Audi A4 och A5 g-tron: Vi testade naturgasmotorer

Audi A4 anländer och A5 g-tron naturgasAudi A4 anländer och A5 g-tron naturgasAudi A4 anländer och A5 g-tron naturgasAudi A4 anländer och A5 g-tron naturgas

Audi lanserar noggrant naturgasmotorer. Efter en A3-tron g (när det fortfarande var känd som tcng), till mitten av juli 2017 saluförs a A4 g-tron och A5 Sportback g-tron. Fram till dess priserna inte kommer att vara kända, men från Tyskland maximal ränta definitivt öppna denna tredje alternativa bränslen jämfört med diesel och bensin.

För användaren, förutom en tydlig samvete genom utsläpps låg CO2 naturgasmotorer, är deras minskad konsumtion (4,4 kg / 100 km i A4-tron g och 4,3 kg / 100 km i A5 Sportback g-tron) och en bränslekostnad vid denna gång 0,9 euro per kilo gas i Spanien (även om du kan hitta mycket billigare).

Audi g-tron: fördröjning för att göra trycket

Vi hade rapporterat att Audi A4 g-tron nå marknaden i slutet av 2016, men under 2012 visste sina planer på att utveckla och-gas (syntesgas metan från förnybara källor). Slutligen beslöt de att vänta till juli för att starta både g-tron i kroppen A4 Avant och A5 Sportback, ... en gång för alla. bilar är tekniskt identiska, baserat på 2,0 TFSI kvasi-Miller cykeln, som Audi tekniker refererar till som "cykel-B". I en ren integration där 29 nya delar ingår, vinner motorn kompression till 12,6: 1 att dra nytta av den 130 oktan naturgas. Det kan öka mycket mer, även om "planterade" hellre än att riskera detonation om den körs på bensin. Vi antar att denna omständighet kan inte nästan alltid, den nuvarande låga priset på naturgas, dess främsta skälet för att vara (bättre, hans andra, eftersom anledningen till att frågor till varumärket och stater att stödja naturgas är dess minskade CO2-utsläpp).

De fyra naturliga gas fyndigheter av Audi A4 och A5 g-tron

Och driva Audi g-tron

den Nya Audi A4 och A5 g-tron g-tron tårgas och gas rör sig medan den förblir i tanken; Om det körs växlar automatiskt till bensin. (Strängt taget, när det bara 0,6 kilo gas gör omkopplings). föraren ingen nyckel att välja hur bränsle cirkulär till "please" lagstiftaren, som vill ha bilen med gas faktiskt strömmande gas. Med det får du en rating på miljöbil. det finns bara två omständigheter som börjar med bensin. Den första är rättvist efter toppning, att balansera trycken och fastställa renheten hos bränslet (som kan ta andra kolväten, syre, etc., och dessa utmatas till ett lägre pris). Andra gången börja med bensin är under -11 ° C, något som kan betraktas som sällsynta. Ingen knapp för att växla mellan bränslen är det omöjligt att veta vilka beter sig bättre, men ingenting skulle få dig att misstänka att detta inte är en vanlig bensinmotor.

Bredvid bensinpåfyllningshalsen, vilket gör naturgas, Audi A4 och A5 g-tron

Även Miller cykeln (fungerar också bra med gas), med dess förändring till Otto cykel för att trampa på, sitta i någon form eller dra eller buller ... inga lukter, bara saknade reservhjul (Utrymmet upptas av de fyra avlagringar som värd upp till 200 bar 19 kilo naturgas, vilket ger en räckvidd på 500 km), En grön LED för att indikera nivån av gas som finns tillgänglig och grönt ljus i kombiinstrumentet med akronymen CNG.

Denna motor är den Audi första fulla utveckling i gasmotor har nått serien, De inser att ha ett nära samarbete med Volkswagen och som framtiden 1,0 tricilíndrico gas vars centrala cylindergrupp kan fungera i detta fattiga blandning kan göra med två centrum. Detta ger en mycket mer effektiv drift av katalysatorn uppnås.

den Audi A4 g-tron vi kunde köra kort trycka vad som kan förväntas från en motor 170 hästar, med den tysta tomgång och brist på vibrationer och buller i bensinmotorer. Tillkännagav en acceleration av 8,5 sekunder från 0 till 100 km / t. Bränsletanken bibehåller en kapacitet på 25 liter, vilket ger ytterligare 450 km av autonomi. När det körs på bensin, förbrukar Audi A4 Avant g-tron 6,5 l / 100km upp under provcykeln.

Xray A5 Sportback g-tron

Framtida utvecklingar av Audi g-tron

ny A4-A5 g-tron är inte tillgängliga med quattro, men med S-Tronic, även om "om efterfrågan kräver, det kan höja wheel drive". Det verkar komplicerat när transmissionstunneln upptar en stor ljuddämpare, eftersom dess "naturliga" utrymme upptas av gastankarna. Om det i framtiden de kunde hitta utrymme för fyrhjulsdrift, även för den framtida utvecklingen. Redan de arbetar på en prototyp som kan matas samtidigt med gas och bensin. Även med tillämpning av direktinsprutning av gasen, även med många problem att lösa. Ingenting i tio år kan inte lösas om efterfrågan på naturgas utvecklas som förväntat. Som vanligt är allt med teknik om det finns tillräckligt med kunder för det.

Du kanske också är intresserad av:

Seat Leon ST TGI, spara med komprimerad naturgas

Naturgas, alternativt bränsle används idag

Dudas: bil värd Compressed Natural Gas?

Arbete och framtida Audi A8