Test: Seat Leon ST 2,0 TDI DSG, last

Test: Seat Leon ST 2,0 TDI DSG, lastTest: Seat Leon ST 2,0 TDI DSG, lastTest: Seat Leon ST 2,0 TDI DSG, lastTest: Seat Leon ST 2,0 TDI DSG, last

Förmodligen vi står inför den bästa León. Och inte bara historia, men också hela sortimentet. Motor, chassi och kropp, perfekt bil som passar lika drivande prestanda och funktionalitet.

ST kommer också, hur man inte, ramas in under de grupp standarder i termer av verklig och upplevd kvalitet, återvänder för att hitta, även med en tung och lång grind bakom sig, med skarvar mellan ark nedan som millimeter clearance minimistandard för andra ädlaste varumärken i gruppen, eller soliditet gångjärn som verkar för att garantera dessa obligationer, och resten i kroppen, för livet.

Seat Leon STUtan att gå djupare, jag tror att de är mycket små detaljer som kan extrapoleras över Lion i någon av dess carrocerías-, inredning ingår som gör vad du inte kan se eller kan uppfatta när du är klar känsla.

kvalitet, chassi eller motor, Det går så Sobrado ner Lion som alla andra. Först, eftersom hans extra 27 centimeter kropp lägga mycket mer funktionalitet än vikt -detta format är lättare än andra kompakta 5 dörrar. Andra eftersom dess installation, Seat har perfekt kombination dynamik och komfort med någon av dess möjliga dämpning, och även en mycket bekväm version -probamos hjul utrustad med kanten 17"-. Och för det tredje, eftersom Detta 2.0 TDI leadeth inte bara mycket bra till León, men lägger också till förfining av användning och upp; upp till dubbelt jag var tvungen att bekräfta poster klang eftersom de är Mercedes egna siffror som en generalist, något som är vanligt i denna typ av organ i bagageutrymmet gör resonansbotten.

Familj i ett kompakt kamerahus Det betyder inte alltid familjelivet, men mångsidighet. Det finns ingen bättre tillgång till baksätena eller bredare jämfört med normal León, och även bättre höjd, Lion ST är också värd antingen tre vuxna tillbaka. Men efter dem, inte mindre än en halv kubikmeter till ditt förfogande. Det är den största och även grinden i en vinkel förhindrar belastnings skrymmande föremål ovanför akter. Men om du behöver mer, jag tror inte 20 eller 30 liter liknande verkliga extra liv du sparat, om du inte ringa och Skoda Octavia Combi efternamn är. De 120 extra liter i sig kan då vara relevant, men även strukturellt och mekaniskt med bilar är mycket gemensamt, Seat ger ytterligare körning över andra familjemedlemmar kategori att etablera sig som en av de mest önskvärda, särskilt med denna turbodiesel.

TDI: 105 eller 150

Seat Leon STJa, jag tror också att det bör finnas en paus mellan, det finns också en 110 hk Ecomotive 1.6 TDI över blocket och ingen ursäkt att Seat erbjuder effektiva bensinmotorer inklusive 1,4 TSi- -magnífico block. Om du kan, för detta organ inte tveka: den stora motorn är den vinnande hästen. Superb elasticitet respons och progression från botten till toppen. Agile och snabb samt för att få fart DSG sin verksamhet i sig jag missade tröghet funktion för att skära lite mer sin konsumtion. Och inte på grund av dåligt, eftersom det är en annan av hans stora förtjänst. Denna motor kommer i kontakt inte honom multi axel, men i inget fall är en avgörande faktor. uppenbarligen, Du kommer att känna mer tröghet, men också en millimeterkontrollvägar garanterar trygghet vid alla tillfällen. Och mer utrymme, är att skillnaden som leder till sina konkurrenter.

strax

Frenada: Stratosfäriska motsvarande Golf som föll 70 m, nästan sex om inte Lion, som inte saknar bett eller motstånd.

förbrukningar: Bra väg, utmärkt i stan. Detta hjälper din vikt. För din fördel, född sparare.

omkörning: 80% är merit TDi, resten av DSG, snabb hastighet ner för att få fart i övningar som kräver det.

acceleration Det är inte deras specialitet, men barriären tid defi ning en snabb bil.

byta Väl stapplade, DSG inte bara lägger stor tröst att använda, även mekanisk agility.

bagageutrymmeMycket djupa och praktiska säkerhetskopior att avta förrän nästan horisontellt.