New Skoda Octavia RS 2016 4×4, priser för Spanien

Nu till försäljning Skoda Octavia RS 4x4 i två karossversionerNu till försäljning Skoda Octavia RS 4x4 i två karossversionerNu till försäljning Skoda Octavia RS 4x4 i två karossversionerNu till försäljning Skoda Octavia RS 4x4 i två karossversioner

Vare sig det är till salu, med en officiell pris 35,670 euro ingen rabatt, Skoda Octavia RS 4x4 version AWD sport saloon Skoda. Detta skiljer sig knappast från utsidan och ökar anagram dragkraft av de två-hjulsdrivna versioner, vilket ökar både säkerheten och roliga möjligheter på hala ytor, och en ökning av kostnaden för 1,850 euro.

Den förekommer i en enda mekanisk version, med en motor 2,0 TDI 184 hk och DSG dubbelkoppling robotiserad. som den Skoda Octavia RS framhjulsdriven redan visat, står 4x4 sig för sin dynamiska kapacitet och en motor med en leverans mycket kontinuerlig kraft, med en utmärkt respons mellanregister maximala nominella vridmoment 380 Nm mellan 1750 rpm och 3250 att även kan gnida 5000 rpm, det bör inte sträcka sig över 3500. I själva verket är den del av det maximala vridmomentet nära tidpunkten för maximal effekt, i linje med den senaste generationens motorer. I vardagligt språk, Skoda Octavia RS TDI Det gör alltid möjlighet att välja mellan minst två olika växlar beroende på om vi vill idrotts förnimmelser och njuta av dess utmärkta chassi eller cirkulär i samma takt på ett mer avslappnat sätt

Införliva fyrhjulsdrift har inte inneburit dock en nedgång i prestanda som det bara förlorar 2 km / t toppfart på (228 km / t för saloon) Och nyfiket förbättrar dess accelerations siffror från 0 till 100 km / t på 0,6 sekunder. Dessutom är varken en ökning av konsumtionen upprörande. Endast 0,2 liter / 100 km båda versioner saloon (4,9 l / 100) som familjen Combi (5 l / 100 km), eller vad som är samma utsläpp av 129 och 131 g / km CO2 respektive.

Vad för alla fyrhjulsdrivna Skoda Octavia RS till

den fyrhjulsdrift den Skoda Octavia RS Det är en typ Haldex -Svenska företag nu en del av det konsortium som utvecklade Borg Warner början, sista generationen. I detta fall har den en lamellkoppling nedsänkt i ett oljebad och elektroniskt styrd. I detta fall saknar separat oljetank för den fjärde generationen och har integrerats i själva pumpen inducerar stängning eller öppning av skivorna. Istället har femte generationen sensorer rotationsvinkeln för ratten, hjulen och kan detektera lateral handling tröghet interconnectedly surtiendo information till den centrala styrmodulen som hanterar så snart som detexta eventuell förlust av vidhäftning, modifiera fördelningen av vridmoment mellan de två axlarna på så sätt upprätthålla maximal dragkraft på varje hjul. Det vinner således eftersom det inte är nödvändigt att vänta på ett hjul redan sladd tid.

Den fyrhjulsdrift kompletteras av ett effektivt system för differentiell elektronisk styrning kan underlätta uppgiften att ESP genom bromsning det inre hjulet, som skulle kunna orsaka understyrning. Även om det skulle ske utanför överstyrning, bakhjulen sakta ner, ta hand om det hela tiden varje hjul når maximal effekt kan överföras till marken, varken mer eller mindre. Bilen blir därmed inte bara mer effektiva, men framför allt lättare att njuta av, speciellt om du har valt körläge idrott.

Detta accelererar motorns respons på och introducerar traction control och stabilitet en mer tillåtande logik som även skulle halka bakom även ansluten till glädje för fans av sportig körning ESP.

Du kanske också är intresserad av:

- Skoda priser och nya bilar

- Skoda Octavia: priser och tekniska data för hela skalan