Jämförelse: Audi SQ5 TDI vs Porsche Macan S Diesel, SUV elit

Jämförelse: Audi SQ5 TDI vs Porsche Macan S DieselJämförelse: Audi SQ5 TDI vs Porsche Macan S DieselJämförelse: Audi SQ5 TDI vs Porsche Macan S DieselJämförelse: Audi SQ5 TDI vs Porsche Macan S Diesel

Första misstag vi kunde göra, och i själva verket utgjorde en första kall intryck första gången jag fick honom: tänk att Macan, genom det faktum att vara en Porsche, måste vara en uppenbart SUV sports personlighet. Andra misstag att tro att en sedan, med alla de egenskaper inneboende representerar den kategorin, måste vara en bil med tre kroppar, relativt låg kroppen och inte kan lämna asfalten. För det tredje tror att med två ton i vikt för en bil relativt kompakt proportioner inte kan genomföras för extrema effektivitet verkligen sportbilar. Och för det fjärde, att tro att Porsche alltid måste ligga före någon av dess systergrupp. Om du är en enda röra, börjar vi se detaljer.

Nykomling, tre motorer är mer än tillräckligt för att täcka den potentiella publiken för Porsche, men inte uppenbart att med tiden kommer varumärket ge upp nypa, här antar versioner med fyrcylindrig motor. Vad som är säkert är att medan bensin Porsche hade alltid gett lösa tyglar till hästarna -i synnerhet Macan redan når 400 hk i Turbo-versionen, verkade Diesel har en slogan i vilken ingen jag kunde äta du ser en VW eller Audi, utrotas efter klättring prestanda sedan 300 hk V8 eller rida på din stora SUV, så Jag vet inte hur länge varar den SQ5 55 hk fördel nu belastar sin rival i dag. Det finns faktiskt en skillnad mellan de två begreppen bilar när SQ5 är en tydlig specialisering på Macan Diesel till att en balanserad idrotts sida som vanligtvis representerar Audi i versioner -curiously S, S används också av Porsche i denomination- den som översätter I en vidareutveckling av mycket sportig och mot en specifik chassi set-point mycket mer öppna och "gentrified" den nya modellen av Porsche.

Jämförelse: Audi SQ5 TDI vs Porsche Macan S Diesel

Fjäder eller latex

Här ligger en av de stora skillnader som vi finner bland dem eftersom medan Audi Q5 har stängt dörrarna till luftfjädring, har Porsche öppnat breda, långa betalning. Det är inte absolut nödvändigt för att uppnå en Macan gå som det går, men kanske att föreskriva att Extra förfining som Porsche har ålagts andra modeller i kategorin ... För att göra detta, och att njuta av två bilar i en, med tanke på de höga flera olika konfigurationer och flexibilitet som erbjuds. Egentligen finns det två alternativ som Porsche erbjuder över konventionell våren / dämpare med Standard: PASM krävde -amortiguadores sida med med variabel justering och pneumatiska som i sin tur innehåller PASM-.

30 mm underkroppen Audi Q5 och antar ryck med vilket mer än kompenserar för sidogrepp av ofantliga 20-tumshjul standard- och tonhöjds av ett underrede där falla mer än 1100 kg. Firm, torr förmodligen inte bara fråga om kvalitet, inte längre de tydligt inriktade på effektivitet och göra SQ5 är skäligen obekväm, när Macan kan bli en knapptryckning, som i vår enhet testas, en riktig matta isolerar hur och hur mycket asfalt kropp i dess mer bekvämt, men när man väljer den starkaste och "stängt" dämpningsorgan möter också en superbil med oklanderlig åkkomfort. Det är slående att även i denna konfiguration Macan erbjuder ännu större än väntat, men att de inte innebära en förlust av förtroende och precision för att påskynda alla sina hästar kroppsrörelser. Det är där, förmodligen, Porsche visar att utsökt set-up på sin framhjul att vända, stödja och återhämta sig utan synbar ansträngning, men hur mycket arbete det är dolt i sina sändningar, så att oberoende av den höga effektiviteten av varandra, en av dem gör det med en naturlighet utöver det vanliga.

Jämförelse: Audi SQ5 TDI vs Porsche Macan S Diesel

mellan kurvorna

Jag lovar att du inte tala om för dig hur mycket snabbare bil än den andra kurvan: sitt grepp är sådan att sunt förnuft hindrar dig att nå dessa mål, även om jag har känt större förtroende för Audi när det gäller att se och fortsätta att öppna gas. Men i den SQ5 når en punkt som uttrycker viss mättnad i sin framaxel Porsche när det finns andra faktorer som ger extra poäng smidighet till din midja, kanske för att den centrala differential SQ5, trots dess potentiella distributioner, ger ett beteende mycket mer fyrhjulsdrift den multidisc koppling Macan, med tydlig anlag för senare tåg utan sladd, bidrar till bilens smidighet även om den bakre sportdifferentialen som verkar bättre att lägga till funktioner "vridmoment Vektore" hans rival.

Med sina motorer känner likadant, förutom att här klockan själv visar skillnaden mellan de två. Den SQ5, biturbo på grundval av Macan, är också en "gurgla" och ljud, liksom korta snäv marscher, stimulerar det så med gasreglaget Du känner mycket mer press på ryggen än på Macan, framför allt, men också mycket raffinerad "oändlighet" Om du tänker använda sin fulla nytta. Beträffande den bästa användningen av Posche förmodligen komma härstammar snarare än skillnaden av hästar, av sina respektive växellådor: trots lika slutlig utveckling, har omvandlaren en större värmeväxling att den dubbla kopplingen. Förresten, inte vad som är kan identifiera vilken som är vilken av hastigheten mellan växlarna. Kort sagt, vattnet Macan katten krävs för att bli en produkt säkert mer "global" hans rival, även om ditt saldo endast väger förnimmelser och data, Audi tar golvet.

Jämförelse: Audi SQ5 TDI vs Porsche Macan S Diesel

strax

acceleration: Typhoon eller orkan. Hästarna döma och göra rättvisa. Tids skillnaderna är proportionellt mindre än den vid makten, men från insidan, kan du känna skillnaden mellan missilen och raketen Macan Q5.

Frenada: Av tvingande. Kg och alltför många krav CV "stål" kvalitet. Specialisering som en sport SUV Q5 återspeglas också i en överdimensionerad lag som gör sträckor med stor Tensioner också Macan.

loudness: Genom kvantitet eller kvalitet, enastående. Den låg ljudnivå är ett av de oändliga egenskaper som gör den mest raffinerade SUV Macan. Den SQ5, å andra sidan: några Dieselavgaser resonans som honom.

omkörning: En värld. 55 hk gör SQ5 är en halv sekund snabbare. Efter sina motorer, stora skillnader även i sändningar. Mycket snabb omvandlare 8-hastighet dubbelkoppling mot supersoft 7.

Effekt och vridmoment: Dubbel eller singel. utrett-och Euro VI och V6 monoturbo- AdBlue, Bi-TDi erbjuder en hård tryck hög avkastning utan i hela varvtals känslan är att ingen motor saknar progressivitet klart fylligare.

förbrukning: Sport ... och nomader. Med dem kan du mycket snabbt med konsumtion kan du uppnå en stillsam takt med motsvarande bensinversioner. SQ5 utgifterna mest logiska, men ingen oproportionerlig.

Mått och vikter: Samma målstolparna. De börjar från samma struktur och dela i allmänhet det inre utrymmet. Audi tillägger mångsidighet med sin bakre säte längsgående förskjutning. Vid denna storlek, två ton ska skrivas in kilo.