Test: Nissan Juke 1,2 DIG-T, provocerande

Test: Nissan Juke 1,2 DIG-T, provocerandeTest: Nissan Juke 1,2 DIG-T, provocerandeTest: Nissan Juke 1,2 DIG-T, provocerandeTest: Nissan Juke 1,2 DIG-T, provocerande

Jag gillar Nissan Juke. Inte jag dölja. Med sina förtjänster, som gör det så gott som unikt, och deras brister, och även få dem avsevärt. Det har aldrig varit i denna mening, en rund produkt ... men är det Nissan aldrig också tänkt att det ska vara. Det var redan Qashqai. Efter förutsättningen för "inget vågat, hälften vunnet" den Japansk tillverkare och uppfann ett annat verktyg. Tall, muskulös och upprorisk lyckades Nissan Juke att vara en av de få bilar som aldrig lämnar likgiltiga och i sikte men sedan touch, alltid förmedla något annat.

Naturligtvis fyra år senare, är han inte längre ensam i ett segment som skulle säga att han återuppfunnit. Nya små SUV, men mindre aggressiva, som Peugeot 2008 eller Ford Ecosport, försöka överskugga, samtidigt som nyligen Renault Captur Det verkar ha vunnit de senaste månaderna slaget vid återförsäljare. Så deadlines och konkurrens, Nissan spelas idag ge ett uppsving för sitt sortiment för att slutföra set ... något annat samtidigt som den är samma vanvördigt typ.

bad boy

Nissan JukeI själva verket Nissan Juke ännu mer understryker idag sin karaktär. Nya piloter, stötfångare, färger och fälgar (här och upp till 18 inches) läggs nu till ytterligare anpassning i dekorera speglar, dimma, konsol eller ventiler så att det ser ännu mer besvärliga. Skick ökar och här inte längre bra i återigen begränsad bakre raden. Och det är att om Nissan har själv kunnat reda ut den här gången en svag punkt som var boot (och aldrig bättre när poler utrymme mellan trim och kropp), boendeförhållanden måste vänta tills en ny generation.

mycket Användbara är idag mycket bra 155 liter bagageutrymme vinnande Juke förnyas för att ge en total belastningskapacitet (380 liter) nästan lika kompakt. Utan det klippt det bakre utrymmet är fortfarande i första hand en bredd (endast 125 cm) och en höjd (vi mycket begränsad 86 cm) nästan litet medborgare. Så låt oss ställa oss bättre hjulet, som är där vi verkligen alltid njuta av denna Nissan Juke.

hög position, mycket direkt adress, Durito men exakt förändring och framför allt höga och mycket praktiskt, fast suspension... en liten SUV som säkerligen kommer att bjuda in enheten. Naturligtvis har en hel del personlighet, som just syftar även idag sin ny bensinmotor. Glömma och små 94 hk 1.6i bas Visia endast grundläggande mål och faktiskt alquiladoras råvara. detta DIG-T "små" 1,2 115 hk och ursprung Renault Det är den som öppnar i dag i praktiken sitt utbud: A 4 cylinder och TDI, som ersätter den tidigare 117 hk aspireras naturligt 1,6.

Nissan JukeAlltid i tvåhjulsdrift (AWD är reserverad uteslutande för den översta 1,6 DIG-T 190 hk) och upp till 20 procent mer vridmoment än den över atmosfär, ligger den mellan 2000 (då praktiskt taget börjar blåser fullt turbo) och 4000 rpm, är mycket roligare. Vibrera med god dyker upp, inte alltid känner en mycket lätt Nissan Juke och även under och över detta system om du uppfattar en brist på motor genererar goda prestanda. Säkert mycket bättre än de som redan registrerats nyligen i den övre Nissan Qashqai, där 110 kg mer vikt och därför obegripliga signifikant längre utvecklingen av förändring (alltid i Juke och 6 hastighet, till skillnad från 5 av ovan 1,6) genererar större barlast i den kompakta SUV. Juke ja flyttar han väl detta 1,2 DIG-T, liksom vi alltid har uppfattas på Renault Megane.

Vi talar förstås smidigt och snabbt, där även 1,2 DIG-T tryck kommer att erbjuda både referens och som alltid vinna 1,0 EcoBoost motorn 125 hk 3 cylinder rida hans rival Ford Ecosport. Och är det, konsumtionen, ändå har oavslutade: mer än 7 l / 100 km i genomsnitt Nissan Juke är till stora kostnader, och se lite 10 att vara generös med gasreglaget. Motor fråga själv (Ecosport själv tillbringar mer än en halv liter mindre) och även "stora kropp" (en Mégane med samma 1,2 turbo spenderar upp till 0,7 l / 100 km mindre).

Aroma GTi

Nissan JukeAggressiv, tillräckligt snabbt, Gaston, fast, mycket direktkontakt ...Det låter inte som jag säger nästan GTi? Det är praktiskt taget vad då kommer också vara Nissan Juke vägen mot rivaler. Utan att vara kort i komforten i en Peugeot 2008, doserar inte heller korrekt körglädje, men deras är klart mer smidighet. Ändra riktning mycket snabba, platta varv med lite krängning och är mycket snabb i sina reaktioner ... ibland för mycket.

Shortie strid, hög Durito suspension och en mycket permissiv ESP, Nissan Juke har ganska nerv, så det är jättekul, men också ber dig att inte försumma det oväntade: kraftig inbromsning stöd, övertro eller en snabb undanmanöver kan leda till något bryska reaktioner även når snabbt skärande hans bak. också markerad med ett speciellt särdrag överskott däck (225/45 R18) Återstående änden progressivitet deras rörelser.

Som alltid idrotts nyanser ser i en glad Nissan Juke 1,2 DIG-T, nu, också är utrustad extremt. Om drygt 18.000 € att kostnads ​​rivaler har redan en god tillgång serie, med däcktryckskontroll, Radio CD med Bluetooth och USB, farthållare, klimatkontroll och Stopp / Start, Tekna efterbehandling i S vi testade inkluderar sådana ovanliga element i segmentet som den så kallade säkerhetssköld (styr död vinkel, filbyte och rörelsedetektorer) eller visionen kameran 360 grader. Nya komponenter för att göra ännu mer speciell detta alltid fräcka Nissan Juke. Jo vi vill.