Renault Megane GT Turbo vs Opel Astra: två bensin ansikte mot ansikte

Renault Megane GT mot Opel Astra TurboRenault Megane GT mot Opel Astra TurboRenault Megane GT mot Opel Astra TurboRenault Megane GT mot Opel Astra Turbo

Det fanns en tid när man har 200HP i en bil av den C-segmentet av kompakt Det betydde rent sportsmannaanda. Den sålde bra i reklam, utrustning och självbild av bilen. Idag kan varumärken ger dessa caballaje i normala versioner utan att behöva uppfylla en enda publik. Båda bilarna i denna jämförelse är Renault Megane GT och Opel Astra Turbo; kör som fan och konsumera riktigt liten, var och en har sin egen stil och ändå har de två verkligen haft vara på de få tillfällen då det skulle så klart val och i slutet jag skulle behöva decantarme billiga eller estetiskt jag gillade något annat; Du kan satsa på Drift elegans Opel Astra eller Renault Megane effektivitet och jag skulle vara nöjd med valet. Låt oss se om i slutändan tror detsamma.

Både Opel Astra Turbo och Renault Megane GT är två kompakta-ups. Hans sista generationer just anlänt och undertecknat två mycket intressanta produkter. I fallet med dessa versioner Turbo och GT respektive ger moderna bensin fyrcylindrig och 1,6 liter de glömmer på många sätt turbodieselmotorer och direktinsprutning som fick så på modet under det senaste decenniet. Framför dem och lika stor effekt för att åstadkomma liknande prestanda och utsökt förfining det betyder att du kan förlåta att konsumtionen är något högre; De är också billigare.

Renault Megane GT Turbo vs Opel Astra

Motorer har liknande konfiguration och drift är mycket bra i båda fallen. Titta bara på effektkurvor som drar att förstå. De prestandadata är bättre i Astra till följd av lägre faktisk vikt (88 kilo mindre) och 10 procent mer vridmoment, och att blixtsnabba växellåda med dubbelkoppling av Mégane och Launch Control (det finns möjlighet till manuell) gör att du vinna tid vid varje förändring i förhållande till Opel manual. I vilket fall som helst skillnaden inte se det som något oöverstiglig De är mycket snabbt! och om du inte är en älskare bästa siffran och gå att använda den, inte skulle välja dessa bilar eftersom en något mer körning än den andra, Det är inte det en stor skillnad. I själva konsumtionen är också bättre Astra, som tillbringar upp till 1,4 liter mindre än genomsnittet staden trots att konsumera samma väg, återigen förändringen gör skillnaden, i detta fall genom den svindlande; den sjunde är längre än Astra sjätte och de tre första är kortare.

Opel Astra erbjuds med två utföranden, Dynamic gillar vår testenhet eller Excellence, medan Renault Megane GT i en single-ended. Detta påverkar otvivelaktigt beteende, särskilt i franska. Opel har en bekväm fjädring idiot, kontanter, men med en utmärkt kompromiss mellan vad som borde vara en vardaglig bil och få bra prestanda, är för mig, och med denna suspension, en av de mest kompakta i sin klass och icke-sport domstol har varit på länge; dess bakre är med Watt. Renault skapas med GT chassi ett förspel till vad som kommer att vara RS version, men med viss glädje som vi inte kommer att se i idrott. har riktlinjer bakhjulen, plus en fastare våren och spjäll rival idiot. Detta ger en extraordinärt agility, sportslig användning kompensera avsaknaden av en möjlig begränsad slip differential, behöver du inte. Antingen långsam eller snabb hörn, GT bibehåller den valda vägen utan plötsliga bakaxeln och förhindrar understyrning långt innan Astra och stabilitet; är dock Mégane GT bättre. och Det är där du kan göra inställningar för en eller annan decantarte. Astra kör mer, men om du vill köra fortare, kommer Mégane få mer idrotts tillfredsställelse, som i sig är en mycket bra Opel i sitt beteende och mycket bra fart Renault.

Operl Astra Turbo vs Renault Megane GT

Jag tycker inte om Opel initial kontakt din bromspedal med alltför döda resor, är motsatsen till Renault känslan av broms för fort. som både broms bra i alla situationer Jag kan inte fel mycket, men jag skulle ha önskat en kompromiss på båda. Den Mégane att ta ledigheten tillåter dubbla koppling drivs i automatiskt läge eller den kan användas tillsammans med kamera. Fungerar bra, inte extrema idrotts användning och relativt trevligt normal, men åtminstone bör erbjuda möjlighet till manuell växellåda för romantiker, förebrå Opel också göra det motsatta; idag måste vara automatisk.

Livability är bra i båda. Den Mégane tar en sportigare säten involverar en viss förlust av längsgående utrymme i den bakre med avseende på de normala versionerna. Utom 7 cm skillnad i den dimensionen, de båda erbjuder resten av utrymmet liknande. Jag har velat framsätena Astra. Ryggstödet är mycket bra på båda bilarna men avföring faller kort på franska. I bagageutrymmet finns det bara 10 liter skillnad till förmån för Mégane, båda med reparapinchazos mätning kit. Om du väljer den extra reservhjul, enligt våra mätningar Renault ändrar inte sitt utrymme och Opel råkar ha en bra boot till en medioker, med 80 liter mindre.

Vi står inför två mycket bra bilar, var inriktad på sin stil, en stil som du måste definiera om det är du letar efter. Båda har fart, en acceptabel konsumtion och en god nivå av utrustning. Bara ändra bilden åt sidan, om priorizas beteende eller komfort, både de specialiserar sig utan att försumma det motsatta. Nu är det dags att betala dem och Opel ger ett lägre pris. Det är sant som saknar bakre styrning och automatisk växellåda, så Jag tror att Mégane GT har inte dåligt pris trots att dyrare. En Astra butt extrafunktioner som testet kostar 29,858 euro (en del av 24.568 €) och stannar vid 25.000 € (eller 20,587 € utan extra) med officiella rabatter medan Mégane av 29,100 € och har ett pris slutet av 25,650 euro, plus extrafunktioner som du vill sätta.

Jämförelsen mellan Opel Astra och Renault Megane (data Technical Center Autopista.es)

mätningRenault Megane GTOpel Astra Turbo
0-100 km / t6,90 s6,87 s
0-1000 m27,3 s27,0 s
20-50 km / t på 2:a6,0 s (D)5,7 s
80-120 km / t på 6:e4,29 s (D)7,8 s
urbana konsumtion8,7 l / 100 km7,3 l / 100 km
väg konsumtion6,0 l / 100 km5,9 l / 100 km
blandad förbrukning7,1 l / 100 km6,5 l / 100 km
Frenada 50-0 km / t10,2 m9,8 m
Frenada 100-0 km / t40 m37,7 m
Frenada 120-0 km / t56 m55 m
Loudness vid 50 km / t61,4 dBA61,8 dBA
Loudness vid 120 km / t70,0 dBA70,5 dBA
vikt1,436 kg1,348 kg
bagageutrymme410 dm3400 dm3
Rymd bakre ben71 cm78 cm
inre bredd / efter143/136 cm140/135 cm

Du kanske också är intresserad av:

Opel Astra 1,4 Turbo vs Seat Leon 1,4 TSI

Mazda 3 SKYACTIV-D, Astra 1,6 CDTI och Mégane dCi

Fiat Tipo, Opel Astra och Toyota Auris: tre kompakt Diesel