Test: Mercedes C Estate 220 BlueTEC, den höga bar

Test: Mercedes C Estate 220 BlueTEC, den höga barTest: Mercedes C Estate 220 BlueTEC, den höga barTest: Mercedes C Estate 220 BlueTEC, den höga barTest: Mercedes C Estate 220 BlueTEC, den höga bar

Om du läser bevis på den sista C-klass motorväg kan det ge intryck av att denna nya generation har blivit ett ämne som det Klass C sänder vara ett övre segment. Det kan tyckas en reklam argument, men jag har funnit att det är sant. Det finns ingen perfekt och trots sina förtjänster och brister, som också har en bil, har lagt ribban mycket högt bland sina konkurrenter, och de är inte alla dåliga. Så vad jag förmedlas sedan och nu familjen bekräftar som är identisk nivå. Det är en av de bilar som kombinerar en bra chassi, för min smak nu bäst i segmentet, åtminstone i de normala versionerna när AMG kommer att värdera det igen- med en trevlig interiör, mer än anständigt konsumtion, till en föreställning över för ett normalt liv och ett framgångsrikt estetik. Det är den bredaste i sin kategori, några centimeter inget drama, och priset är högt, som är brukligt i den tyska premium. Tryck analysera.

Mercedes klass C Estate 220 BlueTECFör att förstå testet Mercedes C Estate 220 BlueTEC måste man först veta under vilka förutsättningar utrustning. När det händer i Audi eller BMW Listan av extramaterial är så bred och berör många sektioner som i slutändan resultatet beror mycket på hur du ställer in din enhet specifikt. konventionell, pneumatisk eller selektivt dämpnings suspension; samma eller olika däck som främre och bakre bromsarna med bättre kylning, olika höjder ... alla påverkar slutresultatet. C Estate Detta test kommer med dieselmotorn 220 BlueTEC av 170 hästar (40.775 €) och automatisk ändring 7G-Tronic (2795 €), Interiör yta Avantgarde (1397 €) och utanför AMG Linje (2874 €). Detta innebär, förutom den estetiskt tilltalande eller utrustning som du kan se på bilderna med hjälp av fjädring med mer än rekommenderat variabla hårdhetsdämpare med 1,5 cm höjd infällda, parametrisk riktning sport, frambromsarna borrade och annorlunda däckstorlek fram och bak.

Mercedes klass C Estate 220 BlueTECUnder dessa förhållanden C Class Estate Den har ett beteende först. njuta av bästa främre änden segment, skarp och lydig, mycket bra känsla i händer och en riktning som varierar sin utväxling turer och subtil och roligt sätt. Bakaxeln är inkopplat och sällan antytt av ESP makt lämnar honom, utrullning att göra mycket dåliga saker för att få dig i trubbel. Det fungerar bra i jättegryta med hög hastighet. trots hög och stötande vikt (100 Audi eller BMW kilo) inte känna balansera kroppen eller tvärgående eller longitudinellt. Det är inte svårt heller krossar på långa resor, men den låga profilen däcket av denna enhet det gör ont att minska farthinder med en något tråkig duns jämfört med körkomfort erbjuda snabbare.

Min rekommendation: Om du gillade denna uppsättning däck engagemang luftfjädring AIRMATIC (1,584 €) som ger dig en liten S-klass som sportig eller bekväma som du vill. Om du inte är entusiastisk över den här typen av suspensioner, serie AMG Linje Det är mycket bra, men bättre med däckprofilen Om du letar efter komfort framför allt. Om du är min, kan du lämna inställningen för denna enhet och vara glad; även om jag skulle sätta AIRMATIC, som har ingen av dess konkurrenter.

Mercedes klass C Estate 220 BlueTECmed dess 170 hk Diesel Det bär en mer än rätt motor. Om du vill ha något du har 250 BlueTEC 204 hk men det kostar 7000 € mer och alternativen är dyrare eftersom de är skyldiga att betala 4,75 procent registreringsavgift. Inte kompensera inte söka högre prestanda. 220 BlueTEC ger en bra nivå och förflyttar C Estate med lätthet och viss dynamik. Det är inte lika snabbt som BMW 320d med några tiondelar av en sekund, men ingen må tro mig det snabbare; 0-100 km / t på 8 sekunder är bra (7,52 s tar BMW) och 0-1000 meter 29,24 sekunder är inte dåligt (i 320d Touring 28,54). Det är en motor som tillbringar lite, 5,9 l / 100 km i genomsnitt, med vilken du kan övervinna 1.000 km autonomi om du gör en mjuk körning. igen BMW visar att motorn är bättre på alla, med en genomsnittlig utgifter på 5,4 l / 100 km, men liten skillnad finns.

Det ger hög visuell kvalitet interiör och mycket god ergonomi. Front inga men, baksätet ger rättvisare konkurrens. Bredden är densamma som dem men mindre benutrymme. Måste sitta vid återförsäljaravtalet och värde för dig själv, men kom ihåg att enligt våra mätningar Det har 6 cm mindre än A4 Avant och 3-serie Touring; faktum är att med mina 1,79 meter high'm bekväm sitta tillbaka och framsätet i min vanliga position inte leka med knäna på baksidan. Sätena kan fällas ned via en knapp på sidan eller bagageutrymmet; mycket bekväma, men att ersätta dem måste göras för hand, och resten. Startkapaciteten är 390 liter upp brickan som för övrigt går upp och ner automatiskt när du öppnar bagageluckan (410 l A4, 400 liter och 405 liter V60 Touring 302d). Du kan utrusta den med all teknik i en klass S och det är mycket bra men dyrt ena handen på den andra. Egentligen behöver du inte mycket att ha en välutrustad bil, men om du inte är försiktig du ökar mycket räkningen eftersom allt är aptitretande. Inte en klass A större, men en mindre S Class. Jag bor med sin utmärkta beteende och, åtminstone för mig, attraktiva estetik. Är dyrt, kan det inte hjälpa, och om du ställer in den för att passa. En vänlig råd: Köp inte en SUV, kanske en familj saloon så här, kommer du till samma plats.

Video: så de testar MOTORVÄG