¿SUV eller familie? Vi velger den beste bilen for familien

Hva er den beste familiebil? En SUV eller et familiemedlem?Hva er den beste familiebil? En SUV eller et familiemedlem?Hva er den beste familiebil? En SUV eller et familiemedlem?Hva er den beste familiebil? En SUV eller et familiemedlem?

Mote Biltype SUV eller todocamino ikke for en mer merkbar salgsvekst de siste årene og fremveksten av nye funksjoner av varierte typer (se alle nye SUV som kommer i 2016 og 2017). Av denne grunn, hvis du har reist helt ny bil, og du trenger en bred og allsidig bil som passer dine behov og de av din familie, kanskje du har hevet kjøpet av en SUV eller alternativt ett bil med karosseri familie.

For å hjelpe avgjøre på dette tidspunktet -SUV eller stasjonsvogn-, vi analysere tre tilfeller, tre praktiske eksempler for å lære hvilken modell som passer deg i hvert enkelt tilfelle. Valgte følgende: For det første, Ateca Seat og Seat Leon ST; for det andre, CX-5 versus Mazda 6 SW og for det tredje, Renault Captur Renault Clio mot ST (Sport Tourer).

Ateca Seat og Seat Leon ST: ST gunstig pris

Det er ikke lett å bestemme seg mellom en av to modeller -sete Seat Leon ST Ateca og kjente, som begge er meget tilfredsstillende og attraktiv, med stort potensial for mekanisk utstyr og store bensin- og dieselmotorer, med krefter som strekker seg fra 110-190 CV når det gjelder Ateca Seat, mens i tilfellet av ST løve De er videre utvidet med varianter TGI gass og Cupra sports versjon opp til 290 hk. Størrelses forskjellene er store, fordi, selv om de deler akselavstand, er ST lenger enn 17,2 cm Ateca, mens det er 14,7 cm høy.

- Seat Leon ST, styrker

Intet mindre enn 587 liter av bagasjeplass for Seat Leon ST, høyere enn mange modeller senior figur. I alternativ kan du bestille tilbake nedfellbart passasjer å dra nytte av innvendig lengde og bære objekter opp 2,67 meter. I tillegg Seat Leon ST Den tilbyr mer enn et dusin motorer, med strammere forbruk den Ateca til tilsvarende motor. Prisene er også mer attraktivt for ST familie versjonen av Lion, som det er omtrent 3000 euro billigere den tilsvarende utgave av Ateca.

- Seat Ateca, sine styrker

den Ateca Seat, med en klart lavere lengde (4,36 m) til Sete Leon ST (4,53 m), tilbud 510 liter kapasitet en bagasjerom meget brukbare former. Du kan ha åpning og lukking system "hands-free" passerer foten under støtfangeren. 4Drive firehjulsdrift og all den teknologiske kapittel når det gjelder sikkerhet og utstyr spiller også i favør av Seat Ateca. Vi kan ikke overse kvikke kjøreegenskaper, en av de beste i sin kategori i denne delen.

Beslutningen mellom Ateca Seat og Seat Leon ST er bestemt av den type bruk og pris gunstigere til Leon ST.

SW vs Mazda 6 og CX-5CX-5 og Mazda 6 SW: teknisk trekning

En samme motor og oppsigelse, prisforskjellen mellom familie Mazda6 stasjonsvogn og Mazda CX-5 går litt utover de 1000 euro for SUV. Det er også en minste bilen: 4,55 m CX-5, 4,80 m modell 6. Forskjeller i forbruk, en annen viktig faktor inkluderer ikke: alltid snakk om noen få tideler hver 100 km, enten det er i favør av den ene eller den andre, avhengig av motor valgt. Men hvis du leter etter bagasjen, er Mazda 6 SW den største ... og billigere. Hvis vi tar hensyn til hvor mye liter, vinner alltid Wagon (familie).

- Mazda CX-5, styrker

den trunk CX-5 har 463 liter. Den har en fordel over Mazda 6 SW: Ryggene baksetene foldes flatt på 40:20:40, mer anvendelig enn 60:40. Si mot lasteplanet er høyere enn sedan. Utstyr veldig like. I Stil finish, CX-5 (Mazda6 bringer aktive mot nakkestøtten. Men til slutt luksussistnevnte vinner CX-5 med håndtak for automatisk, HUD (Leder opp Dipslay), alarm og takskinner.

- Mazda 6 SW, styrker

den bagasjeplass av Mazda 6 522 liters slagvolum og hva som er best, har svært vanlige interiør former, noe som gjør det enkelt å laste. Åpningsvinkelen av porten er godt å fylle bilen komfortabelt. bemerkelsesverdig også tilsynelatende kvalitet på interiørmaterialer, hans berøre og visuelle utseende. Panelkonfigurasjon er nesten identiske i begge biler, men ikke den drivende stilling, lavere i Mazda 6.

Tatt i betraktning de ovennevnte, avgjørelsen mellom CX-5 og SW 6 Mazda Det er ekstremt vanskelig. Det er snarere et spørsmål om smak, fordi den økonomiske forskjellen mellom disse to modellene er knapt merkbar (CX-5 er bare litt billigere).

Renault Captur og Renault Clio GTRenault Captur og Renault Clio Sport Tourer: Clio ST, den mest omfattende

Renault Captur og Renault Clio Sport Tourer er forskjellige konsepter, men basert på det samme segmentet, utility. den Captur spiller med fordelen av militære i en kategori av mote -the SUV- med en lengde mer kutt: 4,12 m og økt kjørehøyde; mens ST Clio bruker sin lenger for å tilveiebringe kapasitet trunk 445 liter, dvs. mer enn 68 Captur. I den dynamiske seksjonen, til tross for at et mindre slag, ST Clio drar fordel av sin mindre høyde for å vise mer poise kurve. Forbruk også favorisere den kjente modellen av Clio, gir større mekanisk variasjon.

- Renault Captur: sine styrker

den inne i Renault Captur er meget godt benyttes, samtidig har mange oppbevaringsrom spredt rundt kabinen (inkludert typehanskeboks 11 liter kapasitet), og en stamme med en dobbel bunn. For beboerne, god plass bak takket Skyve setene 12 cm. Den viser også den fjernbare møbeltrekk og muligheten for å ha tak og stolper av forskjellige farger. Som for kjørestilling, dette er høy, veldig hyggelig og utstyrt med full instrumentering. På den annen side, virkelig interessant R-Link multimediasystem som du kan gi taleinstruksjoner, blant mange andre funksjoner. den Renault Captur ikke har 4x4 varianter, selv om det kan gi en bestemt trekkraft kontroll assosiert med mer som er i stand dekk.

- Renault Clio Sport Tourer: sine styrker

den Renault Clio trunk ST tilbud 1 m bred og 80 cm dyp - totalt, 445 liter lagringsvolum- fordi den har dobbel bunn 15 cm til å lagre elementer som brukes sjelden. Plass for beboerne er lik Clio 5-dørs, med unntak av den bakre høyde, 2 cm større i denne Clio ST familie. Deres dynamisk oppførsel stripe høy. den mekanisk variasjon er en annen kraft av Clio ST, med diesel varianter 75 og 90 CV og bensin versjoner 75, 95 og 120 hk. Prisforskjellen er gunstig for Clio, med 3000 euro mindre enn tilsvarende versjoner.

Kort sagt, kan vi konkludere med at den slående design og kjørestilling spill i favør av Renault Captur, mens stammen kapasitet, forbruk, utvalg av motorer og tips prisen skalerer ST familien Clio.