Honda HR-V 1,5 i-VTEC, Minibuss SUV med själ

Vi testade Honda HR-V 1,5 i-VTECVi testade Honda HR-V 1,5 i-VTECVi testade Honda HR-V 1,5 i-VTECVi testade Honda HR-V 1,5 i-VTEC

Vi börjar analysera Honda HR-V utifrån, exakt, som betjänar exteriör längd: 4,30 meter, Kompakt storlek bil för Honda HR-V, för sin höjd och utformning, uppfattar som en liten SUV, kategorin mest fashionabla. Nu, stanna med någon annan siffra mer: 470 liter boot -to som måste lägga till ytterligare 105 liter bra dold under locket, giltig för ett par av plane- typ väskor, 80 cm av benutrymme i baksätet, 136 cm bredd platt eller nästan platt ... Med undantag för Skoda Yeti, ingen kompakt bil, vad vi uppfattar som en cigarr segment C så utrymmena eller många SUV med en sådan mångsidighet användning.

Honda HR-V: Revolutionen är inte bara utrymme

Honda tillämpas också en hel del uppfinningsrikedom när gravid HR-V. Härstammar från Honda Jazz, sin plattform Det har några särdrag som platsen för bränsletank område central interiör, strax under framsätena, men utan att begränsa utrymmet för fötter personer som reser tillbaka. den bakdörrar Honda HR-V är också särskilt stor i förhållande till storleken på bilen, förutom att ha en riktigt bred öppningsvinkel för enkel åtkomst. Och som grädde, magiska Säten hus varumärke, vars bas bakre sätena kan sätta vertikalt kan transportera föremål i passagerarutrymmet än i andra bilar skulle inte bara passa in.

Honda HR-V-bevis

Jag tycker att det är en SUV, har förmågan att justera sätet i en låg position i förhållande till bälteslinjen bilen. Och återigen, var man än tittar, i HR-V kommer att se fler tecken på uppfinningsrikedom och know-how typiska Honda. Varken styrkort eller instrumentpanelen har den minsta eftertanke Det är roligt eftersom om du försöker göra ett foto kommer ut alltid porträtteras av mycket man än försöker att hitta adequate- vinkel, nödbroms är automatisk, spak, en fröjd att använda, och konsolen som delar de två utrymmena tillåter en organiserade små objekt som du vill bära hand. Beläggning fram- och bakdörrarna färdiga tyget förenar aspekter och kvaliteter i båda miljöerna, medan instrumentbrädan inte verkar hårdplast tills du rör den. För sin del svarta lackerade ytor är ja, en källa till damm, men ger en touch mycket försiktig när kabinen. Om USB-portarna två i det här fallet och hjälpljudkontakter är utbredd, Honda HR-V lägger även en HDMI-ingång.

Jag vet, vi har ännu inte börjat gå, men värt att vänta några fler linjer. Tre utföranden konfigurera Honda HR-V område, där man inte behöver gå galet med alternativen: Elegans är den mellanliggande och kommer riktigt komplett för aktiva, passiva och komfortfunktioner. För närvarande har ingen motsvarande bensinmotor i Honda Civic, för vilka för övrigt har redan meddelat Ändringar- att korsa referenser, men en diesel, och inte bara några, 1,6 i-DTEC 120 hk, en av de bästa förarna av marknaden: 2600 euro separera de två bilar ... till förmån för Honda Civic redan chef för kategori funktionalitet och utrymmena, och som ett förskott, även med en rulle, upplevd kvalitet och förfining senior. Nej, inte HR-V bilen med bästa priskategori, även om det erbjudande bra korrelationsvärde och produkt.

Honda HR-V 1,5 i-VTEC: en motor "Författare"

Nu har ett halvt varv av nyckel-bara Executive klar knapp boot, och börja hitta en värld av kontraster... bra eller inte så många som du vill se. Lovande innovationer under varumärket etikett Earth Dreams, Och här är ett: A modern bensinmotor med direktinsprutning som påminner om äkta Honda. Långt ifrån nya modet, det finns ingen turbo eller tre cylindrar och ja dess komplex variabel ventilstyrning livstid, med kors modifiera upphöjda ventiler, och naturligtvis också ändra klangfärg och stack sin progression till omkring 7000 rpm som han kan komma med maximal effekt nära domstolen. Regelbunden rotation exceptionellt motor med stopp&starta om starta nästan omärkligt, till dem som oavsiktligt och avsiktligt påskynda tom sträcka till domstolen ge en hyllning till några av dina sinnen.

Du kanske har för sportigt för vad du förväntar dig från en bil chassi och i högsta grad välbekant karaktär och dess styrka och dragkraft, Det är mer än möjligt att du ser driver denna Honda HR-V mer "attack" vad skulle du göra med en överfulla turbogasolina moment eller diesel. Inte saknas mjukhet, är det inte. Jag skulle inte säga att det inte är en elastisk motor, men det är sant att 1,5 i-VTEC uttrycks med maximal glädje och kraft från 5000 rpm, område där du måste komma nära om du verkligen vill få fart snabbt. Ingen överdriven flyttar en utvecklingsförändring. I själva verket, så lätt och balanserad är motorn som kan korsa staden i sjätte utan minsta problem. Och enkelt hålla marschfart utan att känna HR-V kommer "stänga" när vägen blir mindre gynnsamma. Därför konsumtion riktigt bra, den bästa bland SUV bensin motsvarande. Men vad som saknas, som sagt, det kraftfullt och smidighet när du kliver på gaspedalen. Lyckligtvis har du bara en fot från höger en exceptionell prestanda förändring, Honda också typiskt för att undvika återhämtningstider så långsamt under de senaste två växlar. Och när du försöker läckra beröring, ljud och respons denna motor uppe, bortom 4600 rpm att leverera maximalt vridmoment, jag slår vad om du vill hitta mycket ofta med Mr Hyde.

Honda HR-V, testa

Honda HR-V, flytta mer Civic Jazz

Båda ger vissa strukturella element, men den Honda HR-V hjul och beter sig mer i linje med stora lilla Jazz till de mest raffinerade och effektiva Civic. Mycket trevlig och ganska snabbt styrning och en dämpning lagom flexibilitet, bredd och styrka, smidighet, komfort och balans Honda HR-V behålla en framgångsrik breakeven även i snabb körning, inte som idrott som ett tecken har denna motor. Border övervinna detta skulle träffa viss brist på precision i riktning och studsar mer önskade framaxeln, men ingen förlust av trygghet. en SUV, därför, tydligt syftar till familj där, som de första generationerna kan du omdefiniera revolutionerande, den här gången, ja, dörr inåt.

strax

ACCELERATION. Jekyl och Mr Hyde. Två sidor tydligt differentierade driftsområden i variabeln i-VTEC distribution. Upp, upp, arg och läckra.

ÄNDRA.
Sändning från Civic, men ändå något fastare justeringsspaken. Även om något grovt, är det rent snabb och trevlig att använda.

Bromsning. fast pedalkänsla, med en betningsmedel som ger en hel del säkerhet vid första pisotón nödsituation. Avståndet är dock bara bra, inte mer.

Förbrukning. Det finns en hel del teknik i tarmarna av motorn. Och HR-V är också en ganska ljus bil. Den resulterande, en SUV som tillbringar lite väg och mycket lite i stan.

Avancemang. 
Det är den starka punkt i denna motor, så hastigheten på dessa övningar kommer att bero på ditt engagemang: nytta söker förändring mycket smidig och säker omkörning.

BELÄGGNING och vikt. Det finns lättare Mazda CX-3 är en av dem, men HR-V inte skona ett gram fett. Inte heller saknar en centimeter dörrar inne. Referenskupéutrymme.

Effekt och vridmoment. Diagrammen återspeglar inte en förändring så radikal humör, men från mid-range 1,5 i-VTEC förvandlas till en propeller med mer ilska och mycket sportig humör.

Klang. Kanske den värsta löst: aerodynamik, motor och löpverket, noteras också.

BOOT. Duplex bekväm tillgång, med separata 105 liter nedre våningen och en övre med 470. Bland liknande, endast Skoda Yeti ger både sig själv.

Du kan också vara intresserad

Skoda Yeti och jämföra Mitsubishi ASX

Honda, allt vårt innehåll

CX-3 1,5 SKYACTIV-D 2WD

CX-3 1,5D 105 2WD mot Juke 1,5 dCi 110 4x2