvärmning, som kontrasterar med det av de fyra alzacristales som alltid standard, bara förarens fönster har automatisk (Med en twist) nedförsbacke. eller finns det ingen möjlighet att ha browser, Medan den lilla skärmen på instrumentbrädan som även inkluderar telefon, stereo, etc; själv är uppburen till backkamera. Detta är standard tillhandahållas, förutom i den grundläggande steg, som upptar Klass.

I gengäld har den högsta nivån en fordonsdetekteringssystemet i den döda vinkeln, öppning bakluckan typ "hands-free" eller tillträde och start utan att använda nyckeln heller.

Hyundai Elantra, dynamiska beteende

Bland de ändringar från den föregående generationen till denna konstruktion inkluderar modifikationer som styvhets segrar de flesta höghållfasta stål, förbättrad isolering, suspensioner, de fortsätter att ha samma arkitektur, eller aerodynamisk. den Cx är 0,27, som i den Hyundai Genesis. Det är ett lågt värde.

2016 Hyundai Elantra InteriörPå vägen du känner att du blytunga, med god förvaltning av gropar i dess soliditet, och dUTVECKLINGSDUGLIG IRECTORATE, eftersom det inte överför allt bra kan du förvänta dig.

När det gäller utrymme, takhöjd är mycket bra, samma som bredd (fram, referens), eller den längsgående utrymme.

den manlucka stammen emellertid Det är inte särskilt hög, inte heller är det hål som kommunicerar med inneslutningen, det asymmetriskt med fällbara ryggstöd. Men förmågan, i en mätning ståtar har bekräftats vara väl över 500 liter innan nästan 400 varumärke reklam. Alla relaterade beboelighet är liknande resultat, i alla fall den tidigare generationen och som placerar något Hyundai Elantra över genomsnittet i sin klass.