SsangYong XLV: SUV testa en mest överraskande

Ssangyong XLV med SUV minivan ambitionSsangyong XLV med SUV minivan ambitionSsangyong XLV med SUV minivan ambitionSsangyong XLV med SUV minivan ambition

Det saknar betydelse att SsangYong föreliggande XLV som en minibuss och Tivoli som en SUV. Glömmer debatter om huruvida det är en SUV eller en minibuss, är SsangYong XLV en familjebil med en god mängd utrymmena, en höjd på mässan, bara mer ekonomiska makt och kördynamik: spenderar lite och kör nog, även om dess däck inte hjälpa dig att få bra stoppsträckor.

den XLV dela tekniska grunden med Tivoli och, med tanke på dess främre och dess kropp tills efter B-stolpen, kunde de passerar varandra. Även oss att fokusera på bakluckan, eller C-stolpe ser vi tydligt att det finns två kompletterande modeller, åtskilda av en marknad nästa skillnads 2,500 euro till lika motor och transmission.

SsangYong XLVFallet påminner om XLV konceptet och beteende till Tivoli, men har en längre upp till bagageutrymmet golvet mer kapabel, 22 cm, vilket gör att du kan ladda föremål upp till 1,78 m och har ca 35 liter mer kapacitet att mäta upp den dolda gardin bagage. Men det har också mer vertikalt utrymme i baksätet (5 cm) som i praktiken tjänar till att resa bekvämt passagerare över höjden 1.85m. Kort sagt, är det ett lösningsmedel fordon, med en liknande genomsnitt av en kategori i Opel Mokka lysa, Skoda Yeti eller Jeep Gade beboelighet. Men för att betraktas som en fullvärdig minivan, vi missa SsangYong XLV inte har individuella säten eller åtminstone en glidande bakre bänk.

Inne i SsangYong XLV

Varje dag det kommer att vara bekväm ombord SsangYong XLV emellertid mycket ljudet som når kupén är hög och styv plast överflöd touch. Det är inte avgörande och vi kunde säga att det är en andra mandatperiod mot fenomenala utrustning som erbjuder även i dess mindre utrustade versioner.

SsangYong XLV-testFörarplatsen i SsangYong XLV Det är hög, men är betingad av brist på djupjustering Flywheel att tvinga ett val mellan mycket utsträckta armar eller ben böjda nog. Låter en bra bild av vägen utan att vara obekväm när kommer till eller lämnar sittbrunnen.

Inte nöjd däck, som är ansvariga för att bidra en nedslående bromssträckor (Om 86 m farligt att stoppa bilen färdas i 140 km / t) som är belamra den allmänna korrigeringen i beteende XLV. Och om det inte är mycket snabbt och att begränsa accelerationer (11,8 sekunder för att accelerera från stillastående till 100 km / t) hastighet återvinner enkelt utan nedväxling going hämtas (12,6 sekunder för att gå i 6: e 80 120 km / t) och tillbringar väldigt lite, mindre än 6 liter i stan och bara 5 l / 100 km motorväg. Cirkulerande full belastning, men vi kan behöva använda förändringen att kröna de längsta motorvägs backen utan att förlora hastighet även på bekostnad av bättre konsumtion. Icke desto mindre är SsangYong XLV verktyget en rymlig, välutrustade och billig som kan lösa de flesta av allmänhetens behov ... ännu dyrare än sin yngre bror.

Du kan också vara intresserad

Ett test SsangYong Tivoli, en SUV fantastisk

SsangYong XLV: priser och tekniska data för Spanien

Den bästa SUV från 15.000 till 25.000 euro