Seat Ibiza 1.0 TSI 110 FR, liten översittare

Test: Seat Ibiza 1,0 TSI 110 FRTest: Seat Ibiza 1,0 TSI 110 FRTest: Seat Ibiza 1,0 TSI 110 FRTest: Seat Ibiza 1,0 TSI 110 FR

den fjärde generationen Seat Ibiza, född 2008, renoverades 2012 och nu uppdaterat sin exteriör endast skiljer sig med LED-varselljus, utformningen av hjulen och veck på hans kropp något markerade. i dess interiör den förändringar De har mer relevant, mjuka plaster och andra material som utstrålar mer kvalitet, men framför allt med en ny integrerad instrumentpanel pekskärm som gör att en stor anslutning. Standard är 5,5 "men valfritt för 200 euro hittat en annan 6.5", med utmärkt noggrannhet och funktion "Mirror Link"Vilket gör att både reflektera och hantera olika information från det vår smartphone; antingen systemet Android eller iOS, med bil Play. Eventuellt för 270 euro, kan läggas backkamera och 400, ett komplett navigationssystem.

Mindre förskjutning, mer makt i Seat Ibiza

Men viktigast av detta Nya Seat Ibiza Det är vad som inte sett. I den mekaniska står ankomsten av en ny tricilíndrico bensinmotor som den presenteras som ett utmärkt alternativ till diesel, med den svåra utmaningen i denna version av 110 hk ersätta beröm 1,2 TSI 105 hk fyra cylindrar. Från utsidan, vid start, tomgång, överraskad av sin sportiga ljudet medan vi verkar vara på GTI (Cupra) version av intervallet. Men när temperaturen har vidtagits eller pågår, går obemärkt. För prestanda och förbrukning vinster klart 1,2, Det är ca 0,3 sekunder snabbare acceleration och med en genomsnittlig förbrukning 0,6 l / 100 km lägre. Överraskningar av förfining och om inte agudicemos mycket våra sinnen, för deras försvagat vibration är svårt att gissa att det är en tricilíndrico; men åtminstone denna Seat Ibiza, Det når inte den nivå som uppnåddes av Ford EcoBoost 1,0.

den chassi Det har inte varit omedvetna om olika inslag, med XDS elektroniska differentialserie för versioner av mer än 100 hk, nya stabilisatorer och dämpare; med möjlighet till 350 euro om piloted undertecknat av Bilstein nyckel knapp som erbjuder Normal eller Sport inställning som också verkar på motorrespons och förvaltning. Det finns ingen stor skillnad mellan de två, men 310 euro vi har en Ibiza FR ram som blir en av de mest effektiva verktyget med nästan ingen minskning i komfort.

frisättning FR, av tydligt idrotts färgämnen, Det ger hög effektivitet med liten kostnad i komfort. Dämpning är fast, men åtminstone med kuddar Bilstein Lotsade svarar också med kvalitet, utan torrhet.

Bland de drivande hjälpmedel serien, den här platsen Ibiza 1,0 TSI FR särdrag Automatisk bromsning efter en kollision, varning av trötthet hos föraren, Hill-start assistent, kontroll däcktryck ... men de lätta och regnsensorer är valfria (200 euro).

Ytterst Nya Seat Ibiza FR 1.0 TSI Det är en vinnande långa versionen sportighet utan förlust av komfort och visar en bra övergripande balans, med en förvånande beboelighet. Avstå mycket nöjd något under användning mot den 1,2 TSI, vilket avsevärt förbättrar prestanda och bränsleförbrukningen med.