Opel Corsa, Peugeot 208 och Seat Ibiza: de bästa i sitt slag

Jämförelse: Opel Corsa 1.0 Turbo, Peugeot och Seat Ibiza 1,2 PURETECH 1,0 TSI EcoJämförelse: Opel Corsa 1.0 Turbo, Peugeot och Seat Ibiza 1,2 PURETECH 1,0 TSI EcoJämförelse: Opel Corsa 1.0 Turbo, Peugeot och Seat Ibiza 1,2 PURETECH 1,0 TSI EcoJämförelse: Opel Corsa 1.0 Turbo, Peugeot och Seat Ibiza 1,2 PURETECH 1,0 TSI Eco

Dessa nya Opel Corsa 1,0 Turbo av 115 hk, Peugeot 208 110 hk 1,2 PURETECH och Seat Ibiza 1,0 TSI Eco också 110 hk, De representerar nu på marknaden ganska minsta gemensamma multipel. funktionen små bensinmotorer mycket ett antal minimi cylindrar (3), men i gengäld multiplicera deras prestanda Traditionell: få mer fördelar, mer effektivitet och, också, inklusive en större nöje att använda. De är så rund som sätter ännu mer i fråga i denna kategori dieselmotor, menVad är det bästa verktyget bensin tillsammans?

Och är att i dessa nya Opel Corsa, Peugeot 208 och Seat Ibiza, Dessutom har vunnit 3 mars ... och inte bara prata och cylindrar: är tre redskaps bilar med 3-cylindriga motorer mer avancerade på den tiden, men samtidigt, tre mycket förnyade dagens bilar avrundning förhållande mellan prestanda, effektivitet och komfort. Låt oss inte slösa mer tid och gå in arbetskraft.

Opel Corsa, Peugeot 208 och Seat Ibiza: motorer

Om du lyfter huven på både en första Opel Corsa 1,0 Turbo vilket premieres 5: e generationen, som en Seat Ibiza 1,0 TSI Eco också undervisar i dag Senaste restyling, vi redan bara två små motorer 1 liter förskjutning, i linje med vad han tog sig fram på sin tid Ford med sin innovativa 1,0 EcoBoost fortfarande monterade på Ford Fiesta. Men i fallet med Opel och Seat nu utvecklats med bättre prestanda. Medan om du gör en Peugeot 208 som också har lämnat in en liten uppgradering 2015 den här gången kommer du att se ett block kuber något annat, och 1200 cm3. All aluminium, med turbo, Variabel fördelning, 110-115 hk och nästan alla och med tredje räknare roterande axel för att eliminera vibrationer (minus en Seat Ibiza 1,0 TSI Eco visar då ingen anledning), de tre jämförelsen uppväger något slag spel. Gör om Vi står inför större motorer och fyra cylinder de ersätter i dessa nya generationer av räckvidd, även om de är lika bra som var 1,4 turbo eller Opel Seat 1,2 TSI. Uppenbarligen trodde att den skulle bli nya mekanik. Men det är också äruperan konfrontationen även mot deras motsvarigheter Diesel.

Jämförande Opel Corsa, Peugeot 208 och Seat IbizaSyfte: Opel Corsa 1.3 CDTI innan, Peugeot 208 1,6 BlueHDI och Seat Ibiza 1.4 TDI, Dessa tre små bensinversioner är alltid mellan 25 och 50 kg lättare, och inte överstiger eller en l / 100 km medelförbrukning turbodiesel, bli ännu 20 procent snabbare i prestanda och en Opel Corsa utom 1,0 Turbo skulle öka ytterligare frågor för ekonomisk jämlikhet till Diesel, vanligtvis de kostar mellan 750 och 1300 € mindre. Det råder ingen tvekan därför att bensin intresse här: Du skulle behöva 70.000 till 100.000 km oftast betala en Diesel ... även med mer pengar på underhåll bör du överväga. Sett kvittning är det nu se vad som ger vardera.

Opel Corsa, Peugeot 208 och Seat Ibiza: ditt svar

Partiendoasí att alla erbjuder en mycket effektiv prestanda, Vi börjar så högt. Och här, starta Peugeot 208 1,2 PURETECH börjar kännas alltid längre motor. Dess större förskjutning uppfattar det i en mekanisk Fylligare vid låga hastigheter. Med mycket vridmoment vid 1500 rpm ger redan upp 25 procent mer dragkraft hans två rivaler, levererar därifrån 90 procent av en total kraft lämnar inte förrän efter 4000. Finns på vår dyno. Det är sant att även uppfattar alltid något grövre, sändande mera vibrationer att nå shifter, aldrig dölja eller sträckte en tricilíndrico karaktär Opel Corsa 1.0 Turbo och Eco Seat Ibiza 1,0 TSI och gömma bättre idag.

Men, med undantag för det och för att ha bara växla växt 5 (Jag märker något öppet i mitten) Peugeot 208 1,2 PURETECH detta verkligen exemplar. med en Stopp / Start mycket mjuk och stor gasrespons alltid är den snabbaste av de tre och även som spenderar mindre, med konsumtion i väg stagnera på 5 l / 100 km genomsnittliga reala om du dra nytta av en ännu längre än den 6: e växeln Opel Corsa och nästan som Seat Ibiza 5: e växeln. Totalt, 5,5 l / 100 km genomsnittliga verkliga förbrukningen, inte så länge sedan var bara stora dieselmotorer.

Peugeot, kan dock inte sänka garden, eftersom Seat Ibiza 1,0 TSI Eco stalking honom är det enda som i dag håller upp prestanda... och med en mindre motor, som måste beaktas. Mycket förtjänst av denna Seat. Tunnare och bättre isolerade, trevligare att förändras i dagligt bruk och omsorg också kanske en alltid mer sportig avgasljud. 1,0 TSI Eco stor motor som även om du känner mindre vridmoment till dess första användning 1,000rpm och några smärre bump just förbi 2.000 varv, erbjuder en verkligt och effektivt svar nästan från tomgång (förutsatt att de inte faller in i det dike stiger upp i acceleration, så att du kommer att vilja att ens ändra en tidigare lite) och framför allt extra medel och höga hastigheter: från 3000 rpm lika och som svar Peugeot 208 1,2 PURETECH, dra nytta av dess sträckas till en skära bort skära 6500 rpm genom att bara 5,300 av Peugeot. Sportigare, är det nästan lika snabbt som 208 och Den förbrukar bara en tiondel mer än 100 km (5,6 l / 100 km) ... men även det tar mer överdriven acceleration.

Opel Corsa, Peugeot 208 och Seat IbizaTvå liners bland 3-cylindriga bensinmotorer att misslyckas ögonblick Opel och dess nya 1,0 Turbo: Skillnaden mellan bra och utmärkt. Mycket mjukt, nästan lika mycket som Seat Ibiza, Det är allt en Opel Corsa nöje i vibration, mycket progressiv och tillräckligt stark. Ja, även vid mycket höga hastigheter kommer att erbjuda ännu mer verklig makt, upp till 4000 rpm alltid har 20 procent mindre vridmoment hans två rivaler, som känner en gasrespons mer moderat jämfört med Seat Ibiza och Peugeot 208. Det, i kombination med hans 100 kg vikt (Vanlig idag i Opel), orsaker Denna Corsa 1.0 Turbo är den långsammaste av alla och den största spender (6,1 l / 100 km faktiska genomsnittliga). Materia av fysisk styrka och även överfördes sedan till asfalten.

Opel Corsa, Peugeot 208 och Seat Ibiza: Beteende

Eftersom start denna nya söta Opel Corsa övertygar. City och rullande komfort på motorvägar är alla mjukhet, mycket bra arrangemang för rotation, en mycket snabb styrning och en omdesignad cockpit där du lösa snabbt, hög upplevd kvalitet och en hel del teknik. Jag noterar här Opel försök att demokratisera system och assistans säkerhet att även om det ibland frivilligt 'att ja, prisvärd-pack och pris är mer typiska för högre segment. Men en sådan harmoni bryts om du letar efter en sportigare enhet.

Sportchassi chassi~~POS=HEADCOMP på den övre kanten slutar inklusive 17 inches, Opel Corsa 1.0 Turbo är fast kompression, en mycket reaktiv ram men kombinerat med en något mjuk returdämpning. Resultatet av detta är mindre exakt och kropp större rörelse än konkurrenter, som förvärras med det alltför direktverkande riktning och varje antydan hjul: fråga anpassning och kontinuerlig korrigering. Släng i din vikt och få mindre agility, första, Peugeot 208 rungande.

Ja, eftersom Peugeot är plats om du letar efter en balanserad användbarhet. Med en mer attraktiv interiör ett nytt Mirror Screen systemet uppdateras i kontakt mycket uppkoppling och hantering, är det fortfarande ett verktyg bil det är svårt att anpassa sig förarplatsen (kom ihåg, mycket liten och låg och hög instrumentering ratt), men fick, är det mest bekväma av de tre. Deras suspensioner absorbera och överföra kvalitet, sina kontroller är korrekta (med undantag för en touch av förändring fortfarande ganska gummy) och är mycket stabil, noggrann och lätt. Driving är stor.

Jämförelse redskaps 3 cylindrarsom en Seat Ibiza 1,0 TSI Eco att även om vissa mindre raffinerad vals, är då sportigare färgämne vilken bläck akronym FR som vår jämförelse är klädd. Kanske utan dem Peugeot 208 skulle vara ännu mer effektivt, men ändå billigare ändå Peugeot är nyckeln till att förstå en Seat Ibiza nästan racing.

standard med trimning och sportchassit, alltid tror att detta Seat Ibiza 1,0 TSI ljusare (Väger 1,151 kg jämfört med 1165 den 208 och 1250 Corsa), har den mest direkt kontakt, de bättre motorik och Det är den mest lättrörliga, och åtföljs idag i sina versioner av mer än 100 hk för XDS elektroniska differential verkar på bromsarna att registrera bättre kurvtagning. En liten bil mycket snabbt och om han syndat innan fastare än mest obekväma dagligt bruk idag är nästan lika bekväma som Peugeot 208 om du monterar en aktiv fjädring, för 310 euro, är verkligen en delikatess i sin klass och den innefattar upp Bilstein stötdämpare piloted hög verkningsgrad. du har Normal och Sport lägen Mycket präglas av en enhet Välj system som fungerar även på motor och riktning.

Kort sagt, krig tre skåpbilar fulla av små du se stora strider, där Seat Ibiza 1,0 TSI Eco och Peugeot 208 1,2 PURETECH alldeles för nära för att ringa, med Opel Corsa 1.0 Turbo äntligen något luren. Så, analysera och sätta alla, de flesta funktioner Seat Ibiza avgörande ändar. Inte bara på grund av att Seat Ibiza debuterar i dag bästa materialen, en snygg atmosfär och ett system Infotainment av de mest kompletta på marknaden, men eftersom det har både den större trunk (350 liter jämfört med 300 av 208 och 320 Corsa), i allmänhet mycket utrymme och tävlar mot en Peugeot 208 med lägre belastningskapacitet och en tydlig begränsning i bakre höjd. Här ja, Corsa racing och till er som en av dagens också bredare nytta marknaden. Vad ingen tvekan i alla fall, är att dessa tre verktyg lagt sina intervall med dessa små men kraftfulla motorer. 3, återigen tala cylinder och är den minsta gemensamma multipeln i kategorin.

Du kanske också är intresserad av:

Utilitaristiska bilar som förbrukar mindre

5 rekommenderat verktyg för dess värde / pris