Kontakt: Volkswagen Golf 2.0 TDI 4Motion, den säkraste Golf

Volkswagen Golf 4MotionVolkswagen Golf 4MotionVolkswagen Golf 4MotionVolkswagen Golf 4Motion

För en tid sedan 4MOTION står åtminstone i Golf, de är synonymt med Haldex. Detta system, baserat på behoven hos maktfördelningen mellan fram- och bakaxeln varierar med en koppling, lovar lägre bränslekostnader eftersom, när de inte behövs, inte skickar nästan kraft till bakhjulen och detta vilket minskar parasit dra. Den 5: e generationens Haldex produkt innehåller vissa förändringar, inkluderande en vikt 1,4 kg och eliminering lägre systemtryckuppbyggnaden, och har nu en elektrohydraulisk pump för att generera oljetrycket som verkar på nämnda koppling reglerande dragkraft.

Kontakt: Volkswagen Golf 2.0 TDI 4Motion, den säkraste GolfGenom att arbeta tillsammans med ESP-sensorer, redan innan ett hjul börjar tappa greppet kan agera på det genom att fördela vridmoment, och ingripande är nu ännu snabbare, enligt dess ledare. Förändringarna distributions beroende på den effekt som tillföres till motorn, rotationshastigheten hos hjulen och styrvinkeln. Bör vara manövrering, eller körning med hög hastighet med motorn vid låg belastning, är mest dragkraft till framhjulen. Men om situationen så kräver, nästan 100% kan omdirigeras till bakaxeln.

Till allt detta, Golf 4Motion lägger till nya funktioner som förbättrar dynamiken och tillåter ström också spridas mellan hjulen på samma axel. Detta är den "elektronisk differentialspärr" (EDS), vilken den är integrerad i ESP och, om ett hjul förlorar dragkraft, saktar automatiskt sin behörighet att passera till den motsatta sidan. Detta system innefattar både bakaxeln och framsidan, och det gör XDS-funktion, det målet att reducera understyrning vid kurvtagning i hög hastighet (inte nödvändigtvis låg acceleration) tas, och för att de två hjulen på insidan av kurvan, även automatiskt, så att rotation induceras så bromsas "tvingas". Resultatet som inte kunde annars ges bra utgångspunkt, är utmärkt, vilket ger twist smidighet och kontroll i känsliga situationer där bilen är enkelt och progressiv.

Motor och beteende

Just nu kommer även i Tyskland också drivas 1,6 TDI, den 4MOTION i vårt land är förknippad endast till motorn 2.0 TDI 150 hk och Sport finish. Det är en mycket balanserad och prestacional kombination, även om Utvecklingen av förändring, de förblir ganska länge trots har förkortats i förhållande till den främre-drivmodell, straffa återvinningar 5 och 6. Setet är mycket trevligt och motorn driver hårt underifrån samtidigt förfinas när som helst och med en mycket låg ljudnivå. Enligt officiella uppgifter, Acceleration från 0 till 100 km / t är oförändrad framför den främre-drive version, 8,6 sekunder, men den maximala hastigheten reduceras 216-211 km / t.

Konsumtion och ekologi

Effektivitet beaktas, men den större vikten av den totala spänningen (Golf 4Motion flytta 1354-1449 kg, enligt tillverkaren) och inneboende friktion i systemet, även om de är nere, gör den genomsnittliga konsumtionen ökar, särskilt från 4,1 till 4,7 l / 100 km, som det är inte mycket, men det höjer nivån på CO2-utsläpp 106-122 g / km, så att det upphör att vara befriad från skatt, vilket också kommer att påverka negativt priset på många lockande alternativ som kan införliva senaste generationen av Volkswagen Golf.

inre liv

Kontakt: Volkswagen Golf 2.0 TDI 4Motion, den säkraste GolfInside ingenting förändras jämfört med en konventionell, förutom att 4Motion Golf logotyp framför växel visas. Därför kommer få eller inga träffar placeras i denna punkt utan en mindre intuitiv användning av sina telematiksystem i Audi A3 modell med vilken den delar plattform och all-wheel drive-teknik. I fallet med Golf kräver multi-touch screen mer uppmärksamhet åt att hantera ratten av hans rival, där skärmen är konventionell. Annars inkluderar olika system som driver hjälp de flesta av dem valfritt, som smarta ljus, aktiva lane assistent eller radar farthållare med automatiska bromsfunktioner.

Med fyrhjulsdrift Golf blir en ännu mer effektiv dynamisk modell med toppnivå beteende även under svåra förhållanden. Bristande bevis på djupet, verkar det nya Haldex system som levererar vad det lovar och känns bra att den tyska modellen.

video