PGO Cevennes, en modern bil med vintage look

De PGO Cevennes, testadeDe PGO Cevennes, testadeDe PGO Cevennes, testadeDe PGO Cevennes, testade

den PGO Cevennes påminner Porsche 356 Speedster, som är obestridlig, men under det har ingenting att göra. Vad vi tycker är en chassi raka rör och kvadratisk sektion, McPherson system i båda ändar och att centralt anordnad motor som tillverkas av ... BMW. Detta är samma blocket Valvetronic 1,6 liter med flerpunktsinsprutning och turboladdning, tillsammans med en manuell sex relationer som uppmuntrar Mini Cooper S eller DS3 Racing (Performance inom en snar framtid) direkt transplanteras till bakaxel PGO Cevennes.

PGO Cevennes: makt och lätthet

Series, den PGO Cevennes betalar 184 hk, men detta test enheten var lite speciell; tack vare escape gjort och andra tweaks har 199 hk. med en vikt av 999 kg, en kamp om 2,26 cm och generös spårvidd, kan du lätt föreställa sig den lilla bomb som vi har händer.

Men undrar man vad omedelbart om detta PGO Cevennes bärare använda andra än rabidly sport. Och faktiskt är det. Undanröja de inneboende egenskaperna hos svårt -fri modell, dålig sikt, etc vid användning i städer Det inte utgör mycket av ett problem som man vänjer. deras reducerade dimensioner lätta manövrerbarhet, och trots det korta avståndet till marken det överskrider stötar och ojämnheter i vägbanan lätt. den suspension Det är tillsammans med motorns respons, en av de ljusaste platserna PGO Cevennes, med utmärkt kompromiss mellan komfort och effektivitet. Kopplingen är slät och progressiv, inga överraskningar, och motorn kan leverera sin hållfasthet vid punkten för gas, inga öron eller straffa dem omkring oss. Men om vi trampa djup vid en tidpunkt när vi är nära den röda zonen cuentavueltas. Dess acceleration är helt enkelt djävulskt ...

PGO Cevennes testetPGO Cevennes: en fröjd att köra

därför leda den PGO Cevennes den ideala scenario är en riktig höjdare. På slingrande vägarna i Cevennes (Frankrike) -Den massivet som ger namn till modell-, kan upprätthålla en snabb takt. Som om det vore en kart. Bakaxeln endast utanför asfalten tvingar honom att göra sin generösa Michelin Pilot Sport träffas enastående-annars, även rulla riktigt snabbt, håller den en utsökt beteende vid alla tillfällen. Om din högra hand bara lösa kort spak manuell växellåda (ingen automatisk växellåda tillval) är för ren glädje det ger oss att hantera, eftersom denna motor genererar tillräckligt vridmoment för att klara sig utan det i ett brett varvtalsområde. Effekten av turboladdaren, hjälpt av en tömningsventil, känns i höjningar. Valvetronic verkar alltid be om mer, och mer och mer ...

Men om det resande saker förändras radikalt. den PGO Cevennes avskyr motorvägar är inte för honom. Den höga brusnivå som är härledd från de fattiga takisolering gör det omöjligt att föra en konversation eller ens lyssna på radio. Även interiören är bekväma och väl genomtänkta och livet ombord är trevlig, vissa detaljer i PGO Cevennes De lämnar mycket övrigt att önska: Instrumenteringen är svårt att läsa, särskilt på natten, och justera taket kunde vara mycket bättre -I vår resa från Barcelona till Alès släpptes två gånger, en gång i hela motorvägen, med motsvarande skrämma med ett kopplingssystem för enkelt och benägna att misslyckas. Felet löstes efter ett besök, inte till PGO prevista- fabriken.

den PGO Cevennes, stjärna av intervallet, Det går riktigt bra utrustade som det anstår deras priset (51,095 euro) servostyrning, luftkonditionering, uppvärmd vindruta, fönster och elektriska speglar, radio-CD, navigatör, centrallås ... Inget av detta kommer att finnas i Porsche 356 Speedster som inspirerar dig, eller gör din komfort, säkerhet och dynamisk effektivitet. En annan sak är den autentiska charm, patina av gammalt och allt. Men för smak, färg. Det är en fråga om personliga prioriteringar och användning låtsas att ge. Och ekonomin, naturligtvis. De värden som anges för närvarande Porsche 356 Speedster inte ens klokt jämförelse. Men inte bara av den anledningen: PGO är inget fordon men en modern bil samling Visst, effektiv och kul-ser ut som en legendarisk klassiska sport. Med allt det goda och dåliga vad det innebär.