Första testet: Opel Adam S med 150 hk

Opel Adam S, små sportOpel Adam S, små sportOpel Adam S, små sportOpel Adam S, små sport

Det är en liten, specialiserad modell stad kan inte leda till en sports, när det i själva verket är en mycket vanlig formel, men hade fångat min uppmärksamhet dynamik sänder till dig Adam som motor, verkade avsett att röra sig mellan sylt. Det är kanske befogat eftersom Adam har varit den modell som Opel har utvecklat sin sportprogram förra året. Specifikt, en Adam R2 Han har kört olika rally, inklusive den spanska nationella.

Adam Opel SAv dessa skäl Adam S versionen verkar i linje med andan i modellen. Den har en 1,4 Turbo bensinmotor öppnings- och stängningsfaser varierande insugning och utblås, vilka utvecklar 150 hk och 22,5 mkg, och arbetar med en låda manuell 6 VELOCIDADEs med utvecklingen snäva den avsedda sportsmannaanda. den chassi det har lämplig prestanda motor, med fjädrar och dämpare specifika, uppenbarligen med fastare morons.

den bakre torsion balk Det har också flyttas för att ge större vridhållfasthet; det har omprogrammeras programvara elektrisk styrning (Förresten, kommer justering ta resten av intervallet) och slutligen tillgrep lag bromsar föregående Corsa OPC 192 hk (Front-skivor 308 mm diameter och bakre 264) för balansering av hela. fälgar 17 inches däck 215/45 Du kan byta uppsättningar 235/35 R18. Och slutligen, S du kan bortkoppling av stabilitetskontroll ESP att dra större nytta av de kvaliteter av dess ram.

En blick utanför leder dig att upptäcka en ny bakspoiler då taket, paragolpes nya utformning betingad av den nya avgasutlopp och framåt, djupare läpp på kjolen. Du har upp 10 organ färger och tak 5 att kombinera med en röd outgivna och exklusivt till taket. Inuti den personalisering, och alla Adam, detta är "oändlig". Eventuellt innebär det en chockerande baquets undertecknat av Recaro och det har all den teknik som finns i dag, med tonvikt på dess multimediasystem Internet-anslutning.

atom

Adam Opel SUtanför och du antyder det är inte ett Adam något och fantastiska Recaro du har inga tvivel kvar. den ratt är mycket stor och bred bågen, något som jag särskilt. Du börjar att rulla och Adam S du lämnar in en trampa fast mycket hög. Du känner mycket och reaktiv fast dina instruktioner riktning, broms och accelerator... vi som mini och den andan "go kart känsla". Motorn känns fullt ut från botten. Det har inte "turbo tid"men från 1000-6500 rpm, där korta, skjuter hårt men mycket linjärt, bort från explosivitet hos OPC varumärke. det lämnar mycket lätt leda snabbt, stressless som kan komma från din snabba reaktioner och korta slaget. Det är mycket smidig, men inte våldsam. Du känner säkert och oslagbar på vägar som de cirkulerade i Portugal, avsnitt som driver World Rally Championship. En avsiktsförklaring och betrodd av Opel.

den Adam S tur med lite volanteo, stöder mycket snabbt utan att känna valsning, tractions rent accelererar För att lämna klockan i 8,5 sekunder i förbigående 0 till 100 km / t. den bromsar de har beröring och betningsmedel för att driva Adam S just där, och jag misstänker att kommer att säkerställa god motståndskraft mot hårt arbete och fortsatt. till Adam S du njuta av exponentiellt i sådana tomter, där allt är på väg att bli en jätte mördare. I mer öppna profiler "rak linje" du reserv fasthet suspension när är krokig asfalt, men det är inte en bil radikal som är hans andra rival, Abarth 500. detta Adam S utstrålar en premie doft: det är en bil som verkar vara mycket bra gjort och klar. Det kommer att anlända i Spanien mars. Priset är nu okänd.