Vi jämför: Seat Ibiza 1,0 TSi vs VW Polo 1,2 TSi, ledare och referens

2017 Seat Ibiza och VW Polo, inför2017 Seat Ibiza och VW Polo, inför2017 Seat Ibiza och VW Polo, inför2017 Seat Ibiza och VW Polo, inför

Första dagarna i livet för Seat Ibiza 2017, för dess femte generationen; sista dagarna för VW Polo, modellen i höst landade med den sjätte delen av träffen 'Här första intryck nästa VW Polo-. Mer än 14 miljoner sålda enheter, mer än 40 år, deras antal är odiskutabelt. den VW Polo har varit en referens i kategorin sedan starten, men om bara ibland verkar villiga att avstå stafettpinnen till sin kusin Seat a Ibiza i "filmning" och vi deltog i en Polo nedsänkt i firandet: I Spanien beviljade marknaden honom "licens" krönt mars förra året som den bäst säljande verktyget bättre än pristagaren spanska verktyget inte längre obestridda ledaren sedan år, men årtionden. april, Förresten, bekräftar Seat Ibiza som den obestridda ledaren inom vår marknad.

VERSIONSeat Ibiza 1,0 TSIVolkswagen Polo 1,2 TSi
förskjutning999 cm31,197 cm3
effekt116 hk90 CV
par20,4 mkg16,3 mkg
vikt1,140 kg1,107 kg
Bagage kapacitet355 l280 l
maximal hastighet195 km / t184 km / t
Acel. 0-100 km / t9,3 s10,8 s

Seat Ibiza 2017 mot VW Polo: mekaniska alternativ

Och är att även med generationsskifte med tanke, VW Polo är mycket Polo och frestande kampanjer De verkar ha haft önskat resultat. Det har också funnits ny information om ompositionera intervallet och enbart fokusera på leverans motorer efterfrågan. Farväl, därför, till 1,0 TSi, vars produktion härledd motorn till Ateca Seat eller mycket Ibiza, men vi kommer att se i nästa generation, definitivt lindra 1,2 TSi. En stor förlust, utan tvekan. Förresten, under de sista månaderna av liv av VW, Du kan inte köpa i version 1.2 TSi 110 hk, men uteslutande med 90 hk.

Seat Ibiza 2017 - VW Polo

Men inte bara diskutera motorerna som vi har hållit detta möte, bland annat på grund av 1,5 TSi 150 hk med vilken presenterade Seat Ibiza kommer inte fram förrän senare i år. dess yta FR, ja, det är närvarande i området från tidpunkten för frigivning, kombinerat med 115 hk 1,0 TSi, tricilíndrico mer kraftfull version av uppenbarelse; Det finns också En version med 95 hk Samma motor också säga adjö Ibiza 1,2 TSi ja fortsätter att erbjuda Seat Leon. Förresten, eftersom vi pratar kompakt, makings tur att tala, och inte bara storleken utan även rader: ungefär som den kompakta modellen (Lion) vid första anblicken; och hur mycket äldre VW Polo att sätta bredvid den spanska modellen. Längre, betydligt bredare, mer framtids slaget Polo klona de grundläggande dimensioner nya Ibiza-, det visuella intrycket är högre bil segment. Den omedelbara effekten av dessa nya dimensioner är, som ni kan föreställa er, en mycket rymligare hytt. Bred och Seat Ibiza och utgående ström VW Polo, den nya generationen av Seat sätter en ny standard. Det finns få bilar i denna kategori så faktiska amplitud i baksätet, medan bagageutrymme, med 355 liter, också lång överstiger den genomsnittliga i kategorin.

inom kvaliteter, Seat är redan en garanti, men med två varumärken i samma hus placerad ovan verkar det tvingades lämna spelrum. Det hierarkier. De plaster som används i instrumentbrädan De är därför endast höger, men Ja justeringar är stolta. I denna mening, även bröstet ut en redan Veteran Polo ger ännu detaljer som en extra gummiläpp på bakdörrarna för att förbättra akustisk tätning och förhindra nedsmutsning inuti ramar ... Jag vet inte, ja, om den här typen av detaljer som gör skillnaden kommer att förbli i framtiden Polo. För nu är det att Seat som sticker ut med hänvisning utrustningsalternativ i sin kategori, i synnerhet för virrvarr av drivande assistenter kan tillgodogöra sig nya MQB arkitekturen A0, samma som kommer att få framtida Polo och Audi A1, och det gör Ibiza återigen vara referens bilen dynamiskt sett, även om själva kampen Polo innehar mer än värdighet.

Seat Ibiza 2017

Seat Ibiza 2017 vs VW Polo: detta kommer

motorn ska kvalificera enheten visas i bilderna, kunde jag leder från nuvarande Polo och också den första nya generationen Seat Ibiza där får jag, klädd 1,5 TSi 150 hk och färdiga FR utrustad för tillfället med ett team av 18-tumshjul. Konfiguration uppenbarligen bestämma en obestridliga fördel för Ibiza i noggrannhet och effektivitet, men de kan vara "läs" Lätt fördelarna med denna nya chassi, inklusive en exceptionell kvalitet bacheo även med sådana monterings hjul. Från pole, alltid på hans kölvatten i de turer som vi kunde göra för Barcelona och dess omgivningar, är ingen större skillnad du kan känna som chassi och fjädring, men balans och smidighet: Simply, med Seat Ibiza du verkar rulla på en Lion. Mer direkt styr för min smak, något varaktighet och precisera precision framaxeln framför en polig en betydligt högre nivå av understyrning och större rörelser kropp, men också utmärkt i trygghet; jämfört med sina jämnåriga, är den nuvarande Polo fortfarande en referens bil, men Ibiza verkar göra klart från början som sätter nya nivåer av dynamik och förfining.

OFFICIELLA förbrukningSeat Ibiza 1,0 TSIVolkswagen Polo 1,2 TSi
urbana konsumtion5,8 l / 100 km5,9 l / 100 km
landsvägs konsumtion4,1 l / 100 km4,0 l / 100 km
medelförbrukning4,7 l / 100 km4,7 l / 100 km

motorn 1,5 TSi det öppnar Ibiza samtidigt med den förnyade VW Golf, naturlig utveckling av 1,4 TSI, effektivare, mycket mjuk... kanske också "godo" för franska versionen, eller kanske "alltför" chassi för endast 150 hk. Ibiza assimilerar utan minsta klagomål medan mycket mindre kraftfulla Polo du ens försiktigt modul acceleration enstaka långsam kurva som blanka asfalt kusten. Electronics gör också en skillnad: utvecklingen av elektroniska självblockering, fungerar integrerat stabilitetskontroll mer effektivt utan att störa alls i riktning. Mycket elastisk, med fin twist och ganska upptagen media, 1,5 TSi kan ge större plus i körbarhet i idrotts förnimmelser. Slutet av året kan du inte köpa den här versionen, men 1,0 TSi är full garanti. När det gäller diesel, Säte korrigerar skottet: adjö till 1,4 TDi 3 cylinder, välkommen tillbaka TDi 1,6 med 80, 95 och 115 CV, drivraketer kommer att dela med kommande Polo.

Du kanske också är intresserad av:

Seat Arona, så kommer den nya lilla SUV Seat

Seat Álora, är den nya 7-sitsig Ateca?

VW T-Roc, nästa SUV VW, flytta