CX-3 1,5D 105 2WD mot Juke 1,5 dCi 110 4×2

CX-3 1,5D 105 2WD och Juke 1.5 dCi 110 4x2: vi jämför DieselCX-3 1,5D 105 2WD och Juke 1.5 dCi 110 4x2: vi jämför DieselCX-3 1,5D 105 2WD och Juke 1.5 dCi 110 4x2: vi jämför DieselCX-3 1,5D 105 2WD och Juke 1.5 dCi 110 4x2: vi jämför Diesel

Juke och CX-3 är ett segment av framgång, urban SUV. Uppgifterna ljuger inte: hittills 2015 den snabbast växande i Spanien när det gäller försäljning är segmentet små stora SUV med en 70-procentig ökning jämfört med föregående år. Dessa bilar står nu för 8,5 procent av marknadsandelar, det vill säga efter verktyget och kompakt, varumärken har i dem ett viktigt fokus.

Nissan Juke har haft ledarskap kategori och fortsätter att behålla sin styrka, men det finns andra modeller som har på sin höjd av intresse för köpare, såsom Renault Captur, Peugeot och Opel Mokka 2008. Mazda CX-3 är en nykomling till denna "stam", även om den visar en märklig egenhet mot dem som skulle bli deras naturliga rivaler.

Panorama i CX-3 och Juke

CX-3 1,5D 105 2WD och Juke 1.5 dCi 110 4x2: vi jämför DieselTill exempel, trots de estetiska tillsatser av lantlig stil eller gå från marken än en Mazda 2, körställning CX-3 mer liknar den hos en passagerare. Nissan Juke i sätet, den carrocería- är också något högre, så att ett fält längst vision och perspektiv av miljön är också olika.

Det är lätt att känna sig bekväma vid spakarna på båda, men ratten i Nissan Juke endast justerbar i höjdled, medan Mazda CX-3 gör också på djupet. De viktigaste kontrollerna finns till hands i båda modellerna och erbjuder en fin touch, en enklare och mer funktionell i Mazda CX-3 design, även om genomförandet av Nissan verkar mer framgångsrika. Och i god närvaro och omsorg tas i inställningarna för både SUV visas Mazda CX-3 för att ta litet försprång i förfining, även om till exempel är standard på Nissan Juke läderklädsel 1,5 dCi 110 Tekna Premium testas och eventuellt i CX-3 105 Lyx 1,5D.

Space Mazda CX-3 och Nissan Juke

CX-3Vad händer med plats för passagerare? Starta, kroppen CX-3 är 13 cm längre att Juke (detta är två högsta cm), men hjulbasen är bara 4 cm högre i Mazda, så att det beboe är likartad. I framstolarna jämlikhet; i baksätet Den viktigaste skillnaden är avståndet till taket, mer utrymme för Mazda CX-3, och idén att båda modellerna stödjer två passagerare bekvämt på ryggen, som en tredje kräver knapphet.

Mätt med vårt tekniska center, Nissan Juke tas ut något i bagagekapacitet, med en volym bagage som placeras i en mitt i kategorin. Detta kräver dra nytta av varje liter, för dagligt bruk eftersom allt kommer att bli bra, men Om du reser bara något som vi kommer att gå, även om båda har liten extra utrymme under golvet i last och ingen reservdäck; med reparapinchazos- kit. Förare som kräver en ganska bekant bör användas bättre överväga sina äldre syskon, Mazda CX-5 och Nissan Qashqai.

Vänlighet och besparingar Mazda CX-3 och Nissan Juke

Nissan JukeDe två varv till Dieselmotorer 1,5 liters, 105 hk tillkännage Mazda CX-3 och 110 i Nissan Juke. Juke finns i ett block och ett cylinderhuvud gjutning av två ventiler per cylinder, medan CX-3 1,5D 105 är aluminium och arkitektur fyra ventiler per cylinder. I vårt dynamometer, Juke 1,5 dCi 110 har 14 hk mer än CX-3, men det maximala vridmomentet har varit nästan identiska, medan det passerar genom skalan Juke har överskridit 37 kg hans rival. Med dessa ingredienser och deras växellådor sex-växlad, skillnader i prestanda har varit minimal. Analysera poster i acceleration och återhämtning, är det klart att båda är positionerade väl i konkurrensen, belyser den stora drivkraft för Mazda CX-3 att avancera i 5: e och 4: e och 6: ai Nissan Juke är i nivå.

Bakom ratten de är trevliga. Den dCi motorn går på tomgång mer Babblande än Mazda CX-3, men ihållande kryssningar är lika och övertygande prestanda. Dessutom dess goda prestanda både rundade SUV med en förbrukning ganska innehåll, som noterar att det faktiska medelvärdet både Mazda CX-3 som Nissan Juke har legat runt 5,2 l / 100 km. övrigt suspension av CX-3 visar god filtrerbarhet, med lite krängning och hjälpa till att få precision på banan, tack vare god styrkänsla. Ju mindre lysande aspekten har varit bromssträckor, som vi tillskriver förbättrad däck kvaliteten på vår enhet.

I Nissan Juke kan väljas tre program som körs (Normal, Sport och Eco) som är något modifiera svaret hos gasreglaget, styrning och klimatreglering. Tuning av dess chassi har en sportigare inställning, med en fastare fjädring idiot, som ger mer flexibilitet vid kurvtagning snabb takt vi länkar, men också föra mindre komfort för passagerarna om vi sköt för alltför trasig asfalt. Estetik åt sidan, det finns två modeller tillverkade för vägen, mer på dessa versioner av framhjulsdrift, vilket Husdjur okej vägar utan svårighet men inte fler äventyr.

Priserna på Mazda CX-3 och Nissan Juke

Enheterna testade med lyx finish på Mazda CX-3 och Tekna Premium i Nissan Juke- avstånd sig i 2770 euro om priset på Mazda och 1.800 euro Rabatten gäller för närvarande märket ingår. Om du vill veta Nissan Juke befordran skulle behöva besöka en återförsäljare, eftersom märket inte ange vad den linjära rabatt för den här modellen, och efter avdrag för startavgift kommer båda att vara närmare.

I vilket fall som helst, huvudpersonerna i denna match De har enastående utrustning. Mazda CX-3 summa, till exempel, de ursprungliga element: assistant oavsiktligt filbyte, startkostnader bistånd, backkamera, bakre parkeringssensor, Head-Up Display, webbläsare, strålkastare Full Led, klädsel blandväv-läder ... Nissan Juke 'slimline' kapitalförsäkring med: assistent ofrivilliga byta körfält, blinda kontroll kamera perifera seendet, xenonljus, navigatör, läderklädsel, uppvärmda säten, soltak. ..

Och för dem prioritet ytterligare justera budgeten, både Mazda CX-3 och Nissan Juke du kan hitta enklare och billigare finish kombination med dieselmotorer jämförs rekommenderas.