Iveco Stralis, försökte vi bara truck “Made in Spain”

Iveco Stralis: detta är den enda spanska lastbilIveco Stralis: detta är den enda spanska lastbilIveco Stralis: detta är den enda spanska lastbilIveco Stralis: detta är den enda spanska lastbil

iveco producerar deras tunga lastbilar Stralis och Trakker i hans Madrid Barajas fabrik, som fram till början av nittiotalet ägdes av Pegaso. Nu, efter nedläggningen av fabriken renault trucks Villaverde (även i Madrid), är Iveco den enda tillverkaren och lastbil "Made in Spain". Så efter att ha provat nyligen och Volvo FH13-500 (en lastbil återvänder till dubbelkoppling), sväng idag för att diskutera dess standardmodell.

Eftersom inom intervallet Iveco Stralis, det viktigaste varumärket Idag den stora nyheten är förekomsten av lösningar effektivitet Package, som syftar till att bidra till optimera bränsle och underhållskostnader ... och du förstår grundläggande för tunga transporter. Å ena sidan har de arbetat med alla frågor som rör mekanisk och prestanda, dels den utbildning och främja kompetens drivrutiner.

I denna mening måste vi tala Körstil Utvärdering (DSE), en inbyggd anordning för Iveco Stralis Efficiency Package och fungerar som övervaka sparsam körning, analysera olika parametrar i realtid på körstilen av varje förare. Beroende på förar erfarenhet DSE kan få en spara bränsle av mellan 5 och 12 procent. Att med de kilometer som gör en lastbilsförare, kan ni tänka er att det är en hel del.

Iveco Stralis: motor

Och i den mekaniska införlivar i sin Iveco Stralis den Eco-Roll-funktion i sin automatiserade förändring Eurotronic, som sätter lådan i neutralläge när cirkulerat i tröghet, en enhet som också redan använder många nya bilar. Också markera en nytt smörjmedel syntetisk låg viskositet (SAE 0W-20), vilket bidrar till lägre förbrukning annan genomsnitt 2 procent. Dessa är några av de framsteg som utrustar den här traktorn Iveco Stralis AS440S48T Efficiency Package, motoriserade med en propeller Markören 11 Hi-SCR 480 hk. Det är en mekanik av Fiat Powertrain lång slaglängd (144 mm) och fann också tillgänglig versioner av 420 och 460 hk. Intervallet Euro 6 utsläppslagstiftningen fångar upp med tillämpning av Hi-SCR-system, AdBlue utan EGR-ventilen.

Iveco Stralis, testade vi lastbilenny drivlina Iveco Stralis AS440S48T Efficiency Package Den avslutas med en bakaxel Meritor enda reduktion med en grupp förhållande 2,64: 1, om det inte fanns några begränsningar för lastbilar ger oss möjlighet att nå hit 134 km / t. Detta system gör det möjligt att möta solvens de sträckor där frekventa backar är ett hinder för kommersiell hastighet.

Retentionssystemet innefattas i detta Iveco Stralis AS440S48T genom en dekompression motorbroms Iveco Turbo Brake, som kompletteras av den intarder, båda element förvaltas intelligent genom Elektroniskt bromssystem, vilket också de grupperade EBS, ABS, ASR och broms limiter. Denna uppsättning av enheter förutom styr bromspedalen, genom hävarm på höger sida om ratten, samma med förändringen Eurotronic aktiveras och marscherar upp och ner när vi arbetar i manuellt läge.

Föraren har också fem positioner att hantera retentionskapacitet Iveco Stralis AS440S48T Efficiency Package, med tanke på att i den första en kommer att få 50 procent av effekten av motorbromsning, vars kraft kan nå 465 kW vid en hastighet av 2800 varv per minut. i andra position Vi kommer att ha motorbromsen under full belastning, medan intarder kommer att bidra 25 procent av sin kvarhållningskapacitet, vilket kommer att öka gradvis med följande rörelserna hos spaken. Systemet är mycket effektivt, om drivs av föraren själv, gör det doserings retardation i en mycket förskjutna, som när operation för att associera Adaptive Cruise Control och upprätta en valsningshastighet referens.

Dessa egenskaper, tillsammans med dygder och dimensioner Hi-Way cab, gör denna traktor Iveco Stralis AS440S48T Efficiency Package i en av de versioner som vanligtvis göda leden av stora flottor som arbetar på vägar långväga transporter. erbjudanden rymlig hytt med mer än 10 kubikmeter volymkapacitet, tillåter den interna höjd oss ​​att stå och där vi har två våningssängar i resten område, den vikta övre och nedre utrustad med lameller och cirka 80 centimeter bred.

Iveco Stralis: Data Sheet

drivlina

motor

Inline sex, fyra ventiler per cylinder och VGT.

utsläpp

Euro 6 av Hi-SCR-system

konsumtion

27,71 L / 100 km till 80,30 km / t

förskjutning

11,118 cc

effekt

480 hk vid 1900 varv per minut 1500

par

229,5 Mkg av 950-1490 varv per minut

byta

Eurotronic

hastigheter

12 + 1

grupp relation

2,64: 1

SUSPENSIONS

framaxeln

Paraboliska två ark med stötdämpare och stabilisator bar armborst.

bakaxel

Diapres fyra pneumatiska och elektroniska höjdjustering.

BROMSAR

framaxeln

ventilerade skivor

bakaxel

ventilerade skivor

motorbroms

Iveco Turbo Brake dekompression.

sekundärbroms

Jag INTARDER integrerat i förändring

VIKT

tara

7,400 kg

MMA

40.000 kg

Du kanske också är intresserad av:

Lastbilar bästsäljare i Spanien 2015

Scania är 125 års historia

Detta är en lastbil Dakar