Infiniti Q30 Sport 2.0t den Q30 mer kraftfull med 211 hk

Infiniti Q30 Sport 2.0t, den sportigaste varianten av den japanska kompakt bilInfiniti Q30 Sport 2.0t, den sportigaste varianten av den japanska kompakt bilInfiniti Q30 Sport 2.0t, den sportigaste varianten av den japanska kompakt bilInfiniti Q30 Sport 2.0t, den sportigaste varianten av den japanska kompakt bil

Den nya Infiniti Q30 mätt 4,42 meter i längd, 12 centimeter mer än en Mercedes klass A, 11 centimeter mer än en Audi A3 Sportback -den modell från Infiniti har tagits som en hänvisning till nio centimeter batir- mer än en BMW 1-serie. De tre rivaler Q30 är mycket lägre än den Infiniti, vilka kloner i sin standardkonfiguration av suspensioner, de Mercedes GLA höjd 1,49 meter. Detta är inte fallet med vår Infiniti Q30 Sport variant av att förlorar ett par centimeter för sportigaste versionerna av nya kompakta lyxmärket av Nissan. Detta par centimeter resultera i Infiniti Q30 Sport i ca 1,5 centimeter lägre suspensioner och svårare att fokusera på en tarerad sportigare prestanda. markfrigången är av detta sålunda Infiniti Q30 Sport 19 centimeter medan i övriga Infiniti Q30 markfrigången är 21 centimeter. Infiniti Q30 belyser också idrott för en olika främre och bakre stötfångare vad vi hittade i Infiniti Q30 standard, liksom större hjul.

Infiniti Q30, en hel del konstruktion

Infiniti Q30Vi gillar former Infiniti Q30 med de två volymerna med vissa Campero flyg tack vare fina hjulhus i mörk plastmaterial, med en Infiniti Q30 för denna höjd över genomsnittet i en kompakt och robust, kraftfull, med utbuktningar på sidorna av huven att från förarplatsen gör att du känner dig mer i en SUV look. Infiniti Q30 i upp-och nedgångar, resultatet av en körläge Om man tittar på sin andra rivaler något mindre kompakt Infiniti Q30 i Sport-. Infiniti Q30 här Han kommer in i ögat, kommer att göra huvuden vända. Dess utformning är mer konservativ i sitt inre, kanske inte så spännande och ja slankare punkt mer än vi tänkt på Mercedes A och Mercedes GLA. Synergier inom samverkan mellan Daimler och Renault-Nissan Alliance översätta till en solid grund för denna modell som mekaniskt Mercedes sätter alla kända mekaniska utom 1.5 dCi Renault fabriken i Valladolid. den ändra DCT dubbla kopplingar sju relationer också bäras av Mercedes, Som många vittnen tryckknappar och Infiniti Q30. Naturligtvis kvalitet något som fungerar, varför röra den? Ja, Infiniti, en gång vidtagit alla dessa element Han har arbetat mycket och väl att förfina och ge personlighet till den nya Infiniti Q30 i fjädring, styrning och klang för att uppnå en mycket mer öppen för fler potentiella kunder produkt. Infiniti ingenjörer har arbetat med 50 konfigurationer suspensioner efter den perfekta utseendet mer komfort än sportighet, så att adress vägleda oss med effektivitet där du markerar med ratten så att nivån på Inredning ljudet är bättre än sina konkurrenter.

Infiniti Q30 Sport 2.0t, den mest kraftfulla

Infiniti Q30Vi startade mer potent variant Infiniti Q30, den drivs av en motor turbo fyrcylindrig 211 hk Vi vet redan i Mercedes A Mercedes och GLA med en nyckel samma sätt som i Mercedes-no start och stopp av knapp. Vår enhet är associerad med fyrhjulsdrift och ändra DCT sju relationer Mercedes källa och drivs av paddlar på ratten. Vi har option på alla Infiniti Q30 a normal körning läget eko och annan sport där endast det varierar motorelektroniken och kan hanteras via paddlar på ratten. Efter att ha lett 1,5D och 2.2d, här är det obligatoriskt att se hur långt sportläge kommer i denna Q30 av Infinti. bilen skjuter mycket linjärt att blåsa höger fot, men beslutsamt utan överväldigande när det gäller acceleration känsla eller ljud Han har arbetat mycket buller att komma in i minimalt mekaniskt ljud, valsning och aerodynamisk, men i den här sporten och denna motor associerar också en system som ger ett sportigt ljud utan att vara irriterande inne i Infiniti Q30 Sport 2.0t -. Avstängningar söker maximal komfort över sport hårdhet. Bra resultat för de flesta användare. direkt och effektiv, med bara 2,5 varv mellan stopp som tar dig dit du utan du kräver korrigeringar adress. Bra bromsförmåga Tack vare bromsar Infiniti Q30 i denna sport 2.0t se sina främre skivorna upp från standard 295 mm till en diameter på 320 mm, medan bakom de fasta skivorna ge vika för en ventilerad. bilen rör sig med agility trots sin mer än hälften ton i vikt och fyrhjulsdrift förhindrar parasiter rörelser inte flirta med fysikens lagar på twisty vägar. Vår konsumtion i test utfört runt Lissabon, på en ganska maklig takt, långt över de 6,4 liter godkända av Infiniti Q30 Sport 2.0T -mark 8,9 l / 100 km utan Glad att vi närma sig 230 km / t reklam maximal hastighet eller har haft en möjlighet att söka officiell 0-100 i 7,3 sekunder-.

Infiniti Q30 Tekniska data Sport 2.0T

motor: tvärgående fronten. 4 cylindrar i rad. 1991 cc (92x83 mm). Aluminium block och cylinderhuvuden. Kompression: 9,8: 1. 4 ventiler per cylinder med dubbel överliggande kamaxel. Direktinsprutning, turbo och laddluftkylare.

Effekt och vridmoment: 211 hk vid 5500 rpm och 35,7 mkg 1200 till 4000 rpm

växellåda: fyrhjulsdrift med dubbla kopplingar sju relationer.

ram: McPherson framfjädring och bakre spiralfjädrar multilink

bromsar: ventilerade skivor, 320 mm fram och 295 mm bak.

vikt: 1,545 kilo.

särdrag

Maxhastighet: 230 km / t.

acceleration 0 till 100 km / t: 7,3 s.