Smart Forfour ED: Vi testade Smart fyrsitsiga el och …

Smart Forfour driva den förväntade EDSmart Forfour driva den förväntade EDSmart Forfour driva den förväntade EDSmart Forfour driva den förväntade ED

Efter tre generationer av elektriska Smart -a ofta begränsat till marknaderna mycket concretos- fjärde generationen av elektriska Smart Forfour debut i kroppen. Erbjudanden, som namnet antyder, fyrsitsiga, tack vare en långsträckt plattform av en Fortwo, ytterligare två platser. På baksidan av Smart Forfour kan anta två konfigurationer, den mest praktiska av vilka erbjudanden trottoarer reversibel, så som kan tjäna som lastplattform att expandera stammen.

Baksätet Electric Smart Forfour är bekvämare än de kan tyckas

Trots sin korta estetiska, Baksätena erbjuder bättre komfort än du kanske tror, även om den lilla storleken av Smart Forfour (3,5 meter i längd) Du kan inte förvänta komforten i en salong, om så bara för tjänsten. Fram banquettes lämna tillräckligt fotutrymmet av de bakre passagerare förutom att batterierna är låga de hävdar en del av utrymmet. I vilket fall som helst, inget dramatiskt om kan jämföras med magnifika framsätena: de är mycket väl underhållna, är identiska med Smart Fortwo och inte känna trångt. Presentationen och kvalitet material är bättre än du kan förvänta sig för en stadsbil. Det är sant att en sak är de nakna dimensioner Smart och Daimler vill försumma andra aspekter av stringens, trots oblyga presentation.

Smart Forfour är en god elektrisk rodador

Medan Smart Fortwo ED som kunde köra samma dag som vi trodde hade försökt att sockra deras reaktioner i Smart Forfour ED det verkar inte ville förlora den ökända agility Smart.

Vi har genomfört två format Smart elbil

Utnyttjar sin naturliga stabilitet om du går vägen, vilket gör mycket bra, tack vare mycket rimliga accelerationer. Den maximala hastigheten är begränsad till 130 km / t för att undvika utarmning de tre modulerna i dess litiumbatteri i några kilometer, men upp till 100 km / t gasrespons är mycket värdig, speciellt ögonblick. Allt som omges i en lugn miljö, som inte står eller valsning eller aerodynamik, och naturligtvis elmotorn. Det känns ansträngningen att få acceleration vid låga hastigheter inte gälla ljudet av elektronisk laddning av hört "bölja" likströmmen från batteriet. Andra ljud, som vinster hastighet, är ansvariga för mask det och ta oss insvept i en anmärkningsvärd tystnad. I teorin att det njuta av detta för 155 kilometer förklara autonomi. fem kilometer autonomi från Smart Fortwo, den tvåsitsiga kompakt kropp som är 115 kilo lättare förlorade. den Elmotorn är identisk med den som inkorporerar Fortwo ED 60 kilowatt, ekvivalent med 81 hästar, men med en mer omedelbar respons än vad som skulle få en konventionell förbränningsmotor.

En broms känna sig alltmer "naturliga" varje elproduktion som gör en lätt styrning, som inte erbjuder mycket information, men mer än tillräckligt för att göra inbrytningar på vägen, plus en god kvalitet filter utom stora gropar, får de en Bra skytte, mycket bättre jämfört med tidigare generationer av Smart. Möjligheten att en rik utrustning (det finns tre utföranden, passion, prime och proxy), multimediavisnings center touch av bra storlek (7 inches) och tydlig grafik eller instrumentpanelen med en multifunktionell färgskärm, ställa in en miljö lyxiga stadsbon. Priset kommer inte att vara kända förrän 10 mars i Spanien, men kommer att vara cirka 23.000 euro innan någon form av stöd för att tillämpa elbilar. erbjuder tre olika utföranden som finns, är passion, prime och proxy då också presenterades.

Du kan också vara intresserad

Nissan insats på utökad räckvidd elektrisk

Kina vill revolutionera billiga elbilar