Saab 9-3 Sportsedan 1.9 TiD 150 hk

9-3 blandning elegans och sportighet.Rodador stor potential att förbättra Diesel.Road visar en strålande valsning.Säkerhet och kvalitet, värderar Saab.

Under tiden, är partikelfiltret en mycket sofistikerad element som hanterar "fånga" de kontaminerande partiklar som produceras av dieselmotorer. I det här fallet har ingenjörerna Saab och General Motors utvecklat en enkel mekanism för filterregenerering. När datorn beslutar som är smutsig, order vad de kallar en "súperinyección" större brinnande bränsle än normalt höja motortemperaturen vid 600 ° C Med denna "värmare" partiklarna bränns ensam och filtret blir vara rena.
I slutändan, förklarar Saab att denna motor är helt förenligt med kraven i Euro IV standard

Förutom automatisk användning, har lådan ett körfält för att använda den med sekventiell kontroll och tar även rattpaddlar för ännu enklare och säkrare hantering.Under landning i Tyskland hade vi möjlighet att testa 150 hk motor med båda varianterna växellåda. Som väntat 1,9 TID bekräftade bara bra uppfattning som vi hade från honom, om att förbättra vissa aspekter.

På alltid övertygande 9-3 Sport Sedan chassi, driver motorn felfritt. Återigen har vi sett hans ständiga drivkraft, hans ädla karaktär och progressivt sätt kraftutveckling.
Det är inte en aggressiv motor eller de som är överraskande stor "kick", men utvecklar ett bra jobb i mitten regimen eftersom den använder 90 procent av sin maximala vridmomentet mellan 1.750 och 3.250 varv, vilket den har ett brett och komplett utbud av strömförbrukningen.På vägen har 9-3 visade kraftfull, smidig och snabb, helt lysande accelerationer och alltid mer än tillräcklig styrka för att komma ur några problem. Bra dynamiska beteende 9-3 är inte något nytt för oss: Sedan en tid tillbaka prisa din försäkring och inkopplat roll, liksom dess stabilitet och smidighet inom virado. Den multi-link individuell bakhjulsupphängning fortsätta att visa sin effektivitet genom hur svårt vägen.

Således är kraften i 1,9 därför sätta ett plus styrka i sin förmåga att flytta sina livliga rytmer och mycket snabb kurvtagning. Det kommer också att ge mer komfort till de bekväma väg resor: med sitt breda användningsområde, är det lätt att glömma att ändra när vi går på motorvägar.

Motorn är klart mer livlig med manuell växellåda, som blir mer flyktiga accelerationer. Men detta automatiskt, med dess extrema mjukhet och komfort i dess ledning, gör det mycket svårt att välja.

I båda fallen har vi sett att nivån på motorljud som överförs till hytten är ganska liten. Naturligtvis kände vi mindre än, till exempel, som sänder en Signum, även om dessa uppfattningar måste bekräfta sonometer i handen.